Ne zaman kendimi dünyevi şeylere çok kaptırsam ve dua etmeyi bıraksam ya da allahla konusmayı içimde sıkıntı oluşur.
Ama bir camiye gitmek bir namaz bir kuran okumak sanki benim huzur bulabildiğim tek yer. İyiki orası var
Ne zaman kendimi dünyevi şeylere çok kaptırsam ve dua etmeyi bıraksam ya da allahla konusmayı içimde sıkıntı oluşur.
Ama bir camiye gitmek bir namaz bir kuran okumak sanki benim huzur bulabildiğim tek yer. İyiki orası var
Allah dediğin nedir biliyor musun sen Ay tanrısı putu :D bundan uzaklaşsan ne olur uzaklaşmasan ne olur
İslama Göre Türkler İsteseler de Müslüman Olamazlar
"Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır." Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk)
"Tevrat"ın Tanrı"nın son derece "ırkçı" olduğunu hemen herkes bilir. Kimi araştırmacılar, bu "Tanrı"daki özelliğin, Yahudilik için "yararlı" olduğunu da savunurlar. Ne var ki, şu da gerçek: Bugün, "yahudiler"in sergiledikleri tüyler ürpertici ve insanlık dışı acımasızlıklarda , Tevrat'taki "Tanrı"nın (Yehova) ilkel, katı bir ırkçı oluşunun payı az değildir.
Kur'an'ın "Tanrı"sının ırkçılığı
Tevrat'ınkinin "ırkçılığı"nı herkes bilir de, "Kur'an'ın Tanrı'sı"nın "ırkçılığı"nı çoğu kimse bilmez. Ve kimi "iyi niyetli aydınlar" bile; Kur'an'ı ve "Tanrı"sını "evrensel" sanır. Oysa, Kur'an'ınki, Tevrat'ınkinin bir çeşit "kopya"sıdır. Bunu, bu "Tanrı"nın "İsrailoğulları"nı nasıl tanıttığından bile anlamak mümkün:
Kuran'a Göre En Üstün Toplum, İsrail Toplumu"
Buna, kimileri şaşacaklar. Ne ki, bir gerçek. İşte ayetler: Kur'an'ın "Tanrı"sı, tıpkı, Tevrat'ın "Tanrı"sı "Yehova" gibi, iki yerde, aynen şöyle seslenir:
"Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimeti ve sizi dünyalara üstün kıldığımı hatırlayın." ( Bakara, ayet: 47, 122. Diyanet çevirisi.)
Bir yanda İslam dünyasındaki Yahudi düşmanlığı, öbür yanda da, Kur'an'daki Tanrının İsrailoğullarına böyle seslenişi... Bir çelişkidir bu. Bunu da geçelim.
Arap toplumundan başkası "muhatap" değil
Kur'an'da birçok şeyler anlatılır. Kaynakları biliniyor bugün. Ama tanrıdan diye sunulur. Bu "Tanrı"yla "insanlar" arasında, daha doğrusu, zamanına göre bir kesim insanlar, bir toplum ya da bir toplumun kesimi arasında da bir "elçi". "Tanrı Elçisi" diye sunulur. "Peygamber" deniyor. Kur'an'da anlatılan o ki, "Tanrı" şu açıklamayı yapmakta:
-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin." (İbrahim suresi, ayet: 4.)
Demek ki, Kur'an'a göre, "Tanrı'nın elçisi"nin bir "toplum"u var. "Elçi", "ırk"ından geldiği bu "toplum"la "Tanrı" arasında yapar aracılığını. Ne iletecekse bu "toplum"a ve "kendi diliyle" iletmekle yükümlü. Kur'an'da anlatılan bu. Yine buna göre; Muhammed de bu yükümlülüğü taşımakta. Onun da bir "toplumu" var ve o da "Tanrı"sıyla bu "toplum" arasında "aracı".
"KITALUT-TURK" ("TÜRKLERLE ÖLDÜRÜŞME") HADİSLERİNDEN. Sonunda Türkler kesilecekler...(Ebu Davud, Kitabu'l-Cihad/9, hadis no:4305.)
