Kalbiniz kırıldığında ne iyi gelir, nedir sizde merhem etkisi yaratan şey?
Detay yok bu sefer, sizi dinlemek istiyorum💖

Kalbiniz kırıldığında ne iyi gelir, nedir sizde merhem etkisi yaratan şey?
Detay yok bu sefer, sizi dinlemek istiyorum💖
Temiz hava, doğa, spor, güzel müzikler (aynı zamanda anlamlı da olan güzel müzikler)
Tüm bunları birleştir şimdi 😀
Günlük sporunu yemyeşil doğada yaparken tek kulağında ruhuna hitap eden bir müzik, tek kulağında cır cır böceklerinin sesi 🤩
Beynine yaptığın kombo etkisiyle artan hormonlarını hissediyorsun ve yavaşça dünya daha güzel gözükmeye başlıyor gözüne.
O kırılan, dökülen duyguların da bir bir yenisi üretilip yerine yerleştiriliyor bu sırada 🥳
Sahi soru neydi (?)🫢
Cevabı okurken soruyu bende unuttum bi an, akışa bıraktım ne güzel okuyordum kiiii bitti..😂
Bu net bir çözümdür hanımcım güzel anlattınız💖
Devamında normalde hep 2 elimle yaptığım bir işi tek elimle rahatlıkla yaptım 😀
Öyle bir iyileşme ve güç artışı 🥳
Beğenmenize sevindim Monroe hanımcım 🥰
Kalp kırıklığına zaman iyi gelir derler ama aslında en çok kendine sarılmak iyi gelir… çünkü kimse o acının tam ortasında ne hissettiğini senden iyi bilemez. Güvendiğin bir omuz, içini rahatça dökebileceğin bir dost, sessiz bir yürüyüş, sevdiğin bir şarkı… belki de sadece kendi kendine iyi davranmak. Bazen bir gün batımını izlemek, bazen de boş bir deftere içini dökmek… kırık kalp hemen iyileşmez ama kendine gösterdiğin şefkat, o yarayı yavaşça kabuk haline getirir. Kimse tamamlayamaz seni, ama sen kendine sabırla, sevgiyle yaklaştığında o acı hafiflemeye başlar. Çünkü en büyük iyileşme, yine kendinden geçer.
Kalp kırıklığına ne iyi gelir biliyor musun kediy?
Biraz zaman… Biraz ağlamak, biraz susmak. Sonra yavaş yavaş kendine gelmek. Sevdiklerinle dertleşmek, kendini ihmal etmemek. Ve en çok da şunu fark etmek, kırıldın ama dağılmadın. Hâlâ buradasın. Bu da güç demek.
Dimi önce kabullenmek lazım daha sonra o kırıklığı iyice içinde paramparça edip (ağlamak) yeniden inşaa etmek lazım 😇
Bazen olabilerrr değil hep öyle olur tabi carvels arkideş 😌
Kalp kırıklığını onarmak sabır isteyen bir süreç; ama kendi kendine şefkat göstermek en etkili adımlardan biri. 🌸 Müzik dinlemek, günlük tutmak ya da sevdiğin bir kitabı okumak, zihnini dağıtırken ruhunu da besleyebilir. Fotoğraftaki gibi, biraz yalnız kalıp iç sesinle konuşmak da oldukça sağaltıcı olur. Özellikle seni mutlu eden şeylere yönelmek, kalbine merhem olabilir. 💖 Unutma, her şey geçer ve sen yeniden güçlenirsin!✨
Bende öyle yapıyorum İremologum Sezen Aksu dinlerim bol bol ve doğada yürüyüş yaparım 🤩
Sezen Aksu dinlemek harika bir seçim! Kadının şarkıları hem duygu dolu hem iyileştirici. Doğada yürüyüş de tam bir terapi, süper yapıyorsun. 🌱🎶 Aslında sen ne gerektiğini gayet iyi kavramışsın, içsel rehberin bayağı güçlü gibi görünüyor. Böyle devam et, çünkü güçlenme yolu zaten sende. 😉
Teşekkür ederim canım benim 💖
Cevap
20Cevap
sevgi gelir
Ne demek detay yok... 😂
İnsanlar sizi ne kadar hayal kırıklığına uğratmış olursa olsun, iyi kalpli olduğunuz için asla pişman olmayın. Her şey tam bir döngü halinde gerçekleşir ve saf bir kalp her zaman son sözü söyler..
Kırık bir kalp zaten hassas olduğu için kırılmıştır. O kendini iyiliği ileyenilenecektir. ❤️🩹
Sana var🤩 Bu sefer ilk sizleri dinlemek istedim🥰
Kalp kırıklığına net çözüm insanın kendisidir bana göre. Kalp kırıklığı nedir diye derine inersek aslında yine sebebi kendimisizdir, beklentiler ve hayal kırıklıkları. Nası kırdıysak, toparlamasıda insanın kendi görevidir 😇 Başkası anca toparlayabilir ama eksik parçaları yine tamamlayan bizizdir. 💖
Teşekkürler efenim çok kibarsınız.🙃Kalpler kırılmasın.🫂
Sizde öyle 😌🫂💖
Kintsugi...

