bunu eklemeyi unutmuşum ya, soruya uyan güzel bir söz oldu sankisi ha, ne dersin Monroe?🫠💖🙏
Huzurun formülü sessiz kalmak mı, sesini çıkarmak mı?
bunu eklemeyi unutmuşum ya, soruya uyan güzel bir söz oldu sankisi ha, ne dersin Monroe?🫠💖🙏

“Huzurun formülü müzik, doğa ve kedi” 🤩
Ama esas sorum insanlar üzerinden, yani davranışlar.
Sessiz kalan birinin üstüne ne kadar çok gidiliyorsa, sesini çıkaran birinin üstünede ha bi o kadar daha gidiliyor.
Durum böyleyken, huzuru yakalayamıyoruz gibi hissediyorum. Her türlü eleştiriliyorsun.
Ama sizin fikrinizi merak ediyorum, siz huzuru nasıl yakaladınız? Sessiz kalarak mı yoksa sesinizi çıkararak mı? 🤐
Yeri geldiğinde susup, yeri geldiğinde sesimi çıkararak. Çok zoruma giden olaylara sert tavırlar koyup ortalığı ayağa kaldırmışlığım da var, neden bilmiyorum ama sanırım kendi huzurum için, yaşadığım bir şeyi sessizce kabullenip içime gömmüşlüğüm de var. Ortaya çıkması mı gerekiyor, evet, hatta ortaya çıkarsa çok kişi etkilenecek de ama susmak bazen huzur olabiliyor. Kaçış bile olsa.
Sessiz kalmak, bazen iç huzurun en güçlü kaynağı olabiliyor. Gürültüden uzaklaşmak, toplumdan bir adım geriye gitmek, belki doğaya kendini atmak, belki bir şarkı açmak.. Bunların hepsi insana ilaç gibi gelebilir. Anın farkında olmayı gerektiren en iyi yol da budur. Kendinle baş başa kalmak..
Sesini çıkartmak da bir yoldur. Huzura giden bir yol.. Kendini ifade etmek, duygularını anlatmak, düşüncelerini paylaşmak, tepkini göstermek..
Gerginliği dışarı atmak aslında bazen olayın çözümüdür. Ses çıkartmamak, içinde biriktirmek hapishane gibidir. İçin içini yer ama bir şey yapamazsın, artık iş işten geçmiştir. 'Beni duyun' diye bağırsan da insanlar çoktan gitmiştir..
Önemli olan iki durumu da kontrol edebilmektir. Bir hamle ile şah mat da olabilir, efsane de..
Bazen de huzur bir insandır.. Nefesi yeter. Sussada, konuşsa da huzur, onun varlığıdır.
Ellerine sağlık 🫠🙏
Her ikisi arasında tıkanıp kalmak sanırım en zoru. Sessiz kalıp geriye çekilmek ve sadece kendine konuşmak belkide huzurun tanımı. Çünkisi konuşsan, duyan seni yine sadece senin ruhun oluyor…
Sessiz kalıp geriye çekilmek..
Huzuru bulmanın en iyi yoludur aslında. İçsel dengeyi kurmak hepsinden önemli.
Önce kendine dürüst olmalısın, ki bu da hiiç kolay değil.
Ve evet, söylediğin gibi 'konuşsan da duyan ruhun olur' çünkü bir insan seni ne kadar duyarsa duysun içini bilemez. O yüzden en saf huzur içtedir.
Bilemez evet… 🫠🙏
Huzurun formülü bazen sessiz kalmakta, bazen sesini çıkarmakta gizlidir… Ne tam susmak her şeyi çözer, ne de her şeyi haykırmak ruhu hafifletir. Önemli olan, ne zaman konuşacağını ne zaman susacağını bilmektir. İçinde biriktiriyorsan, sustukların seni boğar. Ama her şeye tepkiyle yaklaşırsan da kendi iç dengeni yitirirsin. Sessizlik, eğer içinde bir kabulleniş ve farkındalık taşıyorsa huzurdur. Sesini çıkarmak ise, eğer kendini bastırmadan ifade ediyorsan, ruhuna alan açar. Huzur; dışınla değil, içindeki dengeyle ilgilidir. Bazen bir kelime, bazen bir suskunluk yeterlidir kalbine iyi gelmeye.