Kur'an'ın bütünü içinde, Muhammed'in "kavm"ından, yani "toplum"undan "Tanrı vahiyleri"ni, bu topluma iletmek zorunda olduğundan, bunu yaptığından söz edilir. Muhammed'in "toplum"u, "Arap toplumu"dur. Öyleyse "muhattap" da bu toplumdur. Kur'an, kendi deyimiyle Arapça, seslendiği kesim de, Araplar. Ama "Araplar"ın da tümü değil; yalnızca "bir kesimi".
Korkutma yalnız "Mekke ve çevresi"ne
Ayetler çok açık. "Kur'an"la yapılan "uyarı"ların, "korkutma"ların, "Mekke" (Ümmü'l-Kura) ve "çevresi"ne yönelik olduğu, En' * suresinin 92., Şura suresinin 7. ayetinde, kuşkuya yer bırakmayacak bir açıklıkla anlatıyor. Evet, Kur'an'ın "muhatab"ı, "Mekke ve çevresi"dir yalnızca. Bugün kendilerini müslüman sayan öteki toplumlarda hiçbirisinin, bu kapsamda yeri yoktur. Knou, bu denli açık. Muhammed'in "tüm insanların peygamberi", Kur'an'ın da "tüm insanlara yönelik" olduğunun anlatıldığı ayetler de var. Kur'an'daki nice çelişkilerden biridir bu. Ama, "kendisine açıklama yapılan toplum"un "Arap toplumu", bu toplum içinde de yalnızca "Mekke ve çevresi"nin ( hem de o zamanki) "halk"ı olduğu da bir gerçek. Başka toplumlardan, bu arada "Türkler"den "müslüman" olanlar olmuş; daha doğrusu kendilerini "müslüman" saymışlar; ama Kur'an'ın hangi toplumu "müslüman" saydığı önemli.
Özellikle "Türkler" için "hadis"ler vardır. Türkler için hiç de iyi şeyler söylemeyen bu hadisler, örnek ve yürekli bilim adamı Prof. Dr. İlahn Arsel'in "Arap Milliyetçiliği ve Türkler" adlı kitabında çok çarpıcı biçimde yer almakta. ( Bkz. İstanbul, 1987, İnkılap Kitabevi, s. 18 ve öt.)
Muhammed'in Türk düşmanlığı
Kendilerini "müslüman" sayan "Türkler"i Muhammed, "müslüman" saymak şöyle dursun; "düşman" diye ilan etmiştir. İslam dünyasında en sağlam kabul edilen hadis kitaplarında da bu var. Başlı başına bir bölüm olarak. Bölümün adı da çok. İlginç: "Kıtalu't-Türk". Anlamı da: "Türklerle öldürüşmek (savaş)". Buhari'de, Ebu Davud'da ve Tirmizi'de bölümün adı bu. İbn Mace'de "Babu't-Türk", yani "Türkler Bölümü". Müslim'deyse, "Kıyamet alametleri" arasında yer alıyor.
Muhammed, "Peygamberliğinin bir kanıtı" olarak, gelecekten haber verirken, Kıyametin bir alameti olarak Türklerle nasıl çarpışılacağını, müslümanların, Türkleri nasıl öldüreceklerini de anlatıyor. Hem Türk diye ad vererek, hem de tarif ederek, yüzlerinin, gözlerinin, burunlarının, derilerinin, renklerinin nasıl olduğunu anlatarak. Anlaşılan o ki, Türkler konusunda kendisine birtakım bilgiler verilmiş. Muhammed'in anlatmasına göre, "Türklerle öldürüşme", taa "Kıyamet"e dek söz konusu. Kıyametin bir alameti olarak da müslümanlar, yeryüzündeki Türkleri öldürüp temizleyecekler. Yoksa kıyamet kopmayacak. İşte hadislerden bir kesim:
- Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş (kalın) derili olan bu toplumla... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk...)
-"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu Davud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099)
"KITALU'T-TURK" HADİSLERİNDEN. "Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."...
