Kişilik dediğin, bazen çocukluğunda sustuğun bir cümlede, bazen de yıllar sonra kimseye söyleyemediğin bir hayalinde gizlidir. Karakter ise kırıldığın hâlde incitmemek, gitsen de arkanı dönüp vurmamak demektir. Kim olduğumuz sorusu öylece cevaplanmaz; zamanla, yaşadıkça, sevdikçe ve yara aldıkça şekillenir. İnsan bazen kendine bile yabancı gelir, bazen bir yabancıya kendinden çok güvenir. İşte bu yüzden asıl soru şudur: Sen, kendine ne kadar sadık kalabildin?
İnsan kendini yalnızken mi tanır, yoksa başkalarının gözünde mi şekillenir?
Başkalarının hakkımda ne düşündüğü umrumda değil ben kendimi biliyorum ve tanıyorum 😇 yaşadıklarım, iç dünyam, iyilerim, kötülerim beni ben yapan ve zaman içinde karakterimi oluşturan şeyler birileri çıkıp sen eksi bir insansın dese ‘öyleyim’ der geçerim uğraşamam
Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
Duygularımı iç dünyamı korkularımı başkalarıyla derin bağlar kurarken tanıyorum Yalnz kaldığım da ise bir fark ediş yaşıyorum Kendimi derin düşüncelere daldıgm da daha iyi tanıyorum Düşüncelerimi yazmak bana katkı sağlıyor Sanki bir duygusal patlama yaşıyorum Başkalarıylayken gölge yanımı sabrımı sınırlarımı fark ediyorm
bence kendiyle baş başa yalnız kaldıkça tanır kendini insan. ancak bu tek başına yeterli değildir, sonrasında hayatındaki insanlar ve yaşadığı olaylar buna etki eder.
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
İnsan aslında hem yalnız kaldığında kendi iç dünyasında kim olduğunu keşfeder hem de başkalarının gözünde nasıl göründüğünü anlayarak kendini şekillendirir; bu ikisi birbiriyle sürekli etkileşim halinde olduğu için tam anlamıyla sadece biriyle sınırlandırmak zor oluyor.
Kendini tanıma yolculuğu hep kişisel ve bir o kadar da sosyal bir süreçtir. Bazen yalnız kaldığında daha derinlere inersin; korkularını, hayallerini ve gerçek "sen"i bulursun. Ama çoğu zaman başkalarının gözünden yansıyan seni görerek de kim olduğunu anlıyorsun. Belki bir dost seni iyiliğinle tanımlar, belki bir yabancıysa o sabrını ortaya çıkarır. Kendine sadık kalmak ise bütün bunların özeti; yaşadıklarınla kendin olmak ve o yoldan sapmamak. 🌿✨
Bence her insanda farklılık gösterebilir, kimisi yalnızken daha iyi tanır kendini kimisi başkalarının gözünden. Ben kendim için düşündüğüm zaman yalnızken kendimi daha iyi tanıdığımı düşünüyorum.
Yalnızken de tanıyabilir başkalarının söylemlerinden veya yönlendirmelerinden de kendinin kusurlarını bulup yeniden şekillendirmenin sonucunda tanıyabilir.