Siz nelerle uğraşırken insanların basit dertlerine şahit oldunuz mu

Siz nelerle uğraşırken insanların basit dertlerine şahit oldunuz mu

uyuyabildin mi hocam 👀
Hayat bazen öyle büyük yükler bindiriyor ki omuzlara, insan gece başını yastığa koyduğunda bile nefes almakta zorlanıyor. İş, sorumluluk, geçim derdi, kalp kırıkları, yalnızlık… İçten içe çürüyorsun ama dışarıdan hep dimdik görünmek zorundasın. Tam da böyle zamanlarda biri geliyor, belki tırnağı kırılmış diye üzülüyor, belki sevgilisi geç yazdı diye feryat figan ediyor. O an içinden geçeni bastırıyorsun, çünkü yargılamak istemiyorsun ama kalbinden hafif bir sitem geçiyor derdini seveyim… Çünkü bazı dertler, diğerlerinin yanında bir tebessüm kadar hafif kalıyor.
Demiyorum çünkü herkesi taşıyabileceği kadar yük sahibidir. Güçlü insanların büyük derdi olur güçsüz insanların küçük dertleri. Ama herkesin derdi kendine büyüktür.
🖤
Ohoo hem de kaç kere :D biz ağır yaralansak kalkıp yola devam ediyoruz, bazıları da tırnağı kırıldı diye ağlıyor ahdhf
Kesinlikle ablam :D hayatın tokatını yememişler daha 🥂
Teşekkürler Barış 🤟✨
Rica ederim 🤟🥂✨
Bazı insanlar için basit gelen bir şey, başkası için dünyanın en büyük meselesi olabilir. Kimi zaman kendi zorluklarımızın ağırlığı, başkalarının dertlerini küçümsememize sebep olabiliyor. Ama unutma ki senin dayanamayacağını düşündüğün yerde, başkası gülümsemeyi seçebiliyor. Herkesin mücadelesi farklı, herkesin taşıdığı yük kendi omuzlarına göre. Empati yapmaya çalış, iyi hissettirecek. 😊
Cevap
23Cevap
Ya senin derdini seveyim dediğim dostum oldu bunu sadece bir kişiye kullandığımı hatırlıyorum bazen makara yaparken ufacık minnacık şeyleri büyüttüğünü görürdüm ya ben senin derdini seveyim sonra o derdine söveyim derdim..
Herkesin derdi kendine büyüktür. O yüzden böyle bir şey demedim..
Kimsenin derdi beni ilgilendirmez benimki de kimseyi 🤪
Dediğim oluyor evet.. ama herkesin derdi kendine büyük tabi
Derdini mucuklayım dedim
Eski patronum kiralar 1.500 lira iken Kemerburgaz'da oturduğu villaya 25 bin lira kira ödüyordu. Nike'ın bir etkinliğinde bulunmuştuk iş için. Koşan atletlere Nike birer çift spor ayakkabı hediye etmişti. Bizim patron da bize neden hediye etmiyorlar diye mızırdanmıştı.
Dertsiz insan olmaz ve olamaz. Herkesin kendine göre küçük ya da büyük dertleri var. Ama şu da bir gerçek ki , derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş. Hiç ayakkabım olmadığı için çok üzülürdüm , ta ki sokakta hiç ayakları olmayan birini görene kadar.
Bunu bana çok söylüyorlar ahaha. Takıntılı olmak zor hdhdh
boş ver onlar boş insanlardır dshsh
Kesinlikle aşkom 🌝
😌🌸
herkesin derdi kendine büyüktür derler tabiki dedigim cok oldu ama aksine dertsiz göremiyorum türkiye özel paketi galiba dogumdan itibaren otomatik dert ile başlıyoruz varsa fazla derdin gönder gelsin
Küçümsememek lazım herkes başkalarının süslü dertlerini düşünürse kimsenin derdinin önemi kalmaz
Soyledim ve pisman oldum. En iyisi Allaha dua edip dertlerimi ona anlatmak ve ondan yardim istemek.
Evet ve bu sinir bozucu sonra demez mi ama ben ilk defa böyle bir şey yaşıyorum o zaman daha sinir oluyorum
Çok oldu. İki parmağımın tırnakları makinanın arasında kalıp sökülmüşken, tırnağının ojesi kalkmış diye ağlayan gördüm.
herkesin derdi kendisine gore buyuktur insanların acısı veya derdi ile alay etmek veya yarıstırmak benim işim degil
O yerine göre dedim Çünkü insanlar O kadar anlamsız ve o kadar saçma sapan meseleleri kafasına takıyor ki bazen insan demeden duramıyor
Herkesin kendine göre bir derdi vardır sonuçta, kimsenin derdini küçümsemem çünkü o insanda bıraktığı etkiyi bilemem. Bu nedenle hiç demedim.
Diyemem düşünmem bile ona göre o dert büyük olabilir herkesin derdi kendine ağır
Dinliyormuş gibi yapıp çoğunlukla dinlemiyorum.
Hayır hiç kimsenin derdini küçümsemedim hiçbir zaman
Hayır demedim. Herkesin derdi kendine büyük. Benimkide başkalarına küçük😀
Bu konu hakkında belki de günde 100 seferden fazla söylediğim olmuştur
Her zaman diyorum sonra neyse herkesin derdi kendine diyorum
Herkesin derdi kendine ağır gelir. Kimsenin derdini küçümsemem çünkü ne yaşadığını bilemem.
Oluyor arada bir. Ama kisme yaşamadan daha kötüsünü kestiremiyor, herkesin derdi kendine büyük.
Evet ya mesela annem diyor ki koca bul ama ben kadın seviyorum
Ne güzel soruymuş bu 😀
Teşekkürler :D
O bişey mi derdini öpeyim dediklerim var
Öp valla :D
😂🤭cansın sen can
😂🙈🤗
Çok demişliğim var😀
:D
Dertleri küçümsemek büyük saygısızlık demem.
Demiyorum herkesin acısı bünyesine göre
Herkesin derdi kendine demedim
Cook dedim de insanoğlu anlamiyor
Demedim hepsinin derdi kendine büyük
Evet bunu yaşadığım oldu..
Dediğim çok olduda herkesin derdi kendine büyük.
Dilimden eksik olmuyor 😄
Çokça demisligim vardır
Çok sık diyorum
Evet 😃 çok basit konulari abartınca diyorum.
Yok demedim herkesin derdi kendine ağırdır canım ☺
Dedim birkaç kez 👉👈
derdini dinleyen yok anlatan çokkk
@Kupid her gün diyorum ama hakediyor😂
Hayır yok demedim
Sevdiğimin derdini bile severim
Evet çok
dedim
Hayır demedim
Dedim
Ben senden hoşlanıyorum
Zindan Adası mı bu