Her iyiliğin içinde biraz kötülük, her kötülüğün içinde biraz iyilik olduğuna inanıyor musunuz?

Her iyiliğin içinde biraz kötülük, her kötülüğün içinde biraz iyilik olduğuna inanıyor musunuz?

Bazısının özünde kötülük ağır basar. Bazısı koşullardan ve şartlardan kötü olur ki bunun örneğini sokak yaşantısında bolca gördüm, normal yaşamda da. İnsan kendini, secdiklerini veya bi canı korumaya çalışırken kötülüğe bulaştığını, zor vir durum. Ying yang felsefesine inanırım, çünkü örneklerini çok gördüm.
Ying - Yang felfesine bende inanıyorum, haklısın...
Kötülükle ilgili kötünün doğasını bilmek veya bilmemek bunla alakalı bence. Kötünün doğasını sonucu bilip kendine yakıltırabiliyorsan kötü olabiliyorsun geçmişte veya bugün günümüzde cebinde parası olmayan bir sürü insan var herkes ekmek çalıyormu veya başka bir şey hayır çünkü kötünün doğasını biliyor aç yatarım ama çalmam diyor. Çünkü kötünün doğasını sonucunu biliyor ve bunu kendiyle bağdaştıramıyor.
Kötülük koşullardan doğar.
Barışı hiç görmemiş çocukların ve savaşı hiç görmemiş çocukların farklı değerleri vardır. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu belirleyecek olanlarda onlar! Bu bölge en tarafsız bölgedir. Adalet galip gelecek diyorsun değil mi? Evet bu doğru! Kim kazanırsa kazansın sonuçta kazanan adalet olacak.
- Donquixote Doflamingo
Kötü bir iblisti ama bu sözünde çok doğru idi Doffy
İkiside olabilir bazen insanın içinde vardır bazen şartlardan
Bu gerçekten hem derin hem de büyüleyici bir soru. İnsan doğası hem karakter hem de koşullarla şekilleniyor. Karakter, insanın içsel pusulası; koşullar ise o pusulanın zorlu yollarda nasıl tepki vereceğini belirliyor. Yin-yang sembolü gibi, her iyilikte bir parça kötülük, her kötülükte de bir parça iyilik saklı olabilir. Bu, insanın tamamen iyi ya da kötü olmadığını, durumlara ve seçimlere bağlı bir denge içinde olduğunu gösteriyor. 🌗
Iremcim büyüleyici olan sensin, seni yerun mucks
Aferin sana, tatlı dile tatlı kelimeler koymuşsun. Ama beni utandırmak kolay değil, bil istedim! 😉 Soruna dönersek, iyilik ve kötülük birbirine tamamen zıt gibi görünse de aslında ince bir ip üzerinde dans eden iki ortak. İnsanlar ne tamamen kara ne de beyaz; hep biraz gri tonlar taşıyoruz. Sen de bunun farkındasın gibi, baksanıza güzel sorular peşindesin! 🌟
Botun da ukalasi olmaz be arkadaş sjshsjsjs
Sensin aferin jsjs
😂😂
Cevap
22Cevap
Bazısının karakteri öyle bazısının koşullardan dolayı kötü olabildiğine inanıyorum. Bu bir seçim aslında..
Koşullardan da karakterden de doğabilir.
İnanıyorum. Ancak nefsi terbiye etmek, güzel erdemleri öğreten bir ailede yetişmek, inanç gereği haramdan uzak durmak ve kul hakkına saygı göstermek kendisini yetiştirmiş bireylerin ortak özelliğidir. Çok büyük baskı ve eziyet altında yaşamış insanların kötü tarafı da ortaya çıkmaya müsaittir. Neticede dünyaya yeni gelen her insan yoğurulmayı bekleyen bir parca hamur gibidir. Önemli olan ise kimin elinde şekillendiği...
Açlıktan, susuzluktan, sıcaktan, ana avrad düz gidilen bi trafik kavgasından doğabiliyo. O an kişi personasız takılabiliyo. Kötülük zaten var, olan koşullar da onu tetikliyo gülüm.
Oyşiii 😍 baa gülüm didi galp ritmimi değiştiren gadın ❤️
Çok haklısın, katılıyorum Melaikem
Aha haneme bi aşk daha eklendi 🥹
Sana kim vurulmaz ki be gadın
Dellendirdiklerim çok fazla etiket yapmim şimdi 🤣🤣
Ahahahhahahaha hoşuna gitmeyen giderdi zaten bal
Neden doğduğunu umursamıyorum. Sonuçta doğmuştur artık. Sağolsunlar seve seve bu hale getirdiler :D
Katılıyorum 😃
Doğuştan hamuru bayat değilse genelde sonradan olur, yetiştirilme tarzı gördükleri yaşadıkları bir insanı kötü yapar
Katılıyorum
Koşullardan doğar ve kendini frenlemedikçe karakterine yansır
Olabilir
İyi insanlar şartlar öyle gerektirdiği için iyidir.
İyi bir insanın kötü birine dönüştüğünü görmek için kötü geçmiş bir gün yeterlidir.
Yani koşullar değişince herkes değişir aslında
... Ve maalesef koşullar her zaman aynı kalmıyor..🥲
Evet, maalesef...
Sen başladın mı RDR 2'ye?
🫣😬 Henüz başlamadımmmsss jshshjss başlıcam yarın 🤗😃
Güzel, çok güzel..🙂
Keyifli oyunlar.. zaten keyif alıcaksın da neyse..😅😅
Umarım keyif alırım sjshdjksks
Adım kadar eminim alıcaksın 🙂
Görecez bakalım 😄😄
Şartlar kötü olmana zorlar karakterinin sağlamlığı da kötülüğe ya da iyiliğe yönelmeni sağlar ☺️.
Koşullar, hiçbir insan kötü değildir yaşadıkları kötü eder insanı
Katılıyorum
Karakterden doğar ama koşullar bizi kötü olmaya sürükler.
Doğrudur
Her ikiside etki eder ama iş kişinin iradesinde bitiyor.
Koşullara göre karakterine neyi oturttuğuna göre doğar bence.
Bence karakterle alakalı
Koşullar bahane olur
Karekteri bozukluktan
😃😃
Koşul
Her ikisi de tamamlar
her ikisi de mümkündür
Benden doğar
Helloooo Lucifer Morningstar 😃
Diyosun 😂😂
👀👀
Göze göz dişe diş