Her konuşmadan kendine pay çıkarma! Her söylenen sözün altından art niyet arama!
-
İki kişi bir köşede konuşuyor diye hemen...
“Kesin benim hakkımda konuşuyorlar… Beni çekiştiriyorlar!” mı diyorsun?
Onları görünce birden sustular diye hemen...
“Bak işte! Kesin beni konuşuyorlardı. Adiler… Görürsünüz siz!” mi diye düşünüyorsun?
Yahu neden herkesin senden başka konuşacak derdi, tasası yokmuş gibi sürekli seni düşündüğünü sanıyorsun?
Neden? Gerçekten de o kadar mı önemlisin herkes için?
Sence insanlar neden kendi hayatlarını bırakıp sadece seni konuşsunlar?
Dikkat et, biri iyi bir şey söylediğinde “Niye bu güzel sözler benim için söyleniyor?” demiyorsun. Ama ne hikmetse her kötü söz sana söylenmiş oluyor! Bu nasıl bir mantık?
Bak… İnsanların hayatı, yaşanmışlıkları, dertleri sadece sana bağlı değil.
Dünya senin etrafında dönmüyor!
Ve insanlar senin zannettiğin kadar seni düşünüp, konuşmuyorlar. Bunu artık aklına kazı.
Biraz sakin ol. Her şeye karamsar bakmayı bırak. O derin, yorucu düşüncelerden çıkıp biraz da serin kafayla yüzeyde düşün.
Her bakışı, her sözü kendine yormaktan vazgeç.
Çünkü çoğu insanın senin hakkında konuşacak ne vakti var ne de gerekçesi!
Aslında bu şüphelerin kökeninde genellikle bir güven eksikliği yatar. Çocukken sürekli eleştirilen, alay edilen veya aşağılanan biri, büyüdüğünde herkesin kendisini yargıladığına inanmaya başlar. Zihin, başkalarının sözlerinin altında sürekli bir art niyet arar. Bu bir savunma mekanizmasıdır: “Bana zarar vermeden önce fark etmeliyim” der iç sesin.
Ama unutma! Hayat sandığın kadar kişisel değil. İnsanlar kendi dertleriyle o kadar meşguller ki… Seni konuşmak için gerçekten çok önemli bir sebep bulmaları gerekir.
Her söyleneni üzerine almayı bırak. Çünkü çoğu zaman o sözlerin seninle hiçbir ilgisi bile yoktur.
Bu farkındalığı kazanırsan, hem zihnin hem ilişkilerin huzur bulur.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer