Hayatta kalmak fiziksel midir? Anlamsızlıga ragmen varoluşu sahiplenmek cesaret mi cehalet midir?
Kafkasal bir labirentte sucsuz yere yargılanan Josef K ile Camus un duygusuz ve kayıtsız Meursault ı anısina diyelim ve noktalayalım...
Hayatta kalmak fiziksel midir? Anlamsızlıga ragmen varoluşu sahiplenmek cesaret mi cehalet midir?
Kafkasal bir labirentte sucsuz yere yargılanan Josef K ile Camus un duygusuz ve kayıtsız Meursault ı anısina diyelim ve noktalayalım...
Hayatta kalmak asla fiziki değildir.. Hayatta olmak ile var olup yaşamak arasında çok fark varve kesinlikle bu kadar anlamsız igin arasında cesarette gerektiriyor.. Lakin varolmak yetiyor mu acaba? Sahiplendigimiz her şey var olmak amaçlı mı? ya da var olmak adına yanlış şeylere mi anlam yükleyip sahipleniyoruz.. Sahi.. Sahip olduğumuz ne var ki? :))
Görüşünüze göre dogru anlam yüklediğini sandığınız her şeye sahipsiniz
Direnen kelimesini direnebilen yaparsak oldu bitti 🤓
Direnen her zaman bu direnci başarı ile sonuçlandıramaz. Eğer bunu yapabilirse işte o zaman hayatta o kalır.
Omuz silken belki ilk tehlikeyi atlatır ama dönüp dolaşıp yine gelince o zaman altında kalır.
Bunu yapmak da cesaret ister 😎
Hayatta kalan, hangi yolu seçerse seçsin kendi anlamını kendi bulan ve kendi sonuna başı dik yürüyendir. Çünkü hayat, bir sonuca değil; onu nasıl taşıdığına bağlıdır.
“Anlamsızlığa rağmen yürümek: en büyük cehaletimiz, en büyük cesaretimizdir.”
Anlam arayışı, hayatın derin so (r/g) ularından biri… Josef K. direnirken ve Meursault omuz silkerek ilerlerken, aslında aynı anlamsızlıkla farklı biçimlerde mücadele ediyorlar. Hayatta kalmak sadece fiziksel bir durumu değil; pirelerin içinde uyanmayı, güneşi görebilmeyi ve her şeye rağmen nefes almayı içeriyor. Anlamsızlığa direniş de, kabulleniş de cesaret barındırıyor. Hangi tutum daha “akıllıca” diye sorarsak, bu tamamen kişisel bir yaşam felsefesine dönüşür. 🌌
Cevap
5Cevap
Hayatta kalmak hem fiziksel nitelik ister hem ruhen diri olmak gerekir gadası
şanslı olan diyim.
Şekil ve form değiştirebilen yani uyum sağlayan hayatta kalır 😀
Sorumu okuyunca bir gülme gelmedi herhalde bu kez :))
Aa ben ona kendime hep deli dediğim için gülmüştüm. Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın efenim 😀🙏
Estağfurullah, kişisel algılamadım. Yine de glümsetebildiysek ne mutlu :))
Önemli olan karşılıklı gülümsemek 😀
Benim cevaplarım da sizi gülümsetiyorsa ne mutlu 🙃
Elbette :)
🌸
Bazen teslim olmak, direnmemek başarı ve huzur getirir.
Bu durumda tevekkül güçlü olması gerekiyor
Türkiye de tesadufen yasiyoruz
Direnen ayakta kalır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?