Hayatta hak edişlerim neden bu kadar gecikiyor?

Kılını kıpırdatmadan herşeyin önüne geldiğini gördüğüm insanlar çokça. İş ararkan hak ettiğinden çok fazla iyi şartlara sahip iş bulanlar, maddi olarak güllük gülistan yaşayan, arabasını alıp birikim yapabilen, aileden yana şansı olan insanlar. Çocukluğumda anne ve baba sevgisini alamamaktan yana sınandım, gizli gizli çalıştım, gizli gizli okudum, gelen en ufak ilgiyi sevgi sanıp evlendim, seneler sonra boşandım, aldığım arabamı sattım, maddi olarak battım, kirada oturdum ama ev sahibim her sene olması gerekenin üstünde zam yaptı, hiç borcum yokken borçlandım bankalara, bu süreçte ne erkekler ile konuştum, ne kimsenin hakkını yedim. Hep sükunet de şükür de kaldım ama artık o kadar yorgunum ki,34 yaşındayım ve potansiyelim çok iyi olmasına ve iş tercrübelerimin iyi olmasına rağmen çok düşük maaşa bir işte çalışıyorum, oda 2 senedir iş bulmakta aşırı zorlandıktan sonra. Bakıyorum sağım solum hep benden çok iyi yerlerde olan, hayatta benim kadar emek vermemiş ensesi sağlam insanlar ile dolu. İnanın evimde buz dolabım boş, eve gidince un ile krep yapıcam. Kira-faturalar, borç ödemekten eksiye düşüyorum. Çok yoruldum dayanacak gücüm de kalmadı, hani iyiler mükafatını alırdı, açlıktan ölmem, ya da kötü yola düşmem mi gerekiyor, uzun zamandır maddi ve manevi sınanıyorum, her şeyden sınanıyorum. Sürekli dua ediyorum ama olmuyor olmuyor. Çok yoruldum.

Hayatta hak edişlerim neden bu kadar gecikiyor?