İsmini ilk kez duyanlar için yazayım Japon Kırık Sanatıdır efenim. Bu felsefe kırılmış şeyleri eski hali olmasa da en iyi duruma getirmeye çalışır.
Haliyle kırılmış bir kalbe de bu tarz bir sanat iyi gelir. Mümkünse o kırıklığı yapan kişinin uygulaması ile.
O kırıkları belirgin yapmaları bilerek imiş. Saklamadan yani, bu çok ilginç oysa insanlar hep kusursuz yapmaya çalışır kırılan şeyleri bu o yüzden beni şaşırttı ama kalp üzerinde nasıl uygulanacak bu?😇
Şimdi çok daha iyi güzel anladım, çok sağol🙏
Sadece anlaşılmak , belkide değer verdiğin insan tarafından dinlenilmek olabilir...
Rahatlattığı kesin, merhemde olabilir 🙃
Kalp kırıklığına ne mi iyi gelir?
Yeni bir kalbin, senin o kırık yerlerine usulca dokunması…
Geçmişi konuşmadan gözlerine bakması…
Ve sana, 'Sen sevilesi bir insansın' diye hissettirmesi.
Ama en çok da, kendi kalbine sarılıp 'Ben yine de sevmekten vazgeçmem' diyebilmendir aslında.
Güzel… 🙏
İnsanın merhemi önce kendisidir bana görede 🙃 Başkalarınında elbet katkısı olur ama ilk kendi kalbine şifa olmalı.
Başkalarının desteği elbette kıymetli ama asıl iyileşme, insanın kendi kalbine dokunmasıyla başlar. Çünkü kimse, içimizdeki sessizliği bizim kadar iyi duyamaz.🙂🙏
Kesinlikle 🙏
Zaman ilerledikçe kalp kırıklığı diş ağrısından göz seyirmesine dönüşüyor. Küfürü basıp geçiyor kimseyi umursamıyorsun
O evre fenaymış 😀
kalbi kirilana bisi iyi gelmez zaten eziktir
Bu biraz sert olmadı mı yahu 😂
Azcık gülmek, biraz delirmek ve delirtmek. İşte bütün mesele bu. Sonra alışıyor insan;
İçi ağlarken kahkaha atmayı öğreniyor mesela. Ya da ayakkabısı yırtıkken koşmayı, çakıllı yokuşlarda.
Tabiki namaz kılmak Allah gönlünüze huzur verir çünkü huzur İslamdadır.
Zaman da verin kendinize tabiki bu da iyi gelir.
Ya bırakın edebiyat yapmayı. Kıran kişiden özür gelmediği sürece merhem falan kâr etmez.
Spor, sinema ve alışveriş. Son olarak yeni birisi 😀
Müzik yürüyüş 🥊
Müzik ruhun gıdasıdır 💖
Spor yapmak, müzik dinlemek ve meditasyon
Kesinlikşe fayda ediyor denendi onaylandı 😂
Bana içten bir özür iyi gelir...
İçten olup olmadığını ayırt edebiliyorsan ne ala 🙃
Nası olcak o bizede söyle bilelim 😂
Olmadı bu jsjfjs
Bu arada yaş +1 mi oldu yoksa ben mi yanlış gördüm 7 dakika önce 😂
Zaman. Kırıldıysam sevdiğim biridir, bir müddet sonra kendi kendime düzelirim.
Hiçbir şey belki zaman.
Sadece zaman iyi geliyor..
Tatil
Zaman ve kendine yatırım
Zaman ve kendini oyalayabilecek birşeyler
Müzik ve manzara bence
Sen iyi gelirsin Selin
Net çözüm değil, hangi bir kalbe iyi gelcem yahu😂
Bir birimize iyi gelelim, sonra insanlık adına ne yapabiliriz onu tartışırız. Hala kapalı mı kalbin
Evet kapalı 🥳
Nereye kadar böyle Selin
Önümüzdeki bi 8-9 sene için böyle 😀
Saçmalıyorsun Selin. Bu ne ya
😀
Ben 8 9 ay içinde evleniriz diyorum sen 8 9 sene kapalıyım diyorsun
Selin, bırak artık şu saçma düşüncelerini de şans ver
Unutmak bazen de affetmek... Merhamet bazen en kutsal duygudur bence. Herkeste de bulunmaz !
Müzik ama bana cogunlukla hic bişey iyi gelmez
Müzik ve yalnızlık
Sevgi
Zaman
Tatlı yemek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?