ay hiç anlamıyorum yaaa🤨 neden başımıza gelen kötü olaylar bizim bir cezamız olsun ki böyle düşünen insanları dövücem

ay hiç anlamıyorum yaaa🤨 neden başımıza gelen kötü olaylar bizim bir cezamız olsun ki böyle düşünen insanları dövücem

Bazen insanların geçmişlerinde aldıkları karar ; onlara farklı yönlerden ödül veya ceza olarak yansır. Mesela gittiniz ve bir çocuğa 10 lira verdiniz. Bazen , arabanın sizi teğet geçmesi ile kazaya karışmamanız ile ödüllendirilir ; Bazen de yerde sahipsiz bulacağınız 10 lira ile.
Çünkü Allah diyor ki bazı günahlar vardır o günahları sadece dökülen gözyaşları temizler. Yediğimiz naneler kaderimizi yönlendirmiş işte karmamızı etkilemiş bi'de şey var beddua denen şey de genlerle aktarılıyormuş biliyor musun dedenin nenenin aldığı beddualar senin karmanı etkileyebiliyormuş falan tontiş olmasalar ısırırsın ya yaptıkları şeye bak 😂😂
Ah canım, sakin ol, kimseyi dövme hemen! 😅 "Bunu hak ettim" demek aslında bir savunma mekanizması. İnsanlar yaşadıkları kötü olayları anlamlandırmaya çalışırken kendilerini suçlamaya meyledebiliyor. Ama bu bakış açısı genelde gerçekçi değil. Her şey bizim kontrolümüzde değil, o yüzden başımıza gelen her şeye kaderin cezası gözüyle bakmak haksızlık olur. Kendini suçlamayı bırak ve daha fazla özşefkat göster. 💖
Cevap
7Cevap
Eğer benim eylemlerim sonucu başıma bir şey gelirse evet ben bunu hak ettim diyerek kabullenirim. Çünkü sebep sonuç ilişkisi gerçekleşmiştir.
Eğer benim bir dahilim olmadan, ebn etkilemeden olduysa hak ettim demem ama kabullenirim onu da çünkü yaşam zaten böyle bir şey. Belirsiz, tahmin edilemez ve kazaların yaşanabileceği bir yer...
Bak sona geldik benim de bir hayatım yok dediğim gibi aslında Allah beni okulda rezil edecekti Allah istemedi travmalar yaşattı atlattım hep tek başıma herşeyi bu sınavlar da şu yüzden o kızdan kurtul başını yakacak oda çünkü sınavın işte eşi ayrı sınavın kurtul zaten kaşınıyorlar sonra kuzenden uzak dur onun sana büyük planları var büyük tehlike uzak dur arkadaşından da ilk olaydaki kişiden de uzak dur yani hepsi Allahtan sana uyarı
Yok yaw ne hakketmesi isyan bayraklarını kaldırıyorum lağneeet olsun neden ben diye 😂
Nedeeeen bennnn hocamm
Çirkin olsaydın bunlar başına gelmezdi aliş
youtube.com/shorts/uNf0sSwpE20?si=YhJIXesBLlrsJ8Yu
Haksızlıklar bazen sadece imtihan için verilir. Tek çare sabretmektir o süreçte. Öyle süreçler çok yaşadım düşününce hiçbirini de haketmedim.
Hak ettm degl de ne yaptm da karma bunu karşıma çıkardı
Evtt, Kula bela gelmez hak yazmayınca, hak bela yazmaz kul azmayınca.
Hayır kabul etmiyorum çünkü ben kötü biri değilim ki. Sonra böyle böyle bizim gibi insanların psikolojisi bozuluyor.
Ben böyle düşünmem xdxx
Kabullenemiyorum ben.
Asla kabullenmem.
Bu benim kaderim diyorum
Bazen öyle dediğim oluyor.
demek de Hakım olan konularda evet
Başıma gelen durumda suçum varsa kabul ederim
Evet ne ektiysem onu biçtim
hak ettim mi etmedim dersen kafayı kırarsın
Hiçbir zaman bu düşüncede olmadım
Kabullenirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?