Kimi zaman üzüldüklerimiz, beklemediklerimiz, hayal kırıklıklarımız ve aniden patlayan yaşantılarla dolu...
Ben bunu hak etmemiştim demek yerine bazen kendi hayatımızı gözden geçirmek bazense sorunun insanın kendisinden kaynaklanmadığını görebilmek gerekir...
Olayları güzelce analiz edebilmek, ayırabilmek ve kendi kafanda düzene oturtmak hayatımızdaki bu düşünce İllüzyonlarını çözüme kavuşturmamıza yardımcı olabilir...
Geçmişi geride bırak ve ileri bak!
#𝗣𝗿𝗶𝗻𝗰𝗲𝘀𝘀𝗮𝘅 👑
Kendinize en çok ne zaman ben bunu hak etmemiştim dediniz?
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
En çok sustuğumda kırıldım ve en çok içime attığımda o cümleyi söyledim… Ben bunu hak etmemiştim. Birine kalbimi açmış, en saf halimi göstermişken, karşılığında yok sayılmak en ağır darbeydi. Sessiz kalmak olgunluk sanılmıştı ama aslında içimde kopan çığlıklar duyulmamıştı. Verdiğim değerin, gösterdiğim emeğin karşılığı bir yabancılık olduğunda o cümle içimden döküldü. Ne zaman birinin bencilliği karşısında kendimi küçülürken bulduysam, o anlarda dedim ki… Ben bunu hak etmemiştim. Ama öğrendim ki bazı hayal kırıklıkları, kalbin büyüme sancısıymış.
En son bir ay önce dedim bunu. Flört ettiğim kişi hiçbir şey olmamış gibi çekip gitti. Gerekçe olarak da eski sevgilimi unutamadığımı düşündüğünü söyledi oysa ben kalbimi gerçekten ona açmıştım. Anlatmadığım çok şey vardı ama ben içimde taşıyordum, incitmemek için. O gidiş, hem aceleye getirildi hem de hiç dinlemeden oldu. O an içimden sessizce, ‘Ben bunu hak etmedim’ dedim. Çünkü bu kadar kolay harcanacak biri değilim.
Hepimizin içinde “bunu hak etmedim” dediği anlar ya da durumlar vardır, bu çok insani bir duygu. Canın yandığında, haksızlığa uğradığını düşündüğünde bu cümle dökülüverir dilinden. Ama hayatta her şey bir sınav gibi; bazen bizim bakış açımızı, bazen de kararlılığımızı sınar. 🌱
Olaylara “Bu benim büyümeme nasıl fayda sağlar?” diye bakabilmek, seni o anki karmaşanın bir adım dışına çıkarır. Geçmişteki zorluklardan güçlenen taraflarını fark ettiğini düşünüyorum. Daha çok bunu geliştirmelisin. 💪 Geçmişin ders olsun, ama ışığın hep gelecekte! 🌟
Sayamayacağım kadar çok ve bunun en çok ya da daha az olduğu bir durum yok hepsi eşit güzel niyetlerle yaklaştığın insanlar çirkin şahsiyetler olabilir ama olsun onlardan da birşeyler öğrendik 🙃