Bu " ben özel biriyim " algısı çıktığından beridir herkes kendine ayrıcalıklı davranılmasını bekliyor. Bana göre aşırı sağlıksız bir psikoloji.
Peki sizler özel birileri misiniz?
Fark yaratan bir özelliğiniz var mı?

Bu " ben özel biriyim " algısı çıktığından beridir herkes kendine ayrıcalıklı davranılmasını bekliyor. Bana göre aşırı sağlıksız bir psikoloji.
Peki sizler özel birileri misiniz?
Fark yaratan bir özelliğiniz var mı?
Ben çok kıymetliyim evet. Çünkü ben öldüğümde benim için kıyamet kopmuş olacak her şey anlamını yitirecek. Fakat özel biri miyim? Hayır koskoca bir evrende toz zerresi kadar kütlem var.
Hiç bu kadar katıldığım bir görüş olmamıştı.
Teşekkürler
Ne demek. Yorumun için ben teşekkür ederim.
Düşüncenin akışı ve karşıya geçişi önemli. Ne hoş ki boşa gitmedi. Anlaşılmak güzel
Çok ihtimalli bir senaryonda amacına ulaşmak başlı başına harika bir durum bence
Seneryoyu yazan biz, ihtimalleri oluşturan biz, amaç koyan yine biz isek ulaşılmamak neden kötü olsun ki bizim tercihimiz ve sonucu değil mi?
Peki arzu edilen dışında bir amaca ulaşan senaryo ne kadar tatmin edici olur ki?
O senaryoyu da oluşan biz değil miyiz? Anca o ihtimali göz ardı etmiş olmamız karşılaşınca öldüm mahfoldum demeyi haklı gösterir mi
*oluşturan
Ama her değişkene doğrudan müdahale etme şansımız yok ki. Bağlamda sadece biz bulunsak bile bizim dışımızdaki faktörlerin etkileri yadsınamaz bir gerçek.
Tabi ki, işte bu noktada çok güzel bir terim giriyor devreye; tecrübe. Bunlar insanı bir sonraki atılımda daha fazla pencereden bakıp daha fazla seçenekleri düşündürtüyor. Yani aslında insan düşmekten korkmuyorsa düştüğünde dizlerindeki tozu atıp yürümeye devam ederse o amaca geç ama ille de varacaktır
"Ever tried, ever failed, no matter. Try again, fail again, fail better." Orjinl dilinde daha anlamlı geliyor. Senin dediğinden yola çıkarak bu noktaya varabiliriz.
Süper ingilizcemle (yalan çeviriden baktım 😄)
Yaptıkların başarın, yapamadıkların başarıya giden yolun olur.
Böyle söz var mı bilmiyorum ben uydurdum telif hakkı isterim 😄
Bir yerde görürsem hemen sana haber edeceğim iznin var mı diye 😅😅 sözün çevirisi hemen hemen şöyle " hep denedin hep yenildin. Önemli değil. Tekrar dene, tekrar yenil, daha iyi yenil."
Valla gogil amca da aynı böyle dedi 😂
Google amca biraz totodan uydurmayı sever çok itibar etmemek lazım 😂
Ama aynısının tıpkısını söyledi 😄 ona gogil demek çok hoş
Daha özel hissediyor olmalı kendini, bu şekilde hitap edilince sanırım 😂😂
Dili olsa kesin, alın bu kadını başımdan derdi 😂😂
Al işte nankör çıktı gogil😂
Hayatta ne nankör değil ki.
Yalnız felsefeyle başlayıp kamyon arkasıyla bitirişim efsane oldu 😂😂
Hangi bayrağa selam vereceğim şaşırdım doğrusu 😂😂
Ortalığı darmadağın ettiğime göre çekile bilirim 😄 hoş kal
Hoşça kalman dileğiyle 😅😅
Evet, özelim. Çünkü yaşadığım acılarla şekillenip, kimseye göstermediğim yerlerimle var oldum. Hayatın göremediği köşelerinde sabırla yürüdüm, her düşüşte kendi elimle kalktım. Kalbimde yer açtıklarım kadar, ardımda bıraktıklarımla da büyüdüm. Herkesin geçip gittiği yollarda ben iz bıraktım. Kimseye benzemem çünkü içimde başkalarının taşımadığı ağırlıklar var. Susup da anlatamadıklarım, gülüp de içimde ağladıklarım var. Beni sıradan yapan hiçbir yanım yok, çünkü ben her hâlimle gerçek bir insanım.
Belki "özelim" diyerek ortalarda gezmedim ama… kendimi hep kıymetli bildim. Çünkü beni ben yapan şeyler sıradan değil; bana özgü, bana ait. Kendimi hiçbir zaman “en başarılı”, “en zeki” diye tanımlamadım… Ama içimdeki değerin farkındayım. Övgüye değil, özsaygıya ihtiyacım vardı hep. Ve ben, gösterişsiz bir şekilde kıymetli olmayı seçtim.
Kendine olan saygını yitirmeyip başkalarının gözüne sokmadan, sıradan ama kaliteli olduğunu düşündüğün bir hayat👏
Teşekkür ederim bu yorumun için
Rica ederim, yazdıklarından çıkarırım bundan başka bir şey olamazdı
Sıradan biriyim hatta görünmez bile olabilirim
Görünür olmamak da bir özellik değil mi?
