Öylelerinden acil kurtulmanız gerekir ama kırmadan dökmeden nasıl kurtulursunuz?

Öylelerinden acil kurtulmanız gerekir ama kırmadan dökmeden nasıl kurtulursunuz?

Kırmadan, dökmeden uzaklaşmak için birkaç ince ve nazik strateji var
Doğrudan olmadan mesafe koymak Mesela cevaplarınızı biraz geç verip, sohbeti kısaltabilirsiniz. Yoğun olduğunuzu, meşgul olduğunuzu ima ederek otomatik olarak mesafeyi artırmak işe yarar.
İlgi ve enerji azaltmak Onlara karşı aşırı ilgili veya samimi olmamak, sohbeti derinleştirmemek. Sadece gerekli olanı yapmak, enerjinizi onlara vermemek önemli.
Meşguliyet paylaşmak “Şu aralar çok yoğunum, biraz dinlenmeye ihtiyacım var” gibi ifadeler kullanabilirsiniz. Bu, kırmadan size alan yaratır.
Başka odak noktalarına yönlendirmek Ortak ilgi alanları yoksa ya da sizi meşgul edecek başka şeylere yönelip, sohbeti başka konulara çekmek ya da basitçe “Şimdi tam müsait değilim” demek.
İnce ince azaltmak Başlangıçta arada sırada görüşüp sonra sıklığı azaltmak. Ani kopuşlar kırıcı olabilir.
Nazik ama net sınırlar koymak “Seninle konuşmak güzeldi ama şu anda kendi işlerime odaklanmam gerekiyor” gibi ifadeler.
Özetle, kibarca ama kararlı mesafe koymak, iletişim yoğunluğunu azaltmak ve gerekirse sınır koymak, kırmadan uzaklaşmanın anahtarıdır.
Genelde bir insanı kırmadan hayatından yavaş yavaş uzaklaştırmayı tercih ederim önce iletişim keserim sonra numarasını silerim ve bir şekilde O insandan uzaklaşırım ama önemli olan kalbini kırmadan bunu yapabilmek
Eğer birini kırmadan hayatından uzaklaştırmak istiyorsan, bunun en iyi yolu mesafeyi yavaşça ama kararlı bir şekilde artırmak. Onlara karşı kibar ve saygılı ol ama görüşme sıklığını azaltabilir, bahanelerle görüşmekten kaçınabilirsin. Mesafeyi soğukluk gibi değil, doğal bir zaman eksikliği gibi hissettirmek işine yarar. Unutma, sınır koymak hem senin hem de karşındaki için sağlıklı bir adım. 😊
Cevap
9Cevap
Aramıza mesafe koymak için kavga etmeme gerek yok. Sessiz sedasız sahneden inerim, anlamayanlara da alkış tutmam.
Her insanın içinde bir kıvılcım vardır ateşi yakmasını bilene
Mesafe koyacaksın konuşma tarzını değiştireceksin kırıp dökmeye gerek kalmadan
Anında
Formülü varsa ben de istiyorum
Soğuk davranarak
Görmezden gelerek.
Mesafeyi arttırmak. Konuşmadan uzaklaşmak
La çok zor şeymis o
Bilmirem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?