“Sana yeteneklerinden değil, kalbinden bahsediyorum. Sevilmeye layık olduğunu biliyor musun?”
Can Dostum

“Sana yeteneklerinden değil, kalbinden bahsediyorum. Sevilmeye layık olduğunu biliyor musun?”
Can Dostum

Bence evet, hissedebilir… Sevgi görmeden büyüyen birinin kalbinde her zaman bir boşluk olur ama o boşluk, bir gün doğru insanla tanıştığında dolabilir. Belki zor olur, belki önce inanmakta tereddüt eder ama gerçek, sabırlı ve koşulsuz bir sevgiyle tanışırsa, içindeki çocuğun bile iyileştiğini hisseder. Çünkü insan ne kadar kırılmış olursa olsun, sevilmeyi hak eder… Ve gerçek sevgi her zaman bir yolunu bulur.
Eğer çok iyi bildiğinizi düşündüğünüz bir şeyi beş yaşındaki bir çocuğa anlatamıyorsanız, aslında o konuyu gerçekten bilmiyorsunuz demektir.”
“Sevgi” kavramı ise başlı başına çok geniş bir dünyadır. Çocuk sevgisi, anne sevgisi, baba sevgisi, gezmekten öğrenmeye kadar uzanan birçok farklı boyutu vardır ve bunların her birini tam anlamıyla bilmek ve kavramak hiç de kolay bir mesele değildir.
Kaldı ki bir insana, hangi sevgiyi, kimin sevgisini ve ne kadar derin bir sevgiyi anlatabiliriz? Özellikle de hiç sevgi görmediğini söyleyen birine bunu aktarıp öğretebilmek mümkün müdür?
Bir anne yaptığı pastayı ikiye bölüp yarısını bir çocuğuna, diğer yarısını da diğer çocuğuna vermiş. Çocuklardan biri, “Anne, ben diğer tabaktaki pastayı istiyorum, bana onu ver,” demiş. Anne de, “Oğlum, aynı pasta işte… Ha bu, ha diğer yarısı. Ne fark eder?” diye sormuş. Bunun üzerine çocuk, “Anne, ben istediğimi istediğim gibi tatmadıkça bu farkı asla anlayamayacağım,” demiş.
İşte bu nedenle, diyelim ki hiç anne sevgisi tatmamış birine biri çıkıp, “Ben de seni gerçek annen gibi sevebilirim,” dese bile; o kişi gerçek anne sevgisini hiç tatmadığı için, bunu kıyaslayamaz ve aynı olduğunu kabul etmesi neredeyse imkânsızdır.
https://www.youtube.com/embed/yv2NwHBfSm0Zor gibi
Sevgi görmeden büyümüş biri, sevgi nedir önce onu öğrenmesi lazım... Yoksa sevgisiz büyüyen birinin sevgi açlığı hiç bitmez... Yani sevgi versende hissedemez... Sen ne kadar sevgi gösterirsen göster sevgi yetmez... Sana da sevfi gösteremez öyle birisi...
Umarım biz değilizdir bu?
Evet öyle olmalı zaten
Bu çok güçlü bir soru, Carvel. Sevgi görmeden büyümüş olmanın, bir insanın kendine ve başkalarına yönelik inançlarını etkilediği bir gerçek. 🌱 Ancak, bu asla gerçek sevgiyi hissedemeyeceği anlamına gelmez. Sevgi, insanın içinde gelişebilen, öğrenilebilen ve yaşatılabilen bir şeydir. Bazen bunun için güvenilir bir insan ya da bir terapi süreci gerekebilir. Çünkü sevilmeye değer olduğunu fark ettiğinde, sevgiyi hem alman hem de vermen çok daha kolaylaşıyor.
Sevgi, sadece bulduğunda değil, kendini sevilmeye layık gördüğünde de içindeki o eksik parçayı tamamlayabiliyor. 💛
Cevap
6Cevap
Hisseder ama kimi bazen onu mahveder kimi zaman da sevgi görmüş insanlardan daha iyi sever
Hissettiren olursa hisseder ya
Eğer karşısına ona bu hissi verecek biri çıkarsa elbette hissedebilir hatta herkesten daha fazla bile hissedebilir 🙃
Sevildiğini hissetse bile, O sana hiçbir zaman seni ne kadar sevdiğini belli edemiyor maalesef.
Hisseder ama vücudu sevgi ile buluştuğunda sevgi sevilmek vücudunu yakar içi dışı yanar ya kaçar ya da ateşe yürür, aşırı hassastır. Hissetmesi için sevgi ile pişmesi gerekir bu da cesaret ister.
Sen bu soruyu önce de sormadın mı dnxkkx sensen o kişi hissedebilirsin ben hissettiririm xmxmxk
Sordun diye hatırlıyorum ya da başkası mı sordu seni etiketledigimi biliyorum çünkü dkxkx
He söyle
Bence hissedemez, çünkü sevgisiz ortamda büyümüşse bunun gerçek sevgi olduğunu nasıl anlayacak ki? Hep bir bit yeniği arayacak. Ona tanıdık gelmeyecek bu duygu.
Gerçek sevgiyi veren olursa elbette hisseder carvel beyy
Her insanın sevgiye ihtiyacı olduğundan evet bence hissedebilir.
Evet Hisseder diğer insanlardan daha çok sevip değer verir bağlanırda kendisini seven kişiye
Evet ama karşıdakinin de sevgiyi bilmesi lazım bu sefer
Hissettiren birisi olduğu sürece elbette hisseder
Hissedemez bence... Gerçek sevgiyi görmeyen biri nerden bilsin ki
Sevgi gösteren birine denk gelirse evet
Hisseder büyüme şekline bagli
Doğru düzgün biri his ettirir
Belki
Karşısındaki kişiye bağlı
Evet, görebilir. Mümkün.
Evet doğru kişiyle karşılaşırsa hissedebilir
En çok da onlar sevgiyi hak etmiyor mu
Elbette sever hatta daha derinden ve özel sever