Sonra yavaş yavaş mantığım değişti. Hatta dünyaya bakışım, eşyayı görüşüm, insanları anlayışım değişti. Vakıa bunlar bir günde olmadı. Hatta çok güçlükle ve adım adım oldu. Hatta çok defa bana rağmen oldu.

Sonra yavaş yavaş mantığım değişti. Hatta dünyaya bakışım, eşyayı görüşüm, insanları anlayışım değişti. Vakıa bunlar bir günde olmadı. Hatta çok güçlükle ve adım adım oldu. Hatta çok defa bana rağmen oldu.

"Sanırım biz erkekler genelde içine atan taraf olarak biliniriz ama Bazen insan değişmek istemez ama hayat seni değiştirir. Adım adım, istemeye istemeye... Ve sonra bir bakmışsın, o eski sen çok geride kalmış. Bu güçlü bir farkındalığın işareti.
Evet, her şeyi içine atan biriyim… Dışarıdan güçlü, sakin, hatta umursamaz sanıyorlar ama içimde öyle çok şey birikti ki… Söylemediğim kırgınlıklar, dile getiremediğim hayal kırıklıkları, sustuğum anlar… Hepsi içimde yankılanıp duruyor. Çünkü her sözü söylemek kolay olmuyor; bazen kelimeler yetmiyor, bazen de anlayacak biri olmuyor. Sessiz kalmak, unutmak için değil; yorgunluktan seçilmiş bir yol oluyor. Herkese anlatamıyorsun; çünkü her yürek anlayamıyor. Ama biriken her şey bir gün ya gözyaşı oluyor, ya da gecenin sessizliğinde içini kemiren bir boşluk. İçine atmak, güçlü olmak değil aslında; sadece mecbur kalmak.
Eskiden içime atardım. Sonra baktım ki taşınamaz vaziyette bu ağırlık empati yapmayı bilen dost varsa onunla paylaştım. İnsan anlattıkça kuş gibi hafifliyor. Fazla birikim stres olarak yansır. Otuzlu yaşlardan sonra umursamamayı da öğrendim. Biraz daha relax hayat sürüyorum..
Anlattıkça hafifliyor musun cidden.. ben niye daha cok ağırlaşiyorum. Ne güzel dipteydi onlar.. anlatinca hepsi çıkıyor gün yüzüne
Tamamen psikolojiyle alakalı bir durum bu içinde yüzdürdüğün acıların gün yüzüne çıkmasına karşı koymamak gerek. Korkularınla yüzleşmenin ilk safhasıdır. Çoğumuz yeniden aynı acıyı hissedecek algısına kapılırız. Bıçak bir kere kestiyse teni o kan bir şekilde zamanla pıhtılaşır. Bilinçaltımızda kurban ettiğimiz kişi kendimiz olmamalı. Bir daha yine aynı şeyle karşılaşacağız psikolojisinden sıyrılmalı. Güneş o gün battıysa her gün yeniden bizim için doğduğunu da hatırlamalı. 😊
Senin tek ihtiyacın olan şey geçmişe dair her ne varsa o hüzünlerin ortaya çıkması ve kristal gibi kırılıp tuz buz olması işte o zaman huzura erişirsin. Kendimizin aşamadığı yerde de sihirli bir el dokunuşuna izin vermek gerek. Herkesin seviyesi farklıdır. Zihin okuma, empati kurma bunları sıradan insanlar gerçekleştiremez.
Bide her şeyi anlatınca ona karşı iyice savunmasız oluyorsun.. koz vermiş gibi hissediyorum ilerde bana karşı kullanirmi hissi.. insana dert anlatilmaz
Orada devreye vicdan, şefkat girmeli. Biliyorsun eski hassasiyet dolu yaklaşımları bulamaz olduk. Hani üstüne titreme derler ya böyle sevgiler kalmadı. Kendi içindeki fırtınaları dindirmek istiyorsan önce kendine söz geçirmeyi ve kabullenmeyi öğrenmelisin. İçini dökeceğin insanın niyeti kötü olmamalı ikincisi belli bir yaşanmışlığı, hayat tecrübesi olup insan psikolojisinin derinliğine inebilmeli.
İnsan kendini savunmak ister haklısın. Fakat en diplerde özenle sakladığın hatıraları da paylaşacağın kişiyi yine kendin belirlersin. Zaten bunu hissettiğin vakit kendi savunma alanını terk edip karşı tarafa o kırmızı çizgiyi geçmesine izin vereceksin. Demek ki vakti, saati var.
Insan seçemiyor ki.. anlatmaya başlayınca duramıyorsun neyse ben susayım en iyisi jsj
Her hata bir öncekinin tecrübesi ve daha sağlamcı adım atman konusunda sana işarettir. Yani karşımda olgun bir kadın görüyorum. 18 yaşında nasıl ki ilk basamaktaysan 32 yaşında o basamakları tırmanıp belli bir hayat tecrübesine ulaşmışsındır diye düşünüyorum. Zehirli şarabı tespit edeceğin evredesin. Sadece iç sesini dinle onlar seni doğru yola sevk eder. Yarası büyük olanın adımları daha dikkatli olur. Paylaşmak istediğin bir hikayen varsa eğer seve seve dinlerim. Ulaşman yeterli..
