Kimine göre doğru kimine göre yanlış ama bence birşeyi yapıyorsak tam yapmalıyız. Sözde nisanda düğünde yani toplumun oldugu yerlerde sırf özel günü oldugu icin açılmak açık bir kıyafet giyip assolist gibi salınmak veya kendi düğününde saçını açmak altını çizerek söylüyorum ( benim düşüncem ) cok yanlış. Açacaksan aç kapatacaksan birdaha açma kardeşim. Tesettür bu oyun değilki. Cok sinirleniyorum onları öyle gorünce. Tamam banane her koyun kendi bacağından ama Kur'anda yazıyor bir insan bir yanlışa düştüğünde uyarmalı tekrar aynı yanlışı yapıyorsa Allah'a havale etmeli. Yanlış anlaşılmasın açık / kapalı ayrımı kesinlikle yapmam. Benim herkese saygım vardır. Tercihlere kesinlikle saygı duyarım , beni sinirlendiren şey tesettürle resmen dalga geçilmesi. Tesettürü kafalarına göre kullanmak ne kadar doğru?
Cevabın nedir?
+1 yılTesettür konusunu dini inanıştan çıkarıp, sosyal statü, siyasal amaçlar ve maddi çıkarlar boyutunda ele alırsak bu söylediklerinin yapılması çok doğal. Hatta masum bile kaldığını söyleyebilirim. Netice de "tesettür" konusu bende başka bir algı yaratmıyor. Biz ülkece, her şeyi bozmaya o kadar alıştık ki, dini değerlerin ( ki ben o değerleri takip eden birisi değilim ) bile içini boşalttık. İnsanlar dini değerlerin haricinde de başka şeylere inanıp kapanmaya başladılar. Hal böyle olunca sonuç ta ortada zaten. @Powerby_MusTi sonucu özetlemiş zaten paylaşımı ile :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBaşörtüsü Allah katında tek başına bir şey ifade etseydi rahibeler cennetin baş köşesinde otururdu.
Başörtüsü ayettir, farzdır. Dinin olmazsa olmazı değil, Allah'ın emirlerinden birisidir. O emrettiyse de konu kapanmıştır. Şimdi duruma göre açılıp kapanan kabak çiçekleri önce kalben, ilmen, dinen iman etmeliler ki bu şuura erebilsinler. Teslim olmak ile iman etmek arasında ince bir çizgidir bu. Teslim olmak yetmiyor, kalben de tasdik etmelisin.83 Yorumla
Soran+1 yılAğzına sağlık ne güzel söyledin kardesim. Tesettüre girerken sadece bedenlede değil ruhunla kalbinle girmen gerek.
- +1 yıl
Estağfurullah. Hakk budur.
- +1 yıl
teşekkür ederim.
Türban taşıyabilene güzeldir ama böyle açılıp kapanan daracık Kıyafetler giyen insanlar olduğu sürece türbanın adını kirletecekler. Çoğu gördüğüm türbanlı normaldi ama kuzenim babası olmadığında açılıyordu babası gelince kapanıyordu ne bileyim garip geldi bir işi yapacaklarsa doğru düzgün yapsınlar.
00 Yorumla
+1 yılbir insanı tesettüre bürünmesi ne bir eşarpla ne bir pardesüyle olur önemli olan İFFETTİR HARAMDAN SAKINMADIR hele ki günümüzde Allah rızası değilde farklı şeyler için kapananları görünce boşver herkes kendine baksın kimse kimseyi yargılamasın
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
20Cevap
- Moda & Stil konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=oGMDl4mZ6as
Al buyur burdan yak23 Yorumla
Soran+1 yılrezillik resmen.
Soran+1 yılDahada dokunup kirletiyor resmen
+1 yılTabiki acnak iyi degil, ama oyle kapali bayanlar var hayat kadinlarina tas cikartir, ben almanyadayim bazi tesetturlu demiyecem ama tesettur takarak inanun yolsuzkuk yapip para kazaniyorkar, biliyorlarki tesettur daha cdjici gekiyir erkekkere, iste bunkarin gunahi ben hesao edenem sonunu, allah herkesib hesabini soracak,
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah herşeyi görüyor. Dedigim gibi ne kapalı derim ne acık derim ikisinde saygım var tercih meselesidr. Beni sinirlendiren sey edepsizlik.
+1 yılGöstermemek icin kapatıp 1000 2000 insanın önünde açmak kendi içindeki çelişkiyi yansıtır. Kapanacaksan tam kapan yarısı yok bunun. sana katılıyorum İslam da nasıl buyrulduysa öyle kullanılmalı tesettür
27 Yorumla
Soran+1 yılYahu ben illaki kapansın demiyorum açığada kapalıyada kötü gözle bakmaz kimse. Dinimizde boyle buyurulmuş tesettür. Kimisi yapar geregi neyse kimiside yapmaz hepsine saygım var tercihlere saygi duyarım. Ama böyle bir acip bir kapatana bide kpaaliyim diye ortada salınana deli oluyorum
- +1 yıl
Kimse kapanmak zorunda değil. Ama kapalı olursan da kimliğin ne olduğun kıyafetindrn belli olacak. Öyle insanlar taniyorum tesetturlu ama düğünlerde benden acik giyinebiliyor..
Soran+1 yılIşte bende onu anlatmaya çalışıyorum acıksan açıksındır kapalıysan kapalısındır. Kimliksiz karaktersiz olmanın ne manasi var dertleri ne bunların?
- +1 yıl
İyi bir şey yapıyor sanıyorlar. Sen söylesen ama sen hic kapanmıyorsun şöyle giyiyorsun falannder
Soran+1 yılAynen öyle birde öyle sacma bir savunma üretmisler kendilerine. Seni öyle gören kapanır mı Allah aşkına dengesizlleşmişsin beyin denen bisey yok. Birde karsindakine laf yapıyor sinir oluyorum
- +1 yıl
Ben öyle insanların dinle alakasi olduğunu düşünmüyorum
Soran+1 yılIste sorun bu. Dinle alakan yok tesettürle alakan yok kendini tesettürlü kategorisine koyuyorsun kendini 1. sınıf müslüman olarak degerlendiriyorsun iste buna sinir oluyorum.
Dünya ne garip dimi 7 milyar insan yaşıyor üstünde.. tesettüre farz deniliyor ama bırak kafalarını örtmeyi afrikada insanlar kıçlarına giyecek don bulamıyor. Dünya ne garip dimi.. İnançlar toplumu bağlamaz kişileri bağlar. Burdan seni amazon ormanlarına ışınlasalar ilkel bir kabilenin içinde adamlar seni uzaylı sanar. Çünkü onlar kıayafet kullanmıyor. burdan seni kuzey koreye ışınlasalar muhtemelen bir daha ordan hiç çıkamazsın ve akıbetinde belli olmaz. burdan seni ortadoğuya ışınlasalar muhtemelen işide seks cihatçısı olursun. Dünya ne garip dimi.. Dünyada 7 milyar insan sayamıycağımız kadar inanç var inaçlar toplumu değil kişiyi bağlar. kısaca inandığın doğruları uygula tabi doğal olarak ama başkasını kendi inandıkların doğrultusunda yargılama.
13 Yorumla
Soran+1 yılBeyefendi siz soruya cevap vermeye değil yoksul ve garip insanları kullanarak prim yapmaya gelmişsiniz. Soylenilmek istenen vurgulanmak istenen şeyi görmüyorsunuz. Elinde imkanın varken tesettüre girmişsin niye aciyorsun diyorum derdin ne? Onların yüzünden toplum diger tesettürlü kizlarimiza '' acaba '' diye bakıyorlar. Beni sinirlendiren öfkelendiren bu.
