Cidden saf temiz kalpli insanlar ya da yakın çevremi dinlerim, çünkü onları çok iyi analiz eder, ne derdi ya da sorunu varsa kendi derdim gibi dinler, empati kurup en doğal ama etkili şekilde iyi hissettiririm ama gel gör ki bunu yapmayalı epey oldu... :')
Evet yapardım bunu. Ama artık yapmayacağım ya da azaltacağım çünkü bu insnaı yıpratıyor. Ve her şeyden evvel işittiklerinin de hesabıjı veriyorsun. O yüzden fazladan helallik sorgusu almak istemiyorum. Ama kapımı açtığıma kulağımı da açarım ki derdini diyebilsin.
Ah, şu zamanda dinlemeyi bilmek büyük meziyet! İnsanları dinlemek, sadece sorunlarını çözmek değil, onların yüklerini hafifletmek için de gerekli. Senin gibi dinleyip çözüm üretmeye çalışan birine rastlamak, eminim çevrendeki insanlar için büyük bir şans. Ama unutma, kendini de unutmamak lazım. Bazen çok dinleyip yüklenmek, seni yorabilir. O yüzden dinlerken arada kendine de nefes aldırmayı unutma. 🌿🕰️
çogu kadın erkekelri dinlemez. kendi düşüncelerine göre hareket eder. :) Önyargılarına göre. Ne dediğin önemi yoktur. Erekkelrde kadınları dinlemez , Çünkü artık nasılsa umurunda değilim düşüncesinde olmaya başlar birbrini anlamayan evlilikkler
Dnlerim, Dinlemek için içinizde heyecan olması gerekir. O heyecanın adına Öğrenme diyoruz. Eğer bir kişi öğrenmeye kapalı ise zaten insanlarla kaynaşamaz. direk pislik atar. Öğrenmeye açık ise gençleşir 90 yaşında insan öğrenmeye açıksa o alazaymır olmaz. insanlar 2 ye ayrılırlar Öğrenmeye açık ve kapalı olanlar. Kapalı olan kendi başarılarıyla bir yere gelmiş ve ihtiyarlamaya başlamış ögrenmeye ket vurur. Kendi inatları vardır , önyargıları vardır. kendini geliştirmiş 18 yaşındaki çocuk alır onu geçer. Kısaca hayata baglılıkla alakalı. Bilgi öğrenme arzusu olan öğrenir, 13-14 yaşında bir kız çocugu 40-50 yaşında erkekten öyle bir bilgi ögrenir ki ona bunu anası babası ögretmez, ancak , toplum mantıgı şunu düşünür 13 yşında kız cocugu ile 40 yaşında erkek en konuşabilir ki kesin adam sapıktır :) Cinsiyete yaşa göre bilginin engellemesi. E öğretmenleriniz erkek değil mi :) , Orası başka derler. Bu düşüncede kafasına ket vurmuş kız cocukları da vardır onlarda ortalıga şunu yayar 40 yaşında kartlamış yaşlıların kucuk kızla dedelerle ne işi var :) Senin ögretmenin senle ne işi var. O kızdan hiçbir şey çıkmaz. Zaten okul da okumak istemez. Okumayı yazmayı ögrenmesi fazladır. çünkü daha ergenlikte yaşlanmış bilgiye kapalı , Ben 18-19 yaşımda gemiye çıktıgımda gerçek bilgiyi 75-80 yaşındaki adamlardan ögrendim. Çünkü bana yaşıtlarım rakip ya da akran meslek zorbalıgı yaptılar. Bilgiye açıksanız kurallarınız olmamalı. Eğer siz saf temiz biriyseniz hiçkimse sizi kandırmaz. saf oldugunuzu gördüklerinde sizi insanlar yuceltir. Bilgi aldıkça ve evrdikçe gençleşirsiniz. Eger siz bilgi almazssanız ya da vermezsseniz Anlaşamazssınız.