"Bir gün gelecek; Sende kendi hayatına dışarıdan bakacak kadar cesur olman gerekecek!" Sen Cesur musun Bu Konular da?

Bir gün, kendi hayatına dışarıdan bakacak kadar cesur olman gerekecek.
Çünkü yıllardır taşıdığın isim, belki de sana ait olmayan bir kimliğin üzerindeki etiketten ibaret.
Peki, gerçekten de hiç sordun mu kendine!

-

Ben “Kim gibi görünüyorum? Ben Kim gibi konuşuyorum? Ben Kim gibi düşünüyorum? Ben Kim Gibi Hareket Ediyorum”

Sordun mu? Ben Kim Gibi Yaşıyorum Bu Hayatı?
Bunlar gerçekten sana mı ait, yoksa başkalarının senden olmasını istediği birine mi dönüştün?

Sen de; herkesin olmak istediği gibi birisi olmak için mi yaşıyorsun hayatını?

Yoksa Başkalarının senin gibi olmak isteyeceği biri olmak mı?

Hangisi olmak istediğini hiç düşündün mü?

Hayat kısa…
Ama insan bunu en çok, yıllar geçip de elinde kalan tek şey “keşkeler” olduğunda fark ediyor.
Bu hayatı bir kez yaşayacağını çok iyi biliyorsun.

Peki sen ne yaşamak istiyorsun?
Sahi, şu anda yaşadığın hayat, gerçekten yaşamak istediğin hayat mı? Eğer değilse…

Biliyor olmalısın!
Yaşamak istediğin bir hayatı yaşamak için, mevcut yaşantını değiştirmek zorundasın.
Çünkü hiçbir mucize, seni bulunduğun yerden alıp hayalini kurduğun yere koymayacak.

İnsan tuhaf bir varlık…
Hep başkalarından “insan gibi olmalarını” ister.
Ama dönüp kendi içine bakmaz.
En çok eleştirdiğimiz şeyler, belki de en çok benimsediklerimizdir.

Ve fark et ki;
İnsanların seni önemli görerek verdiği değer, çoğunlukla senin neye sahip olduğun ve onlara ne verdiğinle ilgilidir.

Sen onlara ne sunarsan, o kadarsın.
Peki ya senin gözünde senin değerin ne kadar?

Şunu unutma!
Hayatın tüm olumlu ve olumsuzlukları, sen onları fark ettiğinde anlam kazanır.
Hayatı sadece akan bir zaman dilimi değil, farkındalığınla şekillenen bir alan gibi düşün.
Eğer kendine bir yol çizmek istiyorsan, önce içinde bulunduğun labirenti fark etmen gerekir.
İnsan eğer kendisi için önemliyse bir yolunu arar, bulur. Kendisi için değilse bahane arar, bulur.
Sence sen hangisini yapıyorsun?

Başarı…
Herkesin diline pelesenk olmuş bir kelime.
Ama bir gerçek var:
Herkesin yaptığı bir şeyi yapmış olmakla başarılı olduğun anlamına gelmez. Ancak herkesin yaptığı bir şeyi yapamıyor olmakla başarısız sayılabilirsin.
Sen kendi başarı ölçünü mü yaşıyorsun, yoksa toplumun alkışladığı hayallerin peşinden mi sürükleniyorsun?

Everest dağı gibi ol.
Everest dağı olmak; seninle hayata bakmak isteyenlerin ilgilendiği bir insan olmak demektir. Herkesin senin tepene çıktığı bir dağ değil… Bu tepe olmak demektir.
Sen öyle bir dağ mısın, yoksa tepe gibi bir zemin mi?

Çevrendekileri gözlemle.
Bir insanın seni kendisine rakip gördüğünü, o kişinin seni her türlü kışkırtmasından anlarsın.
İnsanlar sana saldırıyorsa, belki de sen zaten onların korktuğu bir aynasın.
Sakın onların sesine aldanma.

Kendi olabilmiş biri misin?
Yoksa başkalarının film gibi yaşantısından ki Figüran mısın?

-

"İnsan eğer kendisi için önemliyse bir yolunu arar bulur. Kendisi için değilse bahane arar bulur." Statüko

"İnsanlar için her zaman en önemsiz şeyler daha çok önceliklidir ve önemsenir." Statüko

"Yaşamak istediğin bir hayatı yaşmak için mevcut yaşantını değiştirmen gerektiği biliyor olmalısın" Statüko

"İnsan başka insanlardan insan gibi olmaları isteyen tuhaf bir varlıktır." Statüko

" İnsanların sizi önemli görerek verdiği değer, çoğunlukla sizin neye sahip olduğunuz ve onlara ne verdiğinizle ilgilidir." Statüko

"Hayatın tüm olumlu ve olumsuzlukları sen onları fark ettiğinde anlam kazanır." Statüko

“Herkesin yaptığı bir şeyi yapmış olmakla başarılı olduğun anlamına gelmez. Ancak herkesin yaptığı bir şeyi yapamıyor olmakla başarısız sayılabilirsin.” Statüko

"Bir gün gelecek; Sende kendi hayatına dışarıdan bakacak kadar cesur olman gerekecek!" Sen Cesur musun Bu Konular da?