- +1 yıl
Sen olayı anlamamışsın nasılki sen inandığın şeyi tek doğru olarak görüyorsan diğer insanlarda inandıkları şeyi tek doğru olarak görecekler. Bu yüzden inaçlar bireyler içindir toplumlar için değil. Ben sana desem ki tesettür siyasi bir simgedir.. Bu da benim doğrum olsa ve seni yargılasam sen yargılanan taraf olursun bu sefer. Ya da örneğini verdiğin kızlar kendi iradelerince tesettür kullanmak istemiyor olabilir aile baskısı ya da yetiştiği ortam gereği tesettüre girmiş olabilir. Dediğin gibi düğün gibi organizasyonlarda imrendiği özendiği hayatların tadını çıkartmak isteyebilir belki hayalinde saçlarını salına salına gezmek vardır ve bu fırsatı değerlendiriyordur sen bu durumu yargılayamazsın ki.. Çocuk yaşta baba baskısı ile kapanan birinin hayalleri de olabilir mesela..
Isteyen tabi istedigi gibi olur ister acilir ister kapanir ama suna inaniyorum. Bir seyi yapacaksan tam yap. Yarim birakacaksan hic başlama.
11 Yorumla
Soran+1 yılHeh işte tamda bu. Vereceğim örnek yanlış anlaşılmasın ya siyahsındır ya beyaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1 2 örnekten genelleme saçma olur. Onların inanç eksikliği var. Tesettür lu biri açmaz. . Bu millet okul kapısında tesettür açmadığı için inancına sahip ciktigi örnekleri var. Asıl inanç onlarinkiydi. Her kapalı tesettür olmaz.
23 Yorumla
Soran+1 yılAnnemin bir lafı aklıma geldi. Son iki senedir tesettürlüler değilde kapalılar çoğaldı demisti. Iclerinden geliyor sanmıştım Allah için kapanıyorlar diye düşündüm tek düşündükleri nefisleri. Aynen öyle okul kapısında başlarını acmayanlar ugruna dayak yiyenler gercek tesettürlülerdi
Cevap sahibi+1 yılKapalı arttı munafik çoğaldı.
Soran+1 yılHay yaşa.
+1 yıltesettür denen şey moda olmuş, sırf güzel ve çekici görünmek için başını kapatıp daracık şeyler giyip, tüm vücut hatlarını belli eden, üstüne birde bol makyaj yapıp tesettüre girenler var.. bunlar özel günlerde açılsa ne yazar açılmasa ne yazar...
bunlara giyinmiş çıplaklar denir... peygamberimizinde hadisi var bu konuda..
GİYİNMİŞ ÇIPLAKLAR...
4.bp.blogspot.com/.../1.JPG04 Yorumla
Soran+1 yılAllah aşkına görmek istemiyorum şu insanları. Bu nedir yahu bu nedir
- +1 yıl
bunlar işte, samimi olan tesettürlü kızları kötü duruma düşürenler... bunlar yüzünden millet kapalı kızlara neler neler söyleyip kötü gözle bakıyor...
- +1 yıl
iyide neden yorumuma eksi verdin :) bende nefret ediyorum bu tip giyenlerden...
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEğer allah için kapanmış olsaydı ne düğün ne özel gün açılmazdı. birilerine kendilerini kanıtlamak veya çıkar sağlamak üzerine kapananlar bunu yapar.
12 Yorumla
Soran+1 yılTesettürü kirli nefislerine alet edenlerden iğreniyorum
Cevap sahibi+1 yılİşte anlatmak istediğimde oydu.
Ben biraz komik buluyorum. Kapan kapan ablanin dugununde acik giyin sacini ac. Yani tuhaf.
12 Yorumla
Soran+1 yılYa özentin varsa aç. Düğünde acabildigine göre demekki karışan eden yok. Ac kardeşim meraklıysan kendini niye teesetturlu kategorisine koyuyorsun.
