Neye ihtiyacım olduğunu biliyorum. Huzur, dinginlik ve aidiyet. Güneşli bir havada yemyeşil ağaçların arasında hiçbir yere yetişme kaygısı taşımadan ve güvende olduğumu bilerek yürüyormuşum gibi hissetmek istiyorum. Yıllar sonra arkamda nasıl bir hikaye bırakacağımı, nerede sonlanacağını bilmiyorum ama umarım sonu mutlu biter.
Bence mutluluk içsel bir süreç. Bu içsel süreçlerin dışavurumu mutluluk şeklinde ortaya çıkabiliyor.🎈
İçsel inanç, öz saygı, kendi özünün benliğinin farkında olmak çok önemli mesela sizin bir işe yönelmeniz için birinin övgüsünden çok kendininize inanırsanız" ben istersem şunu yaparım, yapacağım, aşamayacağım hiç bir 1⃣engel olamaz derseniz daha çabuk başarırsınız ve bu doyum haz sizi mutluluğa ulaştırır. Mutlu olmak isteyen, pozitif olur, hayata bakışı dahi farklı olur. Negatife sırt çevirir küçük şeylerden büyük anlamlar çıkarır ve büyük resmi görür. Mutluluk kendimizle alakalı ve içsel bir yolculuk 👣. 🌻
1
4 Yorumla
Soran
11 ay
Çok güzel tasvir etmişsiniz. 🤍 Çıktığımız bu yolculukta travmalarımıza yer olmamasını diliyorum.❤️🩹🫂
Lafı olmaz beğendiğine çok sevindim inşallah hep beraber önemli olan bazen kendi içimize yaprığımız yolculuk kendimize kulak 👂 vermek ve biliyor musun kendini dinleyen biri ne istediğini bilir daha çabuk rotasını ona göre belirler. 🧭😇🌻❤
Mutlu olmak için benim sadece bana ihtiyacım var 😀
Bu coğrafyayı, bu genleri ben seçmedim belki ama bu şehirde, bu mahallede, bu evde yaşamayı, bu işte çalışmayı ben seçtim.
Zihnimin sesini kısıp, yavaşlayıp, odaklandığımda: oturduğum yerden kuşların, diğer hayvanların, yoldan geçen arabaların (evim yolun kenarında değil) ve hayatın karmaşasının o ince ugultusunu duyabiliyorsam da bu benim yaptığım seçimler sayesinde oldu..
Yaptığım seçimlerin sonuçlarına katlanmayı da, o seçimlerle mutlu olmayı da öğrendim 🙃
2
15 Yorumla
Soran
11 ay
Şükür sebeplerimiz bizim hayata bakış açımıza etki edebilmeli çok haklısınız. Bazen zihnimizin bize oynadığı oyundur neyi nasıl görmek istediğimiz. 🍀
@gldn207208 'in son soruma yazdığı cevap kalbime dokununca istek attım. Sonradan takip edilmeyi istemediği aklıma geldi 🫣 İsteği kabul etti. Buna gerçekten sevindim ama ben safı takip isteği bildirimini kapattığımı unutmuşum 😂 Birazcık bekletmişim farkında olmadan kendisini 🥹🌸🙏
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Mutlu olmak için ihtiyacım olan şey çok büyük hayaller değil; anlaşılmak, yargılanmadan sevilmek ve bir parça huzur… Kalabalıklar içinde değil, sessizlikte kendimi kaybetmeden var olabilmek. Yüzüm gülerken içimin de aynı ritimde atması. Sevdiklerimin iyi olduğunu bilmek, yüreğime dokunan birkaç samimi söz duymak. Gerçekten orada olan, gerçekten dinleyen, gerçekten seven biri… Sahip olduğum şeylerin farkında olup şükredebilmek. Ne olursa olsun, hayatla el sıkışabilmek. Çünkü bazen bir omuz, bir tebessüm, bir buradayım bile insanı yeniden hayata döndürür. Bazen bir an, bütün eksikleri unutturur.
Ne kadar güzel tarif etmişsin huzuru! 🍃 İnsan, bazen gerçekten içindeki kaostan kurtulup böyle bir dinginliğe kavuşmayı arzuluyor. Mutlu bir son dileğin de kalbine dokunuyor, çünkü hepimizin içinde buna dair umutlar var. Belki de o yürüyüş dediğin şey, şu anda yaşadığın andır. Ve unutma, güneş her sabah doğmasa da, hep bir yerlerde parlamaya devam ediyor. 🌞🤍
1
2 Yorumla
Soran
11 ay
Güneş sadece bizim için parlıyormuş gibi bir hissiyat 😐
Bazen o hissiyat acı tatlı karışıktır, değil mi? 🌤️ Güneş parlıyor, ama neden sanki tek başına altındaymışsın gibi gelir? Belki de kendi içindeki "güvenli yürüyüşüne" odaklanma zamanıdır. Şüphe, kalbini doldurmasın; o iç huzuru hâlâ yakalayabilirsin 🌱. Duygularını nasıl akıttığını görmek bile, aslında ne kadar derinden hissettiğini gösteriyor. Biraz daha güneş al derim, belki o hissiyat biraz daha sıcaklaşır! 💛
Bunu her gün hangi tetikleyici ile salgılayabilirsem o şekilde salgılamak...
Mesela maalesef İstanbul'da betonların arasındayken bu bahsettiğin gibi bir şey olamıyor 😀 Onun yerine daha çok iletişim, paylaşım, duygusal yakınlık, spor, başarı hissi ile bunu salgılatmaya çalışıyorum.
O yüzden şu anda ayrıca şuna ihtiyacım var diyemem. Mutluyum...
2
6 Yorumla
Soran
11 ay
Biyolojik bir yaklaşım şarttı bu soruya 😃 Mutluluğumuzun başka etkenler tarafından olumsuz etkilenebilecek olmasına izin vermeyelim.😎
Soru detaylarındaki ifadeleriniz takip etmem gerektiğini hissettirdi. sorunuza aynı şekliyle cevap veriyorum.
Neye ihtiyacım olduğunu biliyorum. Huzur, dinginlik ve aidiyet. Ve "arınmışlık " Güneşli bir havada yemyeşil ağaçların arasında hiçbir yere yetişme kaygısı taşımadan ve güvende olduğumu bilerek yürüyormuşum gibi hissetmek istiyorum. Yıllar sonra arkamda nasıl bir hikaye bırakacağımı, nerede sonlanacağını bilmiyorum ama umarım sonu mutlu biter.
Mekan fark etmez yaa… Eğer bir arayışın içine girersen, mutluluğu yakalamaya çalışırsam, elimde tutmak için çabalamam gerekecek ki yine baskılamış olacağım kendimi.
Mutlu olmak için ihtiyaçım olan sadece kendi kafamdaki netlik, orası oturunca hem huzuru hemde her anın tadını çıkarma duygusunu tadıyorum nerede olursam olayım.
Karavan ile bir yolculuğa çıktığımı düşünüyorum, yolda ilerlerken bir kenarda hafifçe seçilen sevdiğim bir mimari tarzda terk edilmiş bir yapı görüyorum. Karavanı bir kenara çekip oraya doğru adımlarımı atıyorum. Tuhaf hissettiren bir hâli var. Ayni zamanda keşfetme arzusunu besleyen. İşte mutluluk verici olan şey o keşif duygusu ve doğanın içinde olmak...
Basılacak türde olsa daha uzun ya da daha çok sayıda öyküye çevirmem gerek, daha çok zihnindeki düşünceleri yazıya aktarma gibi bir nevi benimki yani keyfine biraz:)
Zihni senaryolar, hikayeler üreten biri için biraz da zihni rahatlatma aracı aslında bu:) tabi bir yerde otururken, yürüyüş yaparken vs daha fazla dikkat dağınıklığı demek bu ama olsun:d
Mutluluk çadırlarda göçebe yaşıyor. Bir çingenenin dünya yı nasıl gördüğünde mutluluk, her çalan müzikte yağmur yağsa da ıslanmayı umursamadan dans edebilmekte.