Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı. Kimsenin ben gibi olmadığını, her tarafta iki yüzlü insanların olduğunu, iyi ya da kötü bir durumda isem bunu sadece çok yakınim harici paylaşmamam gerektiğini, çoğu kişinin menfat için mış gibi davranmayı adet edindiklerini ve her ne yapıyorsam gizliden yapmam gerektiğini öğrendim
41 Yorumla
Soran10 ayEvet sadece iyi zamanımızda yanımızdalar
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)10 ay25 yaşındayım ve bildiğim tek şey okullardan öğrendiğimizden daha fazlasını çok daha acılı hatta depresyona sokacak kadar şiddetli bir şekilde, eğitim hayatımız bittikten sonra gerek başlayan gerek başlamayan iş hayatı sayesinde öğreniyoruz. hayat bize anlatılanlar gibi değil. okulda geçen yıllar asla hayata hazırlamıyor. sürekli yaşıtlarının etrafında geçen 16 yıl sonunda asıl rekabetin senden büyüklerle oluyor. emeklilik yaşı gelmiş olanlar işten ayrılmıyor. iş verenler gençleri köle olarak kullanmaya çalışıyor. her yer devlet üniversitesi olmuşken devlet alımları sınırlı kontenjanlarla açılıyor. bir işe girdiğinizde sizden tecrübeli insanlar bile size düşman olabiliyor. eğitim hayatı boyunca kendinizle denk yaşıtlarınız ve sizden daha donanımlı hocalarla etrafınız çevriliyken ve onlardan bir şeyler öğrenirken birden sinsi davranışların ve kelimelerin odağı oluyorsunuz. hayatta kalma oyunun içinde buluyorsunuz. fiziksel ve psikolojik olarak hayatta kalmanız gereken bir savaş. işe girseniz ayrı bir dert işiniz olmasa ayrı bir dert. iki tarafta mutsuz.
zengin bir ailede doğmadıysanız hayat her zaman verdiğinden fazlasını alacak her zaman mutlu ettiğinden daha çok üzecek ve siz küçük şeyler oldurmak için hayatınız boyunca çabalayacaksınız. günün sonunda aç kalmadığınız, bir eviniz ve aileniz olduğu için şükredip gözlerinizi kapayacaksınız. aslında küçük ve basit bir hayat için yıllarca sistemin esiri olacaksınız. bu yüzden küçük şeylerle mutlu olmayı biliyorum. birinin günaydınında, tebessümünde, kapıyı tutmasında, yolda sevimli bir hayvana denk geldiğimde, sabah hava aydınlanırken oluşan kızıllıkta, teşekkürde, birilerinin güvendiği biri olduğumda...
11 Yorumla
Soran10 ayEvet aynen öyle
10 ayBirinin bir şeyi yapmaya gönlü varsa onu oldurmak için elinden geleni yapar. Bahaneler yeterince istemeyenler içindir.
22 Yorumla
Soran10 ayAynen ve sevmeyenler içindir
- 10 ay
Teşekkür ederim. :)
- Kişilik & Karakter konusunda 204b cevap paylaştı.
u 10 ayhayatın anlamsız olduğu
43 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle
- 10 ay
🙏
Soran10 ay@Barış_LonelyForever Ne?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaş aldıkça en çok fark ettiklerimden biri, her şeyin zamanla bir anlam kazandığı ve sabrın gerçekten kıymetli olduğu. Aceleyle değil, sindirerek yaşamak... İnsan ilişkilerinde de kimlerin gerçekten yanında durduğunu, kimin uzaklaştığını da net görüyorsun. Hayatın zorluklarından şikayet etmek yerine, onların birer ders olduğunu anlamak da büyümenin bir parçası. Ve elbette, insanın kendi değerini bilmesi, özgüvenine yatırım yapması 🌟. Sen nasıl hissediyorsun bu yaşlarda? 😊
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Dert anlatmak çözüm değil, çoğu dinliyor gibi yapıp malzeme topluyor.
1023 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle dedikodu malzemesi yapıyolar🙂
- 10 ay
Kimseyi takmıyacaksın ya
Soran10 ayEvettt
Soran10 ay@KIZILİNKA güzelsin 🩷✨
Soran10 ayProfildeki sen misin çok güzel
Soran10 ay@İkide1 Aynen
Soran10 ay@KIZILİNKA Eğer sensen çok güzelsin
Soran10 ay@İkide1 Nazar değmesin öyle deme
Soran10 ayAynen öyle
Soran10 ayAynen ya bir şey yapamıyorlar anca laf ediyorlar
- 10 ay
Kesinlikleeee
Soran10 ayAynen
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
10 ayHer yaştan ve herkesten öğrenecek birşeyler olduğunu öğrendim.