+1 yılSıvı gibi girdiği kabın şeklini alan insanlardır onlar. Tesettür onlar için farz değil tarz durumundadır. Seninle hem fikirim haklısın bende yanlış buluyorum
20 Yorumla
+1 yılaltına daracık kot giyip topuklu giyip makyaj yapıp kafayı ortene tesettür demiyorum ben. . açsın özel gününde de..
tesettür moda oldu şu zamanda. .02 Yorumla
Soran+1 yılYahu tesettür demek örtünmek demek. Tesettürü kirli nefislerine malzeme yapıyorlar. Hak buyuruldugu gibi giyinseler insanlar birbirinden örnek alır. O kadar insan tanıyorum ki tesetturlu oldugu halde düğünlere straplez kesm abiyeyle gidiyorlar. Yahu sacmalik kendimi tutamiyorum
- +1 yıl
Orası öyle ben pek umursamiyorum dediğim gibi Allah korkusu ve rızası için kapanan çok çok insan var. .
+1 yılBu sorunun sorulmasi bile cok sacma turbani cocuk oyuncagina cevirmesinler aksi taktirde bircok acik bayandan daha cok dikkat cekiyorlar edebiyle kapanip bu isin hakkini veren bayanlara saygim sonsuz
00 YorumlaModa & Stil konusunda 543 cevap paylaştı. Evet.. içi acıyor insanın. Tesettür tarz değil, farzdır..
10 YorumlaTesettürü hangi amaçla kullandığına bağlı dini açıdan kullaniyorsan heryerde aynı olmalısın
12 Yorumla
Soran+1 yılTesettürün baska bir amacı olabilirmi?
+1 yılHaklisin bende. bir tesetturlu olarak yanlis goruyorum.
20 YorumlaHaklısın. Hem eşi zaten her halini görecek. Başkalarının önemi yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılVucutlarıyla birilerine birseymi anlatmak istiyorlar nedir? Zaten kapanmışsın memnun degilsen pisman olduysan aç. Sana niye açtın diye soran yok nasılsa ( şimdilik ) Ama bir ac bir kapa nedir yahu
+1 yılAynen ya çok saçma o yaptıkları. Sanki düğün gününde herkes ona helal kılınmış
01 Yorumla
Soran+1 yılBirde ortaya öyle bir yalan atılmış. Neymis efendim düğün gününde got bas acmak kiza helalmis accaksin oynayacaksin erkeklerin onunde birsuru kötü nefisli insan var icinden en ufak birsey gecirse günahı senin. Ama bunları bilecek kapasitesi yok işine geldikleri gibi uyduruyorlar
+1 yılkapanmak da örtünmek de tercih, ikisinin biri diğerine göre doğru veya yanlış değil ki, biri yapılırken diğeri kullanılınca daha doğru ya da yanlış olsun
00 Yorumla
+1 yılAcaba bu dediğini yapan kızlar sonra dönüp bir haline bakıyor mu acaba? Ben bile oturup hallerine gülüyorum onların umrumda değil.
03 Yorumla
Soran+1 yılYaparken o kdar rahatlar ki.. Emin ol onlara tuhaf gelmiyordur.
- +1 yıl
Birinin onlara bunu hatırlatması lazım.
Soran+1 yılBen tanıdıklarımı uyarıyorum yaptığın yanlış diye sonucunda benimle birdaha konuşmasa bile uyarıyorum. Ama tanımadıklarım için birsey yapamıyorum
Benim bildiğim süslü bir başörtüsü takıp yine kapalı gidiyorlar
Ama bir keresinde türbanlı ve etekli bir kadın görmüştüm tuhaf geldi03 Yorumla
Soran+1 yılDoğru olanı pek göremedegimiz için tuhaf geliyor evet.
Soran+1 yılTam yapamadıktan sonra bir anlamı yok bence
Moda & Stil konusunda 476 cevap paylaştı. Özel günlerde açılan görmedim ama yapıyolarsa çok yanlış.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle HAYIR.
Bu işe giriyorlarsa sonunu getirmeliler.
