Mutsuz olmak kadar mutlu olmak da olağan bir duygudur. Bazen mutsuzluğun sebebi olmasa da bence mutluluğun illa ki bir sebebi vardır. Herhangi bir olay, hedef ya da bir insan... Mutluluğun kendisinde saklı olan şey nedir sizce? #umrumdışı
Mutluluk genelde içimiz de. Önce kendimizi keşfetmemiz lazım ki ilk adımı atalım. Aldığımız nefes bile kıymetli iken mutsuz olmak için ekstra çaba sarf ediyoruz. Beni içten gelen bir merhaba bile mutlu edebilir. Hayattan beklentiyi düşük tutmak gerekiyor.
Resulullah (asm.) bir gün sahabelerine: “Ah keşke bana doğru, havuza gelen kardeşlerimi bir görsem de, içlerinde şerbetler olan kaselerle onları karşılasam. Cennete girmeden önce, onlara (Kevser) havuzumdan içirsem.”
Bu sözleri üzerine ona denildi ki: “Ey Allah’ın Resulü biz senin kardeşlerin değil miyiz?” O şöyle cevap verdi:
“Sizler benim ashabımsınız (arkadaşlarımsınız). Benim kardeşlerim de beni görmedikleri hâlde bana inananlardır. Mutlaka ben Rabbimden sizinle ve beni görmeden iman edenlerle gözlerimi aydınlatmasını istedim.”(1)
bu hadisi duyunca çok mutlu oluyorum içim kıpır kıpır oluyor.
Benim mutluluğumun sebebi büyük ölçüde bir insana bağlı açıkçası. O mutluysa ben mutlu o mutsuzsa bende mutsuz oluyorum. Onun tek başına varlığı bile bana kendimi iyi hissettirmeye yetiyor. İyi ki var. <3
Tabii birde hayalimdeki işe ölmeden önce sahip olursam mutlu olacağım açıkçası zira sevmediğin bir mesleğin bölümünü okumak bile insana yeterince negatiflik ve umutsuzluk veriyor. Son olarakta böyle sorularda mutlaka para cevabı da bulunur bu yüzden birde para diyeyim.