(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)
"Şu da kıyamet alametlerinden: Kıldan (keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz. Geniş yüzlü, yüzleri kalkan gibi, üst üste derili toplulukla vuruşmanız-öldürüşmeniz kıyamet alametlerindendir. Siz (müslümanlar), küçük gözlü, kızıl yüzlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan Türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmaz."( Bkz. Buhari, e's-Sahih, kitabu'l-Cihad/95; Müslüm, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/66, hadis no: 2912; İbn Mace, h. no: 4097-4098).
- "Sizinle (siz müslümanlarla), küçük (çekik) gözlü toplum, Türkler savaşacaktır. Siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. Sonunda Arap Yarımadası'nda karşılaşacaksınız. Birincide, onlardan kaçan kurtulur. İkincide kimi kurtulur, kimi yok edilir.
Üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır."(Ebu Davud, sünen, hadis no: 4305.) Muhammed'in, bugün kendisine "Peygamberimiz, efendimiz" diyen Türklere bakışı tutumu budur işte.
İnsanlara "insan" olarak bakmak gerekir. Hangi ırktan, hangi renkten ve hangi "din"den olurlarsa olsunlar ya da hiçbir dinden olmasınlar. Ama "dinler", "dinliler", "ırkçılar" böyle bakamamakta. Yahudisi, Hristiyanı, İslam inanırı hep birbirine düşman. Irkçılar da kendi ırklarından olmayanlara karşı böyle. Bugün dünyamızın yaşadığı nice acı olaylarda, bu ilkelliğin payı az değildir. Bunlardan arınmalı artık insanlık. Yoksa acımasızlıklar, acılar, gözyaşları sürüp gidecektir.
😊
Öğrenin artık bitti bu dinler :D
Üfleyerek güneşi söndüremezsin, nice peygamberler bu uğurda can verdi, malını canını ortaya döktü allah yoluna sen ne yaptın?
Şimdi ben beni yaratana mı uyarım senin boş laflarına mı?
Keşke bir de neye iman ettiğini bilsen :D Mekkedeki ay tanrısı putu mu seni yarattı? Ki seni müslüman olarak bile kabul etmiyor
Sen okuduğun bir kaç şeye inanıyorsun bizde Rabbimizden gelen kuranı kerime inanıyoruz ve ne Okduugmu çok iyi biliyorum kalbime gelen huzur, bana hep iyiyi anlatıp öğretmesi.
Bilimsel mucizeri anlatması. Sabaha kadar yazabilirim o ayetleri ama hangi birisini inkar ediceksin?
İslam adem peygamberden bu yana vardı dün var olmadı, Hz İbrahim Sena bu yana, Hz İsa'dan bu yana, hz Muhammed bu yana vardı.
Varmak istediğin nokta çok ama çok üzücü gerçekten yazık.
Hiç bir şey okumamışsın bir tane bile bilimsel bir açıklaması yok kuranda kuran tevrat kitabının kopyasıdır fatiha suresi de incildeki yemek duasıdrı ölülerin arkasından okuyorsunuz bu yazdığın isimler de zaten tevrat var olan insanlardır hiçbiri de peygamber değildir hepsi sümer mitolojisine dayalıdır sen şu an zaten bir kere türk olduğun için müslüman değilsin ikincisi müslümanım diyorsan şeriat ülkesinde yaşamadığın için maide 44 göre kafirsin ayrıca dağların oluşumunu nasıl anlattığına bir bak bir de coğrafya da veya jeolojide anlattığına bak ya da çocuk oluşumuna bak ki dünyaya düz diyen bir tanrı var ayrıca güneş ile yıldızlar yere inip inip çıkyor güneş sec de ediyormuş sözde öyle doğuyormuş gerçekten bunlara mı inanıyorsun burada nerede bilim var din ile bilim yan yana gelmez gelemez din karanlıktır bilim aydınlık kesimdir sözde siz de kuranda big bang teorisi var dersiniz caner taslaman gibi zibidileri okursanız böyle olursunuz