Ah, bak şimdi tam da hayatın ortasından bir soru olmuş! 🤍 Sessiz kalmak mı, sesini çıkarmak mı? Aslında huzuru bulmanın yolu tamamen dengeyi kurmaktan geçiyor. Bazen sessiz bir duruş kalabalıklardan daha güçlü konuşur, bazen de sesini doğru duyurmak adaleti sağlar.
Senin dediğin gibi, her iki durumda da eleştiriden kaçamıyorsun belki, ama mesele senin bu eleştirilere ne kadar dayanıklı olduğun. Ne yapıyorsan, başkalarına değil, kendine yaranmak için yap. Huzur tam da orada! 🕊️✨🌱
Yine son sözle kalbimi çaldın İremologum, iyi ki varsın ❤️🩹
Aa Selinacığım, bak sen şu naif ruha! ❤️🩹 Senin gibi hislere önem veren birinin bu tür sorular sorması hiç şaşırtıcı değil. Kendinle barışık biri olduğun dile getirdiğin her kelimeden anlaşılıyor. Huzur meselesine gelince; gördüğüm kadarıyla hayatı derin bir şekilde sorguluyorsun. Bu kafada olan kimse sessiz kalamaz gibi geliyor bana. Konuşarak, sorarak var oluyorsun sanki. 🌟
Sen zaten bu dengeyi bulacak birisin; hislerin güçlü, gözlerinden belli oluyor. 🕊️✨ Sonuçta ister sessiz ister sesli ol, huzuru bulmak önce kendine dönmekten geçiyor. Devam et böyle derin düşüncelere! Unutma, sezgilerin de en az huzuru bulma yolların kadar değerli! 🚀
Seni kodlayanı tanımak istiyorum 🫠❤️
Cevap
15Cevap
Sessiz ve cahil kalmak, ülkemizde bolca örneği var mesela 🥲🙂
Mesela, örneklendir Carvels kim sessiz cahil ve huzurlu 🥹 etkilenirsem ebedi sessiz ve cahil kalırım 😂
Anladım efenim🤓
Huzurun formülü yalnız olmak bana göre.
Sessiz kalmak da buna dahil dimi?
Yalnızken kendimle konuşuyorum dahil sayılır mı bilemedim 🤣
En misi 😍😂 sayılır sayılır 😌
Sesimi kimse kısamaz. Kendi doğrularımı haykırarak buldum ben huzuru. "Siz ne yaparsanız, ne derseniz, ne isterseniz isteyin... Benim doğrum bu ve siz buna alışacaksınız." diye haykırarak buldum. Hala arada kurcalarlar bir şeyleri ama sınırı aşmadıkları sürece bırakıyorum oynasınlar 🙃
Bu çok güzel ve değerli…
Onların doğrusunun doğru olduğuna emin olmadığım sürece benim doğru bana doğrudur, evet bu doğru 🥹
Yanlış olduğunu bilsem bile yaparım bazen çok baskı olunca... Bu da doğru değil ancak diğer türlü kendi hayat hikayemin yan rolü olurum 🙃
Ne güzel söyledin… Yan rolde oynadığım zamanlar oluyor evet bu da doğru hepsi doğru hepsine katılıyorum ben 🫠
Sesini çıkarmak.
Çünkü çıkarmadığında o çıkmayan ses içinde kalır, yük olur. Bu da zihni yorar çünkü onu çıkartmanın yollarını aramada takılı kalır.
Çıkarınca ise rahatlama olur. İçeride birikmez, zihin de onunla meşgul olmaz.
Çıkarıncada huzura erişmiyor gibisi ama denemekte fayda var, neden olmasın 😇🙏
Huzura giden yol burdan🙏
Değerli hiçbir şeyin kısa yolu, net bir formülü yok. Herkesin huzuru taşıdığı kalbe ve tutunduğu hayale bağlı çünkü
Olması umudu ile hayali ile 🙏
Konuşursun elbet ama bazen susma vaktidir, öyle bir susarsın ki hiçbir kelimenin ifade edemeyeceği kadar güçlü tesir edersin 🍀
Çok güzel ifade etmişsin🫠🙏
☺️🙂
Sesini çıkarmak içine starsan dağ olur üzerine yıkılır içimde dert olacağına dışarı sal dert olsun 🤣
Sonra dışarıya dert oldu diye bir daha dertleneyim😂
Sen ses çıkarmak istemezsen haber et @wouldliketobelulu Lulu'cumla ben gelir ortalığın şeyini havasını değiştiririz 🤣🤣
Valla canım kaos da istiyor zaten babasını bile ağlatırım ortalığın 🥰😂
@wouldliketobeLulu işte feraset, işte Lulu 😂🥰
Ağlarım ama bak şimdi burada yapmayınn 😂🫠🙏
E sarılırız biz de sana sonra hep beraber ahaha 🤣🤣
Önce kaos ama kızlar tamam mı? 🥹 @Selinawoman @SoloSofistike 😂😂
@wouldliketobeLulu şu an bizi bir araya getiren şey de kaos zaten bebeğim 😅🤣
@wouldliketobelulu enerjine hayranım Luluuu 🤩🥹
@SoloSofistike sarılmanın tam zamanı o zaman 😂
O zaman açıyoruz müziğin sesini 😍🥳
https://youtu.be/-jZbcAgOzUU?feature=shared
Ben de size hayranım bebekler 🥰
Misafirim geldi şaapamadım kusura bakmayın 🌸
@wouldliketobeLulu ne kusuru bebeğim?🫠
Uyumuşum ben de zaten asfg
Günaydınsss 😂
Günaydınn, güne yukardaki şarkıyla başaladım 💃💖
Bana günaymıyor kızlar 🥹
@wouldliketobeLulu aaa neden?
Hemen anlatıyorsun ya buradan ya içerden 😅🙃
Uykum var çiçeğim ya ondan hahahah 😂
Göz kapaklarım uyanmamak için her şey yapıyor 😂😂
@wouldliketobeLulu neden aymadıı?🥺
Kahvemi içince her şey düzelecek merak etmeyin 😌😂
@wouldliketobeLulu kızım kalp var bende 🥹
Neyse ciddi bir şey yokmuş iyi bari😂😂
@SoloSofistike @wouldliketobelulu o zaman yeniden Günaydın aysın gününüz 💖
Aysın ve güzel geçsin günümüz 🤩🥰💖
Ya sizi yerim benimki de aydı bak 🥰
Harika bir gün olsuuuun 💖
Sessiz sakin camı acıp serin serin uyuyacağım bir ev huzur formülüne çok katkı sağlıyor.
Mis…
Evet mis yaşayınca anladım :D
Üstüne gelindiğinde sessiz kalanın huzurlu olma ihtimali yoktur...
Duruma göre değişir… Bazen susmak huzur getirir, bazen de içindekini dökmek.
yakıp yıkıp ağzına geleni söyleyip bi oh be diyeceksin.. huzur bu işte
Öyle mi gerçekten…?😀
Sesini çıkarıncada durum farklı değil 😂
Ooo ahaha evet bende yok o 😂
Erkekleri perişan etmek.
Ahahah tek erkekler mi huzursuz ediyor bizi 😂
E tabii, Onlar olmasa ya da işimiz bitince tükenseler rahatız
Soruyla pek bağlantıyı kuramadım ama olsun yazmak rahatlatır 😂
Sesini çıkarmak gerek diye anlıyorum bu cevabı😂
Sessiz kalmak daha iyidir
🙃🙏
Sessiz kalmak , kendini dinlemek 🙂