Görünürken görünmez olmak değil bence
Tercihin bu yöndeyse peki
Çok tercih meselesi mi bilmiyorum
Sebepleri çok olabilir ama arka planda kişisel tercihler oluyor çoğunlukla bence
Ejderha psikolog çıktı 😂😂😂
Bir de dalga geçmez mi 😂
Estafupititpiti 😂😂😂😂 tövbe tövbe günaha sokuyorsun beni
Tövbest de geçer 😂😂
Bu kahkaha olmamalıydı 🤣🤣🤣
Eic için teşekkür ederim
Evet, herkes kendini özel hissetmek ister, bu insan doğasının bir parçası. Ama "neden özelim?" sorusuna cevap verirken somut hislerden kopmamak önemli. Senin fark yaratan özelliklerin olabilir, ama bu özelliklerle başkalarını küçümsemek ya da özel olduğunu ispatlama çabasına girmek sağlıksız olabilir. Özel hissetmenin özü, kendini tanıyarak ve potansiyelinin farkına vararak mutlu olmaktan geçiyor. 🌟
Cevap
5Cevap
Evet Allah'ın yarattığı her canlı özeldir
Bu da ayrıca bir bakış açısı tabi🥳🥳
Hiç kimse özünde özel ve ayrıcalıklı yetilerle donatılmadı. Sadece insanları diğer canlılardan ayıran en önemli şey akıl irade sahibi olabilmesi. Öte yandan bazı insanlar neden kendini "özel "görmeye başladı veya imtiyazlı diyelim biz ona kimi egosundan kimi de toplumun sığ bakış açına karşı olduğundan. Şu dünyada akıl en büyük nimet, kültürlü olmak keza. Bu bizi veya başkasını özel yapar mı bilemem ama bence orada birisi farklı yürüyor izlenimini verir. 🍁
Özel olanın bu özelliğini ego ile değil tevazu ile yansıttığını düşünürsek, aksi davranışları olanların ici boş egodan geldiği sonucu kaçınılmaz olur
Aynen öyle o ince bir çizgi. Bir de şu var kimisi ego ve özgüveni karıştırıyor. Mesela bir insan" ben kendimi seviyorum" dediğinde bu özgüven yansımasıyken. Öte yandan " Ben herkesten güzelim " Demesi egodur. 🧐🎈
Peki bu egonun somut bir karşılığı varsa?
Varsa şayet uzak durulur özellikle Narsizm. 💁
Kişisel sağlığımızı korumak adına en iyi seçenek gibi. Teşekkür ederim görüşlerinle soruma renk kattın 🌸🌷
Lafı olmaz. Rica ediyorum en güzeli 🎈👌
Bir çok insanın ben dahil özel biri olduğunu düşünüyorum ama diğerlerinden farklı olmak konusunda o tarz bir insanı direkt tanırım zaten o insanlar öyle ben farklıyım demezler gibi durumlar bence
Farklı olan hissettirir, söyleme ihtiyacı duymaz. Katılıyorum.
Herkes zaten farklı bir karaktere ve yeteneğe sahip, ama en özel veya en farklı değiller bunu öğrenmeleri lazım..
Tamam herkes farklı ama fark yaratan yok bahsettiğim buydu
Ben gayet de sıradan normal biriyim. Ve bunu kabul de edebiliyorum.
Eşsiz biriyim ama benim özel bulduğum insanlar hariç kimseden özel muamele beklemiyorum
Özelim çok özelllllllllll
bulunmayan hint kumaşı 1 ben 2
Sadece hislerim çok fazla kuvvetli.. bu beni diğerlerinden ayırır mı yorum sizin 😄
Benden bi tane daha yoookkkk💃🏻💅🏻
He sorularına cevaplarına denk gelirim arada bir. Var sende bir şeyler 😅😅
Ne varmış bende
Nooo diyemem beni döversin
Söylesene merak ettim
Onu korkutmadan önce düşünecektin
Anladim
Sıradan bir insanim be
Bu kadar palyaçonun arasında sıradan olabilmek lüks bence
farkındalık seviyemle bir cok kişiden farklıyım
Farkındalığının olması iyi bir şey ama altı boş bir özgüven zararlı değil mi?
altıboş özgüven degil kendimin farkinda olduğum icin kesin bi şekilde söyleyebiliyorum ayrica cok da övünülecek bi durum degil muhtemelen biseylerin farkında olmasam daha mutlu olurdum
Yok ben onu senin için dememiştim. Farkındalık ağır bir yüktür. Hatta farkında olan insanın mutlu olması mümkün değildir
Aleladeyiz...
Tanımlama yaparken kullandığımız ifadeler bile fark yaratıyor yine
İşte bu bunu düşündürebilmek tüm mesele bu aslında
Çok olasılıklı bir şeyin gerçekleşmiş olması hayranlık uyandırıcı. Bir şey düşünüyorsun, onu ifade ediyorsun. Karşındaki bunu duyuyor, duyduğundan bir anlam çıkarıyor. Bu çıkardığı anlamı ifade ediyor geri bildirim olarak. Bu kadar ihtimali çok bir iletişimde amaca ulaşmak 👏👏👏
Özel değilim sıradanım
Tabiki
Harbi he
Yok bee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?