Ya komedi ya:)
Aynen canım hadi sen yoluna ben yoluma
senin kadar komedi olamaz yani bilmeden iman etmek kadar iğrenç bir duygu yoktur herhalde mekkedeki puta eğilip kalkmaya devam et
Uyan artık uyan tatlı su müslümanlığı olunmaz Tevrat sümer mitolojisi İncil Roma sarayları Kuran Abbasi saraylarında yazıldı
He aynen
Ağrına gidiyor bu yaşına kadar kandırılmak zor tabi hak veriyorum
Ahahahah ya hala yazıyor musun sen
Göreceğiz onu sen dert etme orasını:)
Evet kandırıldığını görmek seni çok üzecek teselli için yanında olacağım merak etme :D
Hee aynen 🤗👋
Kandırılmak çok kötü bir duygudur :)
Kafirun suresinin muhataplariyla hicbir diyaloğa girme bacım. Bizim dinimiz bize onlarınki onlara.. Kuran'da "kim bizim zikrimizden yüz çevirirse ona bir şeytan musallat ederiz o artik ona arkadas olur" diyor. Bir yandan da şöyle bir durum da var; ruh, kalp inanç ve maneviyatla beslenip yükseliyor. Demekki kalbinde iman var ki inancın seni gerek sıkıntı gerek bunalimla dogruya yönlendirmeye çalışıyor. Fıtrat zaten temizdir. O bozulmadikca insan hep iyi olmayı ister. O bozulursa işte lanetli Yahudi kavmi gibi korkunc ci n a y etleri gözünü kirpmadan isleyebilir
Bu his, insanın kendi iç huzuruna ve inançlarına verdiği değeri hatırlatması açısından oldukça güçlü bir mesaj aslında. Zaman zaman hepimiz hayatın yoğunluğu içinde kendimizi kaybedebiliyoruz. Ama senin hissettiğin o rahatlama, insanın kendi özüyle bağlantı kurduğunda yaşadığı bir şey. Herkesin huzur bulduğu yer aynı değil ama senin için bu bağlantı çok net, oldukça özel. Ruhunu dinlenmeye bırakmayı unutma, bu sana iyi geliyor. 🙏🌿
Cevap
13Cevap
Köklerinden kopan bir ağaç gibi savrulur insan, manevi bağlarını zayıflattığında. O kutsal sığınak, kalbin pusulasını yeniden doğru yöne çevirir; çünkü huzur, ancak ait olduğumuz yerde filizlenir. Ve o sessiz konuşmalar, ruhumuzun özlemini dindiren tek melodidir.
Ne güzel tespit;
"Hazzı mutlulukla karıştıranlar"
Bunu notlarım arasına alacağım.
Evet ne zaman namaza ve duaya ara versem o sıkıntı fazlasıyla sarıyor.
İnsan günah işledikçe kendine zulmeder
Başkasına değil aslında keşke farkedebilsek
Eskiler günahı da işlerken imanla işleyeceksin der. O yüzden çok da kaçamak yapamazsın gibi
@gizlikullanıcı çok tuhaf şeyler paylaşmışsın. Tahminimce kendi düşüncelerin de değildir. Kime hizmet ediyorsun?
Gizli kulanıcı değişik bi şeyler yazmış.
Kimin düşüncesi kim bilir...
Rad suresi kalpler ancak allahi anmakla huzur bulur der
Hud suresi ise mutlu olanlar ise cennettedir onu dunya da arama
Ben yakınlaştıkça öfke duyuyorum. Bukadar şeye nasıl dur demezsin. Bukadar mı zalimsin diyorum
Allahı tanımıyorsun O halde kuran okursan bir çok sebebi anlarsın. Âyette diyor ki, Eğer Allah yeryüzünde işlenen günahlardan dolayı insanları tutup azap edip cezalandırsaydı tek bir varlık bırkamazdı.
Ve hesap günü hemen gelirdi.
Başka âyette, sakın Allahı zalimlerin yaptklarından habersiz sanma, allah onları gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.
Bu dünya hayatı bizim zaman algımıza göre şu an çok uzun geliyor ama kuran da dünya hayatınun göz acip kapanma süresi kadar olduğu yazar. Zaten uzay ve dünya saatinden anlarsın ki zaman görecelidir.
İzafiyet teorisi araştır.
Yani korkunç bir süre göz acıp kapanıncaya kadar buradayız zaman bir ilizyon sen kendi yaptıklarından sorumlusun bende öyle herkes öyle. Söylediklerimi yanlıs anlama lütfen. Akıl vermek değil yalnızca fikrimi söyledim.
www.hurriyet.com.tr/.../aylan-bebek-secildi-40281079 Bunun anasına anlatsana
www.malumatfurus.org/.../ Kızını böyle görsene ya da başında bekleyen şu çocuğa söylesene
Bu ayetlerdeki boş sözleri anlatma bana.
Yasadıklarımı bilmeden hayat hikayeleri anlatman ne hos. Peygamberler daha beterlerini yasamıslar.
Hz yunusun balıgın karnında kalması Hz yusufun kardeşleri kuyuya atması babasından 40 yıl ayrı kalması köle pazwrında satılması 7 sene hapiste suçsuz yere kalması.
Hz eyübün bedeninde kurtlar gezilecek kadar hasta olması.
Hz İbrahim'in ateşe atılacak kadar yakın olması hatta atılması ve yine de teslim olması.
Ve evladını kurban verecek kadar imtihan edilmesi.
Babası tarafından evden kovulması.
Hz Nuh'un oğlunun suda bogulmssı iman etmeden ölmesi.
Hz Muhammedin yetim büyümesi
Onu hakan dedesinin 8 yasında vefat etmesi.
Amcasının gözlerinin öünde ölmesi.
Ömrü savaşa geçmesi, taşlanması, dıslanması hayatını bilenler İslâm tarihi okuyanlar bilir değil mi.
Ama onlar sabretti.
Ben bunları yasadım diyemem ama onlar da insandı nefisleri vardı kalpleri vardı. Kesilseler kanı akarlardı tığkı bizim gibi melek değillerdi.
Ama onlar bize örnek oldular pes etmeden davalsrına devm ettiler allah demekten vazgeçmediler.
Ölmekle son olmadıgını bilenlerdi onlar.
Allah yolunda cihad etmenin yalnızca kan dökmek olmadığını biliyorlardı, canını malını, evlatlarını bu yola adamıslardı.
Ne yoluna tek olan ilahı anlatma yoluna onun sevgisini, barısını, adaletini tasıma yoluna.
Bu uğurda can verdiler mallarını insanlara verdiler PARA TALEP ETMEDİLER.
PARA ALAN PEYGAMBER OKUDUN MU!
Ben onlara devrimci diyorum zaten. Para almalarına gerek yok. Nice onun gibi devrimciler insan onuru ve adelet için nice beller ödediler. Peygamber değillerdi. Peygamberler gibi saygı göremedi ve onlar gibi çevrelerinde herşeylerini onlara feda edecek birileri bile yoktu. Bende bilsem ki bu adaleti sağlayabileceğim aç kalma uğruna ölme uğruna direniş gösterirdim. Anlattığın ieylerinde çoğu masal :) yunusun karnında durmuş. Gökten koç inmiş. Bunlar hepsi inanma ihtiyacının ürünleri. Kitleleri idare etme yöntemleri.
Allahın isimlerini okursan onu tanırsın.
En adaletli sizin hayır sandığınız da ser ser sandıgınızda hayır var diyor daha bunun ötesinde bir şey var mı?
Şehit olanlar sana göre ser değil mi?
Ama allah ne diyor sakın allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın onlar diridirler tableti katında rızıklandırılırlar diyor.
Sana bir şey soracagım sence bu dünya uzun mu?
Benim inandığım Rabbim göz acıp kapayıncaya kadar diyor.
Anneye bu şefkati veren Allah değil mi yeryüzündeki gezinen canlılara o annelik sefkatini veren onları besleten allah değil mi?
O halde bizim hayır sandıgında ser, ser sandıgında hayır vardır. Allah bilir biz bilemeyiz.
Bugün ettiğin dua, kabul olur keşke olmasaydı dersin illaki yasamıssındır.
Dua etmezsin daha iyisini verir.
O halde ona bırak yarın mahşerde zalimlerin cezalandırıldıgını gördüğünde ya rabbi bu gerçekmiş ben inandım dememek için şimdi ya rabbi ben biliyorum hayırda ser vardır de. Deki, yarın pişman olma. Çünkü âyette sakın Allahı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma,
Allah onları gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.
Ve ertelenen her şey büyür.
Bu dünya hayatı seni aldatmasın.
Dünya göz açıp kapayıncaya yeter geçecektir hiç şüphesiz Allah hep güzel şeylerle anlıyorsun ama inanmayanlar ebedi cehennemi yapacağını söyleyen ben değilim çok iyi insanlar tanıdım kimseye zarar vermemiş iyilikten başka bir şey yapmamış vetanın o kişiyi ebedi cehenneme atacağını söylüyor her boku yemiş Müslüman da sırf inanıyor diye birazcık yakıp Cennetini alacak öyle adalet bu mu ya da bir insan nasıl olurda sonsuza kadar altını çiziyorum sonsuza kadar yakabilir azap edebilir bunlar onun sözleri benim değil ve bunu düşünmek lazım başka bir gerçekse binlerce gezegen var ve bu gezegen gibi emin ol milyonlarca yaşam var ama öyle kabul ediyorsunuz ki en büyük peygamber Muhammet bütün dünya kainat Muhammet için yaratıldı öyle mi koskoca devran çok akıllıca
Bak arkadasım, 1. Kişinin sonunda ne inanacağını kalbinde ne inancı var bilemezsin belki o bizden daha iyi inanıyor. ya da inanıcak sonunda BİLEMEZSİN.
BENDE BİLEMEM.
bırak allah karar versin buna olur mu.
Âyette yanıp çıkıcak yazan bir şeye denk gelmedim maalesef ki
Ama denk lütfen kuranı dikkatli ve tek ayetle değil bütün şekilde okumaya çalış.
Kainat Muhammed için yaratılmıs mı orasını bilemem ama Allah kuranda ben cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım diyoe. İbadet sandıgın gibi yalnızca namaz kılmak değildir. Rabbinin yolunda bütünüyle ona hizmette olmak her halinle.
İnsanlara iyilik etmek, ama bunu Allahın rızası için yapmak gösteriş olsun diye değil. Benim okuyup anladığım budur.
Ve kimin ne olacağını gerçekten biz bilemeyiz dısarıda dövmeli diye yaegıladıgımız bir insan gidip camide namaz kılabilir.
Bası acık diye yaegiladigimiz kişi bası kapalı kişiden çok çok daha imanlı da olabilir.
Lütfen karar bizde değil bunu anlayın. Bi
Kararı zaten ben vermedim ki iman etmeyen hiç kimse cennete giremeyecektir sözü Kur’an‘da geçer imanın şartlarını bir düşün iyilik ve kötülük imandan sonra başlar. Ve kalbinde zerre iman olan muhakkak cennete girecektir diye de bir ayet var bu ne demek günahın cezasını çektikten sonra cennete girecek demek ki bunlar Allahın sözleri benim değil. Bu mantıkla yahudiler iman etmiş insanlardır. Hrstiyanlar iman etmiş insanlardır. Bilesin nese inanmak güzeldir.
Kuran'da Yahudilerin biz en iyileriz dediklerini görürsün onlardan öyle bahseder ve aynen kuranda Yahudilerin bozgunculuk cıkardıklardıklarını hatta lanetlendiklerini görürsün neden bir bak çok uzağa değil Günümüze falan.
İkincisi, evet iman etmeyen rabbini inkarla kalmaz iman neden çok büyük günahtır biliyor musun bunca yaratılanı nimeti, kendi varlıgını dahi, yok sayıp hayır beni o yaratmadı bana bunları o vermedi yaratıcıya karsı cıkmak tüm verilen hizmeti yok saymak.
İçtiğin şu bile senin hizmetinde damarında Gezen kan bile bizim hizmetimizde. Allah yok demek sadece onu değil tüm yaratılanı melekleri ve peygamberleri tüm canlıların hizmetlerini verileli yok saymak demektir.
İman etmemekle de kalmaz, allah yok der ve Allah'a ortaklarda koşar. Beni atomlar bir araya getirdi. Beni işte evrim bu hale getirdi bu o getirdi bu getirdi
Bu iyileştirdi, insana , paraya, mala, mülke tapar müslüman yapmıyor mu evet yapıyor. Tapma yalnıxca önünde eğilmek değil. Öyle bir yüceltirsin ki yaratıcı konumuna getirirsin.
Bu yüzden büyük günah çünkü insan bunu yaparak ancak kendine zulmeder.
Allahtan zerre eksiltmezsin. Dilerse yok eder yenisini getirir.
Biz ancak kendimize zülm ederiz.
Hafiflikle ağırlık bir arada olur mu oluyor işte o noktada
Daha dün bu konuyu konstum bir arkadaşımla
Bunun dinle alakası yok. Allah'a alakası olmayan evrende milyarlarca insan var ve şu an partiliyolar. Bu senin kendini iyi veya kötü hissetme alişkanliğin
Allahtan uzaklasıp kendini mutlu sanan insanlar mutluluk kavramının ne olduğunu bilmiyor demekki şuna garanti verebilirim ki bu bize özgü değil.
İnsanlar hazzı mutlulukla karıstıyorlar mutluluk her an olur ve sanki ayakların yerden kesilir ve sinema her an yüzünde bir tebessüm olur.
Bu bambaşka bir haldır ve gerçekten Allah'a yaklaşan kişi bir kez o tafı aldımı o halden çıkmaz istemez. Belki yasadın ya da yasamadın orasını bilemem beni de ilgilendirmez zaten ama geçici haz ve dopamin etkisini mutlulukla karıstırmayın bu dünyada sonsuza kadar tatmin eden şey yoktur çünkü dünya sonsuz değildir.
Tatmin eden şey ancak sonsuz olan bir şey olmalıki tatmin etsin yoksa yaşamayan bilmez.
Umarım yasamıssınızdır ve yasarsınız.
Söylediklerimi yanlış anlamayın iyi geceler.
Peygamberler daha beterlerini yasamıslar.
Hz yunusun balıgın karnında kalması Hz yusufun kardeşleri kuyuya atması babasından 40 yıl ayrı kalması köle pazwrında satılması 7 sene hapiste suçsuz yere kalması.
Hz eyübün bedeninde kurtlar gezilecek kadar hasta olması.
Hz İbrahim'in ateşe atılacak kadar yakın olması hatta atılması ve yine de teslim olması.
Ve evladını kurban verecek kadar imtihan edilmesi.
Babası tarafından evden kovulması.
Hz Nuh'un oğlunun suda bogulmssı iman etmeden ölmesi.
Hz Muhammedin yetim büyümesi
Onu hakan dedesinin 8 yasında vefat etmesi.
Amcasının gözlerinin öünde ölmesi.
Ömrü savaşa geçmesi, taşlanması, dıslanması hayatını bilenler İslâm tarihi okuyanlar bilir değil mi.
Ama onlar sabretti.
Ben bunları yasadım diyemem ama onlar da insandı nefisleri vardı kalpleri vardı. Kesilseler kanı akarlardı tığkı bizim gibi melek değillerdi.
Ama onlar bize örnek oldular pes etmeden davalsrına devm ettiler allah demekten vazgeçmediler.
Ölmekle son olmadıgını bilenlerdi onlar.
Allah yolunda cihad etmenin yalnızca kan dökmek olmadığını biliyorlardı, canını malını, evlatlarını bu yola adamıslardı.
Ne yoluna tek olan ilahı anlatma yoluna onun sevgisini, barısını, adaletini tasıma yoluna.
Bu uğurda can verdiler mallarını insanlara verdiler PARA TALEP ETMEDİLER.
PARA ALAN PEYGAMBER OKUDUN MU!
Resmen hislerime tercüman oldun
Namaza başladım işlerim bollaştı bıraktım stress içindeyim başlayamıyorum birdaha
Teşekkür ederim
Sıkıntı
Çok şükür uzaklaşmadım
Yok kendisiyle hiç yakınlaşamadık zaten
Allah bazen dert verir kulum beni ansın diye.
Evet Dünya anlamsız geliyo
Evet oldu
Olmuyor hep uzağım
musluman olmayipta mutlu olan da var?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?