Allahı mı kandırmaya çalışıyolar anlamıyorum...02 Yorumla
Soran+1 yılHaşa. . Birde düğün bittikten sonra geri kapakapatmazlar mı deli oluyorum. Ac kardesim ac zaten açmışsın görmeyen kalmamıs. Daha neyi gizliyorsun
Cevap sahibi+1 yılKatılıyorum...
+1 yılyav kardeşim allah rızası için takan katın zaten durumdan bişey çıkarır
00 Yorumla
+1 yılnasılsan öyle ol hep açıklık ne demek zaten düüğünde açıklarda iyice açılıyor ayıptır söylemesi btek a...
m...
ları
gözükmeyor
gerçi iç çamaşırı giymeyenlerde oluyor
neden acaba hep merak etmişimdir
özel şeyler eşe yapılsa olmuyor mu?01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKına gecesinde sadece bayanlar arasında olur ve kamera/fotoğrafçı olmasa açabilirler bence neden olmasın? Ama erkeklerin bulunduğu veya sonradan görebilme ihtimalleri olduğu yerde açılırsa evet saçma.
00 YorumlaTabiki kafasına göre kullanacak
Sen hiç küççük başta yorgan gibi tesettür gördün mü :D00 YorumlaBen yaz ayları sıcak diye açan gördüm
12 Yorumla
Soran+1 yılİgrenc gercekten igrenc
haklısın bişey diyemem. sen kapalımısın?
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet tesettürlüyüm. Ve dinime göre giyinirim baska türlüsü benim icin soz konusu bile olamaz.
Soran+1 yılAçık / kapalı ayrımı yapmam. Erkeklerin kötü nefislerine alet olacak sekilde açık giyinmenin günah olduğunu bilirim öğretirim ama buna ragmen bisey yapmazsa asla yadirgamam. Ustune gitmem ama '' ben tesettürlüyüm '' diyipte boyle yapanları yadırgıyorum kınıyorum.
Var mı öyle açıp kapatanlar hiç görmedim
01 Yorumla
SoranMalesef var
Yok tabiki saçmalık
10 YorumlaModa & Stil konusunda 4,4b cevap paylaştı. açması her zaman doğrudur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok haklsın. düğünde koca bulcaklar ya ondandr
03 Yorumla
Soran+1 yılBirşey kazanmak için ahiretini riske atarmı bir insan. Dusuncesizlik
Cevap sahibi+1 yıle zaten başlarnıda koca için kapatıolar
Soran+1 yıldeğişik bir ironi. Anlam veremiyorum
Kapaliysan acma kendini
00 Yorumla
+1 yılHayır.
10 YorumlaBunları burada yazmanbıle saçmalık
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden saçmalık? Burdada birkac tesettürlü bayan gördüm. Tuhaf tuhaf resimler cekinmisler görsünler bilsinler insanların onlara tuhaf baktıklarını. Görsünler kafalarına taktıkları şeyi aslında ne kdarda boşuna taktiklarini
Soran+1 yılKatılmıyorum neden? Şöyle ki müslüman kardeslerimiz bir yanlışa düştüğünde eger uyarmazsak bize sorulur. Gördün uyarmadın. DDoğru olanı bildigin halde ona söylemedin. Onun yanlış yapmasına musade ettin. Bunlar tek tek sorulacak. orda yazmak burada yazmak surda konusmak burada konusmak bunlar bisey ifade etmiyor. Benim yaşantımı Allah biliyor çok şükür irdelenecek maceralı bir hayatım yok. Elimden geldiğince dinin bütün gerektirdiklerini yapmaya özen gösteriyorum. Açık kapalı diye kimseyi ayırmam yargılamam. Ama beyefendi sizin anlayamadıgınız şu benim sinir olduğum nokta kapalı kızlarımızında digerlerinden bir farki kalmayacak sekilde giyinmeleri münasebet etmeleri. Ya kapansın ya açılsın.
Oyle birsey yok yaa
02 Yorumla
Soran+1 yılVar malesef ki
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Tesettürlü kızlarımızın özel günlerinde başlarını açmasını doğru bulan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım