Nedir gelişmek? Kendimi geliştirmek? nereye kadardır bu gelişim?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Nedir gelişmek? Kendimi geliştirmek? nereye kadardır bu gelişim?
Bence insanın gelişimi ölene kadar bitmez. Çünkü hayat dediğimiz şey, sürekli değişen ve bize yeni şeyler öğreten bir yolculuk. Çocuklukta oyunla, gençlikte hayalle, yetişkinlikte sorumlulukla, yaşlılıkta ise tecrübeyle yoğruluruz. Her yaşın kendine has dersleri, kazandırdıkları, hatta bazen can yakan öğretileri vardır. İnsan sadece okulda, kursta ya da kitapta gelişmez; yaşadıklarıyla, hissettikleriyle, hatta kaybettikleriyle büyür. Ben de zamanında “artık oldum” dediğim anlarda bile hayat önüme öyle sınavlar koydu ki, aslında daha yolun başında olduğumu fark ettim. Bazen bir söz, bazen bir insan, bazen de bir düşüş seni öyle bir noktaya getiriyor ki, “Ben bugüne kadar kendimi hiç tanımamışım” diyorsun.
Gelişim sadece kariyer, bilgi ya da beceri değildir. Birine daha sabırlı yaklaşmak, affetmeyi öğrenmek, kendi sınırlarını fark etmek bile gelişimdir. İnsan kendini tanıdıkça değişir, değiştikçe gelişir. Ve bence bu süreç, son nefese kadar devam eder. Çünkü hayat, öğrenmeye açık olanlara her zaman yeni bir şey sunar.
İnsanın gelişimi hiçbir zaman tam anlamıyla bitmez; beden yaş alsa da, ruh her yeni acıyla, her sevinçle, her vedayla biraz daha büyür. Yaşanan her şey insanı şekillendirir, kimi zaman törpüler, kimi zaman derinleştirir. Bilgiyle, deneyimle, farkındalıkla yoğrulan bir varlık için durmak mümkün değildir. Gelişim bazen suskunlukta, bazen bir karşılaşmada, bazen bir kayıpta gizlidir. İnsan, kendini keşfetmeye devam ettikçe değişir, dönüşür. Ve bu yolculuk, nefes aldığın sürece sürer. Çünkü insan, hep tamamlanmaya çalışan bir hikâyedir.
Bitmez bitmemeli de çünkü insan dediğin sürekli dönüşür yeni şeyler öğrenir acıyla büyür sevinçle şekillenir durduğun an gerilemeye başlarsın aslında.
Ölürken bile gelişiyoz aslında.
Gelişim, insanın kendisini her alanda daha ileriye taşıma süreci aslında. Fiziksel büyüme bir noktada dursa da zihinsel, duygusal ve ruhsal gelişim ömür boyu devam eder. Yeni bir şey öğrenmek, bir bakış açısı kazanmak ya da bir yeteneğini keşfetmek için yaş sınırı yok. Senin için gelişim süreci daha içsel bir yolculuk gibi duruyor, değil mi? Kendini tanıma ve potansiyelini keşfetme serüveni her zaman devam eder. 🌱✨
Cevap
14Cevap
Hayır öğrenme, kişisel gelişim hayat boyu devam eder
bitmez.
İnsanın gelişimi hiç bitmez. Her zaman yeni şeyler öğrenebiliriz, kendimizi farklı yönlerden keşfedebiliriz. Hayat boyunca karşılaştığımız her durum, insan, deneyim bir şekilde bizi geliştirir. Kendini geliştirmek, aslında bir yolculuk gibi. Her zaman bir adım daha atılabilir. Kendini geliştirmek sadece kitap okumak ya da yeni beceriler kazanmakla olmaz; bazen susmayı öğrenmek, bazen de kendine dürüst bakabilmektir. Bu yüzden gelişim bir sonuca varmaz hep devam eder. Ta ki hayat bitinceye kadar..
Teoride bitmez. Yani kendisine iyi bakarsa ve yaşı da buna uygun olursa bitmez.
Fakat artık yaşam süresi uzayıp mental yeteneklerimiz buna eşlik edemeyince bir yaştan sonra (bu değişiyor) maalesef gelişme duruyor hatta gerileme başlıyor...
Mesela detayda "kendi (m) i" değil "kendi (ni)" olma konusunda, diğer cümlenin başındaki küçük "n" de büyük "N" olma konusunda geliştirilebilir 🫣
Yazıp kaçarım 🏃♂️➡️
😂
Klavyenin azizliğini bana ayırma seni boğarım 😅😅😅
Yığma*
Bu kişisel gelişim kitapları, videoları, instagram reelsleri vs ile müthiş bir pompalama var bu mevzuya dair. İnsan bilgini, deneyimini, kültürünü artırmalı, zenginleştirmeli, yeni beceriler edinmeli, bunlar güzeldir de, sürekli gelişim sürekli gelişim diye diye bunun baskısı altında isteklerini hayata koymaktan da uzak durmamalı. Bunlar bana, kapitalizmin insanı profesyonel hayatta eksik ve yetersiz hissettirme planının bir parçası gibi geliyor
İnsanın gelişimi ölümüne kadardır ve ölene kadar her saniye gelişir. Ha iyi , ha kötü yönde.
Bitmiyor bitmez son nefese kadar birikim tecrübe bilim devam beynimiz muazzam aldıkça alıyor bu muazzam
Ölene kadar devam eder bu serüven gerçekten gelişmek yeni şeyler öğrenmek kadar eğlenceli çok az şey var.
Kendini yeterli hissettiği ana kadar devam eder. Her ne kadar bilgi açlığı olsa da mutlaka bir doyum noktasına varacaktır.
Bitmez. Ne kadar çok okursan ve yaşarsan kronik sebepler olmadığı sürece hep ilerlersin.
Bitmez bitmemeli bitmesin insan yenilenebilir değişebilir bir varlık yeter ki istesin
Gelişimin sonu olmaz. Dünyada öğrenilecek, tecrübe edilecek onlarca bilgi, kültür, dil, insan vs var
Bana göre gelişimin bitişi yok insan her zaman her konuda kendini bir tık daha geliştirebilir
Hayır insan son nefese kadar maddi manevi gelişime devam etmeli ve gayret içinde olmalıdır..
Gelişimin bir sonu yok hep bir ileri seviyesi vardır.
Hayır bitmez binlerce yıldır devam ediyor ve edecek
Ölene kadar devam eder
Bitmez.
Yasam boyu devam eder
Gelişmek süreç alır ve asla bitmez...
Hayır gelişim çok güzel bir eşy bence her anlamda
Eğitim bir ömür boyu devam eder.
Öğrenme ve gelişim doğumla başlar, ölümle biter.
Bitmez insan heran yasadigindan biseyler öğrenir
Hayır bitmez hep bi yenilik gerek
Bitmez ölene kadar süren bir serüven bu
Bitmez hayat boyu devam eder.
Ölene kadar bitmez ki 🙂
Ölene kadar bitmez
bitmez bence
Olene kadar bitmez
Asla
İnsan her zaman gelişir
Mezara kadar
Ölene kadar