Teşekkür ederim sağolasin
Bu arada tutunamayanlar yarıda bıraktığım tek kitap olabilir. :)
Rica ederim. Mutlu hafta sonlarınız olsun. 🙂
Aldim baslayamadim korkutuyorlar beni jsjs
İlerlemesi bayağı zor kitaptır. Fakat psikolojik olarak kendini bulduğun epey yer oluyor.
Mesela livaneli'nin serenad kitabını iki günde bitirmiştim. Sabahattin Ali'nin Kürk mantolu Madonna kitabını ise bir ay içinde bitirebildim. Bazı kitaplar akıcı bazıları da bitirilmesi bir hayli zor oluyor.
Ne guzel öneriler ne güzel öneriler teşekkür ederim
Edebiyatla özellikle şiirlerle aram çok iyidir. Kelimeler dünyamızı inşa ediyor ne de olsa rica ederim. Esen kalın. 🙃
Bazen her şeyi içine atmak sanki yaralı bir kuş gibi hissettirebilir, değil mi? Ama işte senin sürecin tam bir dönüşüm hikayesi, adım adım olsa da ne güzel değişmişsin. İçine attığın her duyguyu bir gün doğru zamanda ve yerde ifade etmek belki de seni böyle olgunlaştırdı. Oğuz Atay okuyup derinlere dalmak da bir terapi zaten. Edebiyat ve sen harika bir ikili gibi duruyorsunuz! 🙏📖
Cevap
55Cevap
Evet beni bu, aslında hiç iyi bir şey değil. En sonunda patlıyorsunuz ve patlamak oldukça can yakıcı oluyor. Kendinizi rahatlatın. bunu müzik dinleyerek yüzerek yapın. Kimseyle değil kendi kendinize halledin.
Belli etmek istemezsem bişey belli etmem ama bazen de karşımdaki insanın içinden geçebiliyorum hak ediyorsa. Sözlerim bazen en acımasız silahtan daha fazla hasar bırakır.
Genellikle konuşurum içime attığım az şey var
İçime atıp strese gireceğime dışarı atarım karşı strese girsin :D
Dışavurumculuk severim vur gec yaparım lafı da sozu de
Her şeyi kendi içimde yaşarım.
Fırtınalar kopsada içimde etrafıma karşı dimdik dururum. Kızım ve oğlum var onlar için bu hayatta savaşıyorum. Bir Çınar Ağacı gibi olamazsam da kimseye dallarımı eğdirmem.
Karşımdakiler de benim gibi bir insan. Benden aşağı bir farkları yok. El uzatana elimi veririm. Ayak koymak isteyene de haddini bildiririm.
İçime atarım birikir birikir sonra patlar bazen ben iğneyi batırırım her şey etrafa saçılır daha çok içimde yaşayan biriyim dışarıyla bağlantım çok azdır. Çoğu zaman öyle oldu sanırım öyle olmaya da devam edecek, umarım. Ben dışarıya çıkarsam hiç rahat durmam ya ayrıca dışarıya ben değil beni yansıtamayacak biri çıkar bambaşka ben. İçimdeki beni seviyorum dışarıya çıkma niyetim şimdilik yok hiç olmadı aslında ama oladabilir bilmiyorum.
Ben hiçbir şeyi içime atıp kendime dert edinmem. İçimde durup kendimi üzeceğime dışa vurumunu gerçekleştiririm ki beni üzen kişi 👤de hatasını idrak edebilsin. Hiç öyle o anlasın demeyin, kimisi düz mantık biz kadar detaylara inecek kıvrımlı bir beyin dalgalarına sahip değil. Gerekirse yüzüne vura vura çat çat söyleyeceksin, bu dünyaya üzülmeye gelmedik herkes yerini bilsin. Haddini bilsin sff
İçine atmak diye bir şey varken,
Anlatmaya ne gerek vardı?
Anlayanin olur diye
Nasip
İçime atıp dert edeceğime, içimi döker dert olurum :))
Ne bu kamyon arkası sözü mü nsjs ama iyiydi
Dışardan bir fayda olmadığını görünce içime atmaya karar verdim..
Konuşsan tesiri yok, susmaya bakalim bide
Sonra şey oluyor mesela bir bardak yere düşüyor oturup hüngür hüngür ağlıyorsun. Aslında mesele bardak değil. 🙂
Bana bundan oluyor oysa avaz avaz bağırsına o düşünsün
Aaah ah..
sadece özel hayatımla ilgili olan herşeyi kendimde tutuyorum en yakin arkadaşlarima bile hiç bir şey aktarmam bu konuda. iyi ve ya kötü.
diğer meselelerde aile büyüklerinin yanina gidiyorum akıl danışmak için. bu güne kadar da hep öyle yaptım.