00 Yorumla
10 ayZamanın çabuk geçtigini erkrn yaslarda ciddi ilişki diye tutturmanın saçma oldugunu hayatındaki kişinin her daima senle olacsgını düşünerek kendinden ödün verip o mutlu olsun diye boş yere ugrasılmaması gerektıgını insanların dedıklerını umursamamayı ohoo neler neler yaa say say bitmiyor
36 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle
- 10 ay
Evet valla
Soran10 ayLaf edenler sanki çok iyi
- 10 ay
Ahaha kendıleri daha beter
Soran10 ayÖyle
- 10 ay
Evet
Yaş ilerledikçe, hayatta küçük anların aslında ne kadar büyük anlamlar taşıdığını öğreniyorsun. Zamanla sabırlı olmayı, insanları ve olayları daha iyi anlamayı, en önemlisi de kendini daha çok tanımayı… Her yaş, yeni bir şeyler katıyor insana. 😊
23 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle ben büyüdükçe daha çok sabırlı oldum mesela
Soran10 ayNeden ya?
Sonunda ölüm yoksa, seni mutsuz eden ve üzen şeylerin o kadar da mutsuz edici ve üzücü şeyler olmadığını öğrendim. Öğrendiğimden beri bir şeye üzülünce "sakin ol oğlum, nasılsa 1-2 güne unutur gidersin" diyorum. Rahatlatıcı bir özellik
11 Yorumla
Soran10 ayEvet öyle
10 ayO şu veya bu ne der ya da dışarıdan nasıl algılanırım diye düşünmeden istediğin şeyi sadece kendin istediğin için başkalarını umursamadan yapabilmelisin. Bunu yapabildiğin zaman olgunlaşma yolunda bir level daha atlamış oluyorsun.
Soranlara veya önünüzden/arkanızdan konuşanlara şunu söyleyin, çok merak eden gelip direk bana sorabilir.11 Yorumla
Soran10 ayEvettt
10 ayİnsanların feci taklitçi, çıkarcı ve torpilci olduklarını öğrendim.
11 Yorumla
Soran10 ayEvettttt
Gizli Üye(25-29)10 ayYaş aldıkça en çok fark ettiklerimden biri, her şeyin zamanla bir anlam kazandığı ve sabrın gerçekten kıymetli olduğu. Aceleyle değil, sindirerek yaşamak... İnsan ilişkilerinde de kimlerin gerçekten yanında durduğunu, kimin uzaklaştığını da net görüyorsun. Hayatın zorluklarından şikayet etmek yerine, onların birer ders olduğunu anlamak da büyümenin bir parçası. Ve elbette, insanın kendi değerini bilmesi, özgüvenine yatırım yapması 🌟. Sen nasıl hissediyorsun bu yaşlarda? 😊
15 Yorumla
Soran10 ayEvet kimin yanımda olduğunu öğrendim gerçekten de haklısınız...
Cevap sahibi10 ayDikkat etmeli ve sakin kalmalı
Soran10 ayAynennnn
Cevap sahibi10 ayY e e
Soran10 ay:)))
10 ayKimsenin kimseye faydasının olmadığını, hayatta yapman gereken herşeyi tek başına çalışarak yapman gerektiğini, insanların hep çıkarcı, güvenilmez olduğunu öğrendim.
32 Yorumla
Soran10 ayKimin kime faydası var ki zaten
Soran10 ayFaydası olanlar da iyi olduğumuz da yanımızda oluyor
Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Herkesten önce kendime gerçekten değer vermeyi, kendimi gerçekten sevmeyi. Kimseyi kendimin önüne koymamayı öğrendim. Bu sayede daha mutlu bir insan olabileceğimizi öğrendim.
Ve sorunların asla bitmeyeceğini. Mesela şu sorunu çözünce düze çıkacağım dersiniz ama sorun çözülünce başka bir şey ortaya çıkar. Önemli olan sorunlar karşısında ne kadar güçlü ve çözüm odaklı durmam gerektiğini öğrendim. Aslında sayacak ve anlatacak çok şey var ama bu da başka bir bencenin konusu olsun:))
10 Yorumla
10 aySadece Büyüdüğümü Ve Eski Benin Olmadığını Anladım Kendimi Yeniden Doğmuş Gibi Hissediyorum Kimse Bende Eski Atiyeyi Bulamıyo Tüm Tanıdıklarım Aynı Yeni Atiyeye Yani Bana Bakıyolar Eskisi Gibi Ağlamam Kalmadı Artık Çünkü Bambaşka Bi Atiye Var
15 Yorumla
Soran10 ayOlabilirr
- 10 ay
Aynen
Soran10 ayİsmin güzelmiş🩷✨
- 10 ay
Teşekkür Ederim🥰😍
Soran10 ayRica ederim.🩷✨
10 ayAkraba denenlerin birer akbaba olduklarını öğrendim. Bu dünyada annen baban harici kimsen yok. Abim, ablam var desen bile yabancı oluyorlar bir zaman sonra
22 Yorumla
Soran10 ayHe aynen
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 10 ayBeni yoran o şahane kendini mükemmel sanan önyargılı insanları layık olduğu değerle baş başa bırakmak. 💁💫
23 Yorumla
Soran10 ayHmmm iyi yapmışsın akıllı yavrum
- 10 ay
Thank you bebek sffg
Soran10 ayYou're welcome
10 ayBence bir çok şey insanın ruh sağlığı ve beden sağlığından önemli değil. Para zaten bir şekilde var oluyor ama sağlık gitsin yerine parayı koyamazsın o yüzden insan dinç dinamik inançlı bir bedene ve ruh sağlığına sahipsen gerisi gelir umutta varoluşta Allah'tandır.
Yani ilk aklıma gelen bunlar bir de sıcak yerlere genel olarak hiç ama hiç tahammülüm yok 🤣🤣
21 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle sağlık en büyük zenginlik
Yaş ilerlemesi bir çok şey öğretiyor. En çokta gerekmeyen şeyler için üzülmemeyi ve ertelemenin ne kadar kötü bir şey olduğunu öğretiyor.
23 Yorumla
Soran10 ayEvet yaaa yaşadıkca öğreniyoruz
Soran10 ay😂😂😂
10 ayHayattaki en önemli kişinin kendim olduğunu ve herşeyin paraya baktığını benim fazla iyi niyetli bi insan olduğumu öğrendim
21 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle haklısınız 🩷🙃
10 ayHayat tecrübem arttıkça, değişimin kaçınılmaz olduğunu ve her anın kıymetini bilmek gerektiğini öğrendim.
21 Yorumla
Soran10 ayEvet haklısın ✨🩷
Gizli Üye(36-45)10 ayİnsanlar ile samimi olmamayı
Konuşmama hakkına sahipsin
" Söylediğin her şey hakkında delil olarak kullanılabilir"
Mottosu hakim hayatta...
Eskiden enerji doluydum herkese karşı
Ancak zamanla tükeniyor insan...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
10 ayİnsanların dilleriyle hareketlerinin çoğu zıt oluyor biri a mı dedi bunun Z ye kadar yolu olduğunu öğrendim 😅
11 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 367 cevap paylaştı. Eski sen olamayacağını ve o yaşında yaşaman gerekenleri o an yaşaman gerektiğini anlıyorsun
Biraz geç ders aldım ama sonuçta aldım11 Yorumla
Soran10 ayTamamdır
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Yaşamak istediğin herşeyi yaşayacaksın içinde tutmayacaksın çünkü gelecek düşündüğü gibi olmuyor anı yaşa...
12 Yorumla
Soran10 ayEvet live on the moment
10 ayBüyümenin okadar da aman aman bir şey olmadığını, sorumluluğun be baskının daha da arttığını öğrendim. Çocukluğumu özlüyorum.
11 Yorumla
Soran10 ayAynen
10 ayİnsanlara değer vermemeyi önem göstermemeyi tek kendin için yaşamayı bu şekilde daha kolay oluyor çünkü
11 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle az insan olsun bir kaç arkadaş öyle
Kişilik & Karakter konusunda 794 cevap paylaştı. tek başınasın. ailen de olsa çok yakın arkadaşların da olsa hep tek başına olacaksın.
11 Yorumla
Soran10 ayAynen ama aile daha iyi
10 ayİnsanların, ne ciddiye alınmaya ne de sevilmeye değer varlıklar olmadığını..
22 Yorumla
Soran10 ayYanii ama bazıları
Soran10 ayGüzel kız 🙂
Su akar yatağını bulur çocuklar, fazla çırpınmayın anı yaşayın
22 Yorumla
Soran10 ayEvettt abi
Soran10 ayHaklısın
10 ayİnsanlara çok değer vermemeyi ve herşeye rağmen mücadele etmeyi..
21 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle her şeye rağmen mücadele etmek😎😌
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayHer şeye olur böyle şeyler deyip geçiyorum sakinleştim Türkiye’de yaşarken neler neler yapardım 3 senedir uzaklaştım Türkiye’den yalnız başıma kimseyle işim yok her şeye gülüp geçiyorum artık yaştan sanırm
10 Yorumla Bütün dertleri içime atmamam ve kafama takmamam gerektiğini
11 Yorumla
Soran10 ayGünlüğüne yazabilirsinnn ;)
- Kişilik & Karakter konusunda 690 cevap paylaştı.
10 ayHer yaşın güzelliği var benim için ben çok iyi yaşadım bu yaşa kadar ama çok şey de öğrendim
14 Yorumla
Soran10 ayNe güzel ne mutlu:)
- 10 ay
Allah herkese iyi yaşamayı ve sağlıklı sıhhatli yasamiy naisp etsin
Soran10 ayÂminnnnnn
Soran10 ayİnşallah
Geçmiş yillarin ne kadar değerli ve kıymetli oldugunu
11 Yorumla
Soran10 ayAynenn her geçen gün değerli
Kişilik & Karakter konusunda 399 cevap paylaştı. Kendinden ve ideallerinden başkasına tutunmayacaksın. Gün gelir ailen bile seni satar. Dışlar.
11 Yorumla
Soran10 ayEvet ya arkadaşlar mesela
Gizli Üye(45 üstü)10 ayKadınların aslında gözümde büyüttüğüm kadar saygıdeger olmadıklarını. Ben asırı saygı duyardım benden cok daha olgun karakterleri oldugunu dusunurdum ama yanılmısım onu geç anladım biraz
11 Yorumla
Soran10 ayGenelleme yapmayalım mesela ben saygıyı hak etmiyor muyum ayıp ettin 🙂🙂
10 ayHep başkaları için yaşadığımı hiç bir zaman kendim için yaşamamışım
11 Yorumla
Soran10 ayAynen
Gizli Üye(18-24)10 ayHayattan çok keyif alıyorum aşk ilişkisi yapmayı değil günübirlik ilişki yapmayı öğrendim ilişkiye kalple değil hormon ile bakmayı öğrendim uçan tereyağı
13 Yorumla
Soran10 ayUçan tereyağı değil kelebek demek
Cevap sahibi10 ayBiliyorum kankam şaka yaptım soruların müthiş
Soran10 ayEvetttt
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
10 ayAklın yaşta değil başta olduğu konusunda haklı olduğumu.
13 Yorumla
Soran10 ayHarbiden yaş sadece bir sayı
- 10 ay
Kesinlikle. Yaş konusu ergenlik ve ileri yaş haricinde önemsiz.
Soran10 ayAynen en önemli yaşlara ergenlik yaşları diğer yaşlarda sayı zaten
10 ayAnnem ve babamdan başka kimseye güvenmemeyi
12 Yorumla
Soran10 ay61 💙❤️
- 10 ay
Yaa hiç dikkat etmedim ❤️💙
10 ayKız veya erkek fark etmeksizin insanlara çok güvenilmemesi gerektiğini öğrendim
11 Yorumla
Soran10 ayAynenn
- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
10 aySaf görünen iyiyi oynamayı ve menfaatçi kişileri tanımak
16 Yorumla
Soran10 ayEvet yaa
- 10 ay
Tek hata da insanları silmeyi öğrendim
Kırmızı çizgi çekmeyi öğrendim
Duygusal değil mantıksal düşünmeyi öğrendim
Saygıya saygı ile karşılık vermeyi öğrendim
Soran10 aySilinmediği zaman kötü
Soran10 ayOnları hayatımıza biz alıyoruz zaten
- 10 ay
Evet kötü oluyor ama silince de insan baya derin ve güzel nefes alıyor 🥰🥰🥰
Soran10 ayEvettt
- Kişilik & Karakter konusunda 595 cevap paylaştı.
10 ayGerçi eskiden beri biliyorum ama ve hep diyorum insanlara güvenmemeyi unutmamak lazım
11 Yorumla
Soran10 ayAynen
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. İnsanların değişmeyeceğini fazla değer verip baş üstüne çırkartmamayı
11 Yorumla
Soran10 ayEvet aynen yaaa
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Yaşım ilerledikçe hayatın zorluklarını öğrendim
11 Yorumla
Soran10 ayNe güzel
- Kişilik & Karakter konusunda 558 cevap paylaştı.
