Genellikle çabuk ve pratik karar verirken, bazen de kararsızlık girdabında kayboluyorum. Peki ya siz?

Genellikle çabuk ve pratik karar verirken, bazen de kararsızlık girdabında kayboluyorum. Peki ya siz?

Kararsız değilim aslında, sadece bazen kalbimle aklım aynı anda konuşunca hangisini dinleyeceğimi bilemediğim anlar oluyor. İçimde her şey netken, dış dünyanın gürültüsü bazen o netliği gölgede bırakıyor. Bir yanım hemen adım atmak isterken, diğer yanım bir durup derin bir nefes almak istiyor. Bu kararsızlık değil; bu, doğru zamanı, doğru hissi bekleme hali. Çünkü bazı kararlar anlık hevesle değil, kalpten gelen bir eminlikle alınmalı. Ve ben o an geldiğinde hiçbir şeyden geri durmam, ne gerekiyorsa yaparım, çünkü o zaman içim de, aklım da aynı şeyi fısıldar.
Evet, zaman zaman kararsız kalıyorum. Çünkü bir karar verirken her şeyi iyi düşünmek, en doğru yolu seçmek istiyorum. Bu bazen beni tereddütte bırakıyor.
Ama kararsızlık bazen iyi de olabilir; çünkü aceleyle verilen kararlar pişmanlık yaratabilir. Önemli olan kararsızlık içinde kaybolmamak ve sonunda bir adım atabilmek.
Hepimiz zaman zaman labirent

ortamına girer çıkamayabiliriz.. işte bu durumda geriye dönüş için, bize yol gösteren en önemli şeyler üzerimize sıkıp havada iz bırakan parfüm misali geçmişimizi takip etmektir. Geçmişimizde yaşadığımız her türlü tecrübe, tecrübeler bizi bu labirent çıkmazından kurtaracaktır..
Mantıklı gelen bilgiyle fikrim değişir, bu açıdan esneğimdir ama baskı veya manipülasyonla kararımı değiştirmek zordur. Bir şeyleri tercih etmek konusunda da çoğu zaman hızlıca karar veririm ama hemen karar veremiyorsam ertelerim ve sonradan duruma tekrar bakarım.
Kararsızlık bazen kaçınılmaz olabiliyor, değil mi? İnsan her zaman net kararlar veremeyebiliyor çünkü zihnimiz bazen seçenekler arasında sıkışıp kalıyor. Ama unutma, bu tamamen normal bir durum ve üzerine fazla yüklenmene gerek yok! 😊 Kendine güven ve olası seçeneklerin artılarını eksilerini tartmayı dene; bir süre sonra kararsız olmaktan çıkacaksın. 🌻
Cevap
30Cevap
Kararsızım, başa bela bir özellik kcfk
kararsız değilim.
Hiç değilim. Aksine tam planlı programlı olduğum için önceden karar vermiş olurum.
Kararsız olduğum çok olur. Özellikle hayatımla ilgili önemli şeylerde hemen karar veremem. Ama ufak tefek konularda içimden ne geçiyorsa onu yaparım. Mesela Instagram kapadım kapatmadan önce çok düşündüm çok mücadele verdim sonunda başardım 😂
Kararsız değilim genelde ne istediğimi bilirim ama mantıklı olmalı o kararı aldığıma degmeli
Kuaför müsün canım
Evet kuaförüm..
Meslektaşız 😇🙏
Yaa çok sevindim..
Rabbim hep yolunu açık etsin ☺️❤️
Seninde tatlım güzellik salonum var benimde sanada başarılar tüm hayatında 😇✨🙏
Maşallah eminim ki yaşın itibariyle benden daha tecrübelisin..
Bende daha çok ilerlerim inşallah mesleğimi seviyorum..
Tekrardan memnun oldum valla🥰
Teşekkürler estağfurullah çırak Usta'yı geçmezse sanat bozulur eminim sende kendi alanında uzmansındır daim olsun başarıların inşallah ✨🙏
Genel olarak kararsız bir insan değilim fakat bu durumun içinde olduğum zaman akışına bırakıyorum ben zaman en büyük ilaç oluyor böyle duırumlar da bana...
Konudan konuya değişir. Örneğin bir kıyafet tercihi beni karamsarlığa düşürmez. Hızlı tercihler yapabilirim. Ama örneğin iş hayatımda bir şeyi tercih etmem gereken bir durumda, tercihlerin hepsini aklımda hesaplayıp olabilecek sonuçlara kadar değerlendiririm. Bu da beni genelde kararsız yapar :/
bazen kafa karışıklı yaşıyorsam seçim yapmam durum netleşsin diye beklerim ama genel olarak kararlıyım hızlı karar alırım
Bazen hedefine sırtlan gibi odaklanan, bazen 3-5 saniyede hedef değiştiren bir ruh haline bürünüyorum. Ne yapacağımı ben dahi kestiremem.
Kararsızlık, gelecekle ilgili pişmanlık korkusundan doğan bir zayıflıktır. Ve kararsızların hayatla olan kavgası hiç bitmez.
Kötü karar dahi kararsızlıktan iyidir aksiyon almak için beklemek insanı yer bitirir
Bir tek alışverişte aşırı kararsızlık yaşıyorum en sevmediğim huylarımdan biride bu kararsızlık
Aşırı kararlıyımdır. Bir şeyi yaparken 1 kere karar veririm ve çokta uzun sürmez, tak diye yaparım.
Yanlış veya doğru karar veririm kararsız kalmak beni kötü birisi yapar
Her şeyi planlayıp yaparım günlerce uğraşmam
Hemen karar veririm ha doğru yanlış orası tartışılır 😁
Mantıklı düşünürüm ama çıkar yol bulamayınca aptalca şeylere dönüşür bende alakasız saçma şeylere..
Oyuzden bişey yapmadan enaz 10 15 kere düşünüyorum hızli giden atın dışkısı seyrek düşer
Kararlıyız evelAllah.
Sık sık kararımı sorgular kesin verdiğimde de Caymam
Hızlı karar verir çabuk pişman olurum
Kararsızlığa düşmem pek
Bazen çok netim bazen kararsız.
Cok kararlıyım xd
Aniden karar verebilen birisiyim fakat bırakmak istiyorum şu kararlılıktan
Konunun derinliğine göre değişir bu
Kararlıyımdır. İstedim mi alırım
Kararlı bir yapım vardır
ne istediğini bilen biriyim
Çook