Bir çok şeyi evet. Ama bam teline basılınca insan yakarım dünyayı diyormuş
Ben de öyleyim cok sabırlıyım.. cok ama sonra silip atıyorum sanki hiç olmamış gibi
Darısı bana 😄
Genelde çoğu şeyi içimde tutan biriyim, sadece bir dostuma karşı açıkça kendimi ifade edebiliyorum. Yanında rahat hissettiğim, beni hiç bir zaman yargılamadığı ve beni anladığı için.
Bir söz de benden gelsin o zaman.
"En iyisi düşünmemekti. Kaçmaktı. Kendi içime kaçmak. Fakat bir içim var mıydı? Hatta ben var mıydım?"
Ahmet Hamdi Tanpınar
Evet, çok acı çektim gerçekten hayat bana hiç acımadı her defasında yaşadıklarımı yedim yuttum içimde tuttum birilerine anlattıkça güçsüz hissediyorum o yüzden hep içimde yaşadım her şeyi
Hiçbir şeyi içime atmayıp, söylemem gereken ne varsa söyleyip, bende birikeceğine onlarda duysun rahatsız olmaları gerekiyorsa olsunlar diyen biriyim, mutluyum.
Dışıma atınca da bişi olmuyo içime atiyom dışıma atiyom aynı naparsan yap aynı gerçek değişiyor mu yok
Her şeyi değil çok azını. Hatta bir zaman sonra hiç bir şeyi. Dünya hiç kimsenin hatırına hayrına dönmüyor
Saçma sapan insanlar kırılmasın diye kendimi boşu boşuna neden üzeyim, yüzlerine yüzlerine söylüyorum lafı gediğine oturtur bir şekilde.
Evet acılarımı tüm hislerimi içimde yaşıyorum. işin kötü tarafı duygularımı Çok uçlarda yaşıyorum bu bana haddinden fazla zarar veriyor
Eskiden öyleydim. Ama artık değilim. Kusurları gizler yüze vurmazdım, ama artık umrumda değil.
İçimde tutamam illaki bir şekilde belli ederim bu bazen ağlayarak bazen ortalığı ateşe vererek olur..
İnsanları Tanıdıkça, Hayvanları Daha çok sevdim
Hissizleştim duygularım yok oldu Empati kuramayan Sevemeyen Her şeye ön yargılı davranan Biri Oldum
Umursamaz biriyim hiç bir şey benden ve ruh sağlığımdan önemli değil
İçimde dert olacağına diseri ciksin hava olsun
Canım istərse anlatırım. Genəlde içimde yaşarım.
Gündüz gül dağıtırken insanlara, gece dikenler mi kalır sana da...
İçime atıyorum. Bazen sızlıyor. Sızıyı da örtüyorum...
Çok takmam içime atarım birsüre sonra unuturum giderrr
Maalesef. Erken yaşlanıcam galiba. Hatta bu yaşımda saçımda az da olsa bir iki tel beyaz var :(
Artık İçime atmıyorum tam tersine ağzımı açıp hunharca sövüyorum
Evet artık eskisi gibi değilim içime atmayı tercih ediyorum.
Evet söylesem ne olacak kendim halletmeye çalışıyorum
Her şeyi içine atan insan bir gün atom bombası gibi patlar...
Az biraz ya içimizde çok durmasın patlar matlar alim Allah
Eskiden evet. 30 dan sonra değişti bu kötü huyum
Zamanında çok yaptgm icn sanrm anlık patlamalar oluo
Hepsini değil ama çoğu şeyi evet içime atarim kimseye söylemem
Her şeyi atmıyorum ama genellikle dertlerimi içimde yaşamak tercihim
Hayır asla sevmediğim bir huyu içime atmaktır, bir sorun varsa biri ile, onunla yüz yüze görüşerek halletmeyi seven bir insanım..
Hiç bişeyi içime etmiyorum artık , keyfime bakıyorum
Atamıyorum ben
Öğretiriz anam jdjs
Atamam hasta olurum cildim kırışır bebeksi tenime zarar gelir😬
Baska yontem buluruz ndjs
Ben buldum izin vermiyon jdkfmg
Küfür edemiyorum dua et😀
Canımsınnn😬💋
Niye kendime zarar vereyim
İçe atmak da kendini korumak oluyor süvom
içime atan degilde geelcek cvpları bilip tatmin etmicegini bildigim için içime kapanıyorum
Maalesef evet duygularımla böyle başa çıkıyorum toksik
Evet hep içime atarım kime derdimi anlatsam en ufak olayda oradan vurdu zorbaladi çok güven problemim var
Guclu kadinin hali baska ya
İçime atamam bünyeme ters
Benide kurtar
Yok. Her şeyi içime atmam.
icim disim bir
Maalesef öyleyim
Yok ya anında söylerim
İçine eden biriyim
her şeyi içine alan biri asla olmayın
Evet ben acıların adamıyım..
Yok, patır kütür, kıra kıra söylerim
Bir zamanlar öyleydim.