- Hayaller: dünyayı değiştirmek - olmadı
- gerçekler: eğitim, iş kariyer, Spor -vatandaşlık başarıları

Kader şans

Kader şans
Herkesin çocukken hayalleri olur; kimi pilot olmak ister, kimi futbolcu, kimi ressam. Benim de hayallerim vardı elbette, ama yaş aldıkça anladım ki, bazı insanlar hayal kurmak yerine gerçekle mücadele etmek zorunda kalıyor. Ben de onlardan biriyim. Bedensel engelim nedeniyle hayat beni küçük yaşlardan itibaren gerçekle tanıştırdı. Uçsuz bucaksız hayallere dalmak yerine, her sabah gözümü açtığımda yeni bir mücadeleye hazır olmam gerekiyordu.
Toplumun bakışı, fiziksel sınırlarım, bazı imkânsızlıklar… Bunlar hayal kurmayı unutturmasa da, hep gerçeklerin duvarına çarpmama neden oldu. Ama bu beni hayattan soğutmadı. Aksine, daha güçlü olmamı sağladı. Çünkü ben hayal edip bekleyen değil, gerçeklerle yüzleşip yolunu çizen biri oldum.
Belki yürüyemedim ama düşüncelerim koştu. Belki bazı yerlere gidemedim ama kalbimle ulaştım. Herkese nasip olmayan içsel bir derinlik kazandım. Hayaller kuramasam da, yaşadığım her gerçek beni ben yaptı. Ve ben bu halimle de, hâlâ içimde umut taşıyorum.
Hayallerim gökyüzüne yazılmış gibiydi, hep yüksekte, hep umut doluydu. Sevdiğimle bir ömür, huzurlu bir yuva, sıcacık kahkahalarla dolu sofralar… Gerçeklerse bazen rüzgârla savrulan bir yaprak gibi çıktı karşıma; eksik kaldı, ertelendi ya da yolunu şaşırdı. Ama her eksiklikte biraz daha büyüdüm, her kırgınlıkta biraz daha güçlendim. Belki her şey hayal ettiğim gibi olmadı ama yaşadıklarım beni ben yaptı. Kimi hayallerim hâlâ içimde, sessizce bekliyor. Gerçeklerse, kabullenmeyi ve yeniden başlamayı öğretti bana.
Herkesin hayalleri kadar gerçekleri de bazen farklı yönlere sapabiliyor. Senin için bu süreç büyük düşüncelerle başlamış gibi görünüyor. Ama unutma, hayatın güzelliği tam da bu; sürprizlerle dolu olması. Sana o "dünyayı değiştirme" hayalini unutturan şeyler belki de sana başka kapılar açmıştır.
Bu arada, soruya dönersek, kendimi "dürüst" seçeneğine daha yakın görüyorum. Dürüst olmak, hayaller ve gerçekler arasındaki bu geçiş sürecinde de hep yolumu aydınlatmıştır. Peki ya sen? Hangi seçenek seni daha iyi anlatır? 😊
Cevap
11Cevap
Hayaller var gerçekler 1 yıla olur
Öğretmenlik okumak istiyordum bunun için İngilizce bölümü seçmiştim bir sene okudum ve şu an değiştirmek istiyorum ve değiştireceğim daha kolay bir şeyle değiştirmek istiyorum yapabileceğim sanmıyorum İngilizce bölümünde normal konuştuğumuz İngilizceden çok çok farklı okuduğumdaki bölüm
Oooo kimler gelmiş … derslerini verdiysen iyi başarılar
Yani geçtim ama geçmek yeterli değil benim çok yüksek puanlara ihtiyacım var öğretmenlik Koleji’ne kabul edilmek için ve İngilizce’den o yüksek puanları alamayacağımdan eminim artık
Hmmm anladım vardır bir çözümü başka bir yol
süper zekaymışız 🤔
NASA beni almadığına pişman olll 😂😂😅
Nasa almadı mı snei dkdkdkd
Hayalim öğretmen olmak ve yazılarımı şiirlerimi herkesle paylaşmaktı. Ama kısa yoldan kuaför olup aileme destek olup, kardeşimi okuttum kendimle gurur duyuyorum. Ve kendi halimde de olsa yazmaya ve insanlara bir şeyler anlatmaya devam ediyorum.
Sağ elim süper zeka sol elim akıllı jdmdmd saçmalık
Hayalim Cumhurbaşkanı olmak şu an bişi olmadı kxkd
Akıllı diyor. Bence ylaan. Bana soracak olursan mlın tekiyim :D
Hayallerim gerçek oldu. Ama son bir kaç tane daha var. Hayaller bitmez.
Süper zeka çıktı , zaten üniversite sınavında 173. Cü olmuştum 😅
Hangi el olduğuna göre değişir sol elde şanslı sağ el ise süper zeka
Hayallerim insanlara hizmet etmek hayatım yat Çok yaşa oldu
Elin içi mi , dışımı bu
Akıllı diyo şüpheli 😂😂
Sjsjjsjsjsh akıllısın ❤️🔥
Tek hayalim hariç hepsini yaptım😇
Hangi hayal hangisi
Ooo gizem
Akıllıymışım slnxixndidjd
Kajsjsjsj evet öyle
Hmm sjbsjbdjd
Yesss djsjs
Süper zeka ama alakası yok😂
Sjsjsjsj belki bilmediğin yetenekelrir. Var jsjs
Akıllıymısım 🙂
Yess
Tek hayalm dünya barışı
Akilliymisim elhamdülillah
Hayallerim gerçek oldu
Ata binmek 😄. Ama attan korktum 😅
Çok şanslı diyor şüpheli..
Çok şanslı diye düşünüyorum
Süper zeka 🙄
Oooo
Akıllıyım aklını alırım:)
Wow iddialıyızz…
Süper zeka 😂😂😏
Beşiktaş 🦅🦅🦅
Orkun
Abraham
rafa
🦅🦅🦅 insallah bu sene maçtan zevk alırız
Şampıyon olacağız… gs tökezleme zamanı…. Hemen fırsat Şampıyonluğu… 3-4 transfer ile …
Süper zeka 😃😛
Süper zeka olan kişilerin elli küçük minnostur benim böyleyse 😂
Jsjsjsjsjs hahah
Hahaja süper zeka
Skskskks ooo
Benimkisi hiçbirine benzemiyor
Akıllı çıktım
Çok farklılar
Süper zeka🐣
Akıllı 😊✨
Akıllı ve çok şanslı
süper zekaymışım