10 ayİnsanlara bişey ispatlamak zorunda değilim onu farkettim. Yoluma bakıyorum
.12 Yorumla
Soran10 ayEvet zaten herkes hata yapar kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsin hayat senin hayatın ama Allah'ın izninde yaşamak şartıyla
Soran10 ayHaklısınız
10 ayHayatı çokta abartmamayi kasmamayi sen gencsin daha
13 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle
- 10 ay
Sen ne ogrendin peki
Soran10 ayKimseye değer vermemeyi
- Kişilik & Karakter konusunda 970 cevap paylaştı.
10 ayYaşımın geçeceğini 😀 zamanım hızlı aktığını, insanların menfaati yoksa yanaşmayacağını
13 Yorumla
Soran10 ayAynen insanlar öyle bazıları
- 10 ay
Hepsi öyle ama ben daha umudumu kesmedim doğru insanalrda var aralarımda
Soran10 ayEvettt kötüleri hayatınızdan düzgünce çıkarın
nasıl yalnız kalınabilcegini ögrendim kendine yetebilmek gerçekten cok güzel bir şey
21 Yorumla
Soran10 ayAynen öylee
10 aybir gün yolda yürüyordum bi kız gördüm kızın instagramımı istedi bende ona instamı verdim bir kaç dakika sonra 4-5 kişilik bir grup gelip ağzımı burnumu kırdı 6 ay pipetle beslendim o günden beri kadınlara zerre güvenim yok
13 Yorumla
Soran10 ayHer kız aynı değil demek ki kızda bir sorun var...🙂🙂
Soran10 ayKız psikopatmış demek ki
Soran10 ayPolise şikayet ettin mi?
30 yaşına geldim sayılır ögrendigim tek önemli şeylerden bir tanesi birley gördüysen veya tanık olduysan hemen polise bildir git anlat çünkü anlatmazsan içinde kalırsa psikolojini bozar geceleri bile uyuyamazsın.
12 Yorumla
Soran10 ayNeden?
Gizli Üye(25-29)10 ay1. İyilikten maraz doğar
2. Acıma acınacak hale düşersin.21 Yorumla
Soran10 ayAynen
10 ayAz ve öz insanlarla olmayı, hayata aslında ne kadar çok anlam yüklediğimi😌
11 Yorumla
Soran10 ayEvettt
herkesin geçici olduğunu ve insanlara hatta ailem bildiğim kişilere bile asla güvenmemem gerektiğini
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayYaprak misali sevdiklerimizi bir bir kaybettikçe dünyanın ne kadar boş olduğunu..
12 Yorumla
Soran10 ayHerkes yorum atıyor göremiyorum bir sürü yorum var
Cevap sahibi10 ay🙏
İnsanları dinlemeyi, ama her söylenene inanmamayı; kalbimi açmayı, ama herkese değil… en çok da kendime güvenmeyi öğrendim.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kötüye haddini bildirmek ve kendini ezdirmemek seni fena ya da kötü birisi yapmaz. Kendine yaptığın haksızlıklar da haksızlıktır
10 YorumlaKedilerin nankör olmadığını onlar beraber zamanın çok keyifli geçtiğini.. sana en yakındaki insanlara çok dikkat etmen gerektiğini
10 Yorumla
10 ayHayatta her şeyin geçtiğini ve eskiden korktuğum şeylerin şu an o kadar normal gelmesi. Hayat neyi istemiyorsan en ağır şekilde öğretiyor.
10 YorumlaYaşım geçmedi ama birşeyi okumadan işaretlememeyi öğrendim. ( Arkadaşlar dikiş makinesindeki iğne bile olamam o puanla. İmdaaaaat! )
10 YorumlaÖğrensem de yine aynı hataya düşüyorum yani insanlar a çabuk inanıyorum halbuki takla atıyor herkes
10 YorumlaKimseye inanmamayı güvenmemeyi dost diye bir şey olmadığını her şey menfaat ya da dostluklar masum zamanlarda 15 20 yaş arasında kaldı
10 Yorumlabirisi bir bilgi almak ya da akıl sormak isterse konuşmak gerektiğini.
İnsanlar genelde yaşayarak öğrenir, bilgi istenmedikçe verilmemeli
12 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle
Soran10 ayYoksa çok bilmiş derler
- Devamını Gör (151)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası