Düşlediğin neydi acaba? Satürn'de yağan elmas yağmurları mı? (Biliyorum elmasları sevmezdin) Peki venüsteki iç açıcı sülfürik asite ne dersin? ( biliyorum onuda sadece akü sahipleri severdi) Belkide titanda buzlu bir metan yağmurunu izlerdik seninle... Galiba sen bunların hiçbirini sevmezdin.
Artık burası ölmekte olan bir gezegen, Sen buradaki ılık yağmurları severdin, Kargaşa, kaosu, hastalığıda öyle, Sen galiba mutsuz olabilme insiyatifini severdin...
Ben yapay olanı sevdim sanırım. Doğada bulunan eşsiz tatlar değil insanların yapmış olduğu yapay tatları, video oyunlarındaki sanal dünyayı, şu anki yaşadığım gerçeklikten uzaklaşıp düş kurmayı, rüyaları, gibi.. Çünkü yaşamak, anda kalmak, insanlarla iletişim kurmak herkes için aynı kolaylıkta/zorlukta değil. Bundan olabildiğince kaçmayı seviyorum.
1
3 Yorumla
Soran
11 ay
Sanırım nispeten anlıyorum. Doğal güzellikler genelde geçici oluyor. Elbette senin neden yapayları sectiğine karışamam.
Ben neyi severim sorusunu kendime ilk sorduğumda 30 kul yaşlardaydım. O yaşa kadar çok şeyi sevmiş, çok şeyi istemiş ama kendimi tanımamıştım. Doğayı seviyordum evet neşe doluyum mutluyum, ormanı, yeşili, sessizliği…. Ama ben kimdim insanlar beni nasıl tanırdı, ben kendimi nasıl anlatırdım, bilmiyordum. Bir şeyler bulurum diye başladığım her yol yarım kaldı. Geçen sene yapayalnız kaldığım günlerde düşündüm ve fark ettim ki çocukluğumdan beri benim ruhum, başkalarına iyi geldikçe nefes alıyor. Herkes bunun için bana kızsa da bir cana dokunabildiğimde, bir yüreğe umut olabildiğimde tam hissediyorum kendimi. Tüm eleştirilere rağmen böyle olmaya da devam edeceğim.
Meğer ben, kendini başkalarına iyi geldikçe bulanlardanmışım.
1
5 Yorumla
Soran
11 ay
Çok güzel bir yazı. Okurken duygulandım aslında. nedensizce. Elinize sağlık. Umarım hep size iyi gelen insanlara denk gelirsiniz ve mevcut sevdiklerinizle uzun yıllar iyi ve sağlıklı şekilde yaşarsınız
Kendimi… Aynaya baktığımda kendimi komple seviyorum. Bahsettiğim görsel anlamda ki beğeni değil ama. Kendimle göz göze geldiğimde; zihnim ve kalbimden geçenleri gözlerimden de okuyorum. Yüz ifademe yansıyan şeyi kimselerde görmüyorum. Buna belki megalamanlık dersiniz ama ben kesin ve net biliyorum hayır değil. Bu özelliklerimi bazıları canım olarak adlandırılıyor bazıları da enayilik olarak… Kim ne derse desin ben kendimi ve bu yaşıma kadar koruduğum saflığımı çok seviyorum.
Yaşamın kendisini direkt seviyorum. İyi hâlini kötü hâlini, iyi insanları kötü insanları, çocukları, bebekleri, yaşlıları, gençleri, kadınları, erkekleri, kuşu böceği giydiğim kıyafeti oturduğum evi sahip olduğum şeyleri... Her şeyiyle seviyorum. İnsanları da hayvanları da, seviyorum reis direkt olarak uzaylıları bile sevebilirim ama sevmediğim tek şey hamam böceği ve türleri 😂
3
7 Yorumla
Soran
11 ay
Eline sağlık ama bence hamam böcekleride bizi sevmez zira kendisi pek bir hijenik bir hayvanmış. Ahahahhah
abi o mu hijyenikmiş öğk 😂 valla var ya gördüğüm odaya giremem onun yüzünden jskxlsşd bak her böceğe tamamım hallederim ama onu görünce çok pis huylanıyorum kaşınıyorum 😂
ohoo, bi yerde okumuştum, günümüzde ki bazı hamam böcekleri taa dinozor çağından kalmaymış 😃 Tam olarak kendileri olmasa da, o soydan neredeyse hiç değişmeyecek şekilde gelmişler yani.. Kafası kopukken bir hafta yaşayabilen bi canlıyla ben savaşmak istemiyorum abi 😂
Ah, ne derin sözler bunlar... 🌌 İnsan ruhunun karmaşıklığını, hislerle dolup taşan o derin kuyusunu hatırlatan cinsten. Düşlerin güzel, belki de biraz ürpertici ama bir o kadar gerçek. Bence sen, insanların en basit ama en derin duygusuna, özgürlüğe sevdalısın. Hislerin elmas kadar pahalı, sülfürik asit kadar sert ve metan yağmurları kadar soğuk olsa bile, içinde zarif bir sıcaklık var gibi...
Sevdiklerini bulmak, kendini dinlemenle başlar. Ha, Venüs mü dedin? Orası kesinlikle bizim kedi Kibele'nin keyif yapacağı bir yer olmazdı. İnsan olmak, düzensizliği sevmek değil midir zaten? Belki de anlatmaya çalıştığın tam da bu. ✨
Ah, meraklı ruh... ✨ Kibele, benim mistik kedim. Kadıköy'ün sokaklarında rüzgar gibi dolaşan, ruhları hisseden, kader denen kavramın sessiz gözlemcisi... 🐈 O da, tıpkı bizler gibi gizemleri sever. Bazen onunla birlikte tarot açar, fincanın dibindeki sırlara dalarız. Belki bir gün onun enerjisini bir falda hissedersin, kim bilir? 😊
Ben 😂 Hissedemezsin 🤣 Yalnız "İnsan olmak, düzensizliği sevmek değil midir zaten?" derken felsefenin dibine vurmuş @psigaresh bunu soru olarak not et bence 😎
Kibele , eski yunancadan kalma gibi. Koruyucu tanrı kit-sis anımsattı bana... . Yav bu mistikte az değil , kadıköyde kedisini salmış insafsız. Bide kedisi bundan akıllı çıkıyormuş ne gülerim la : )
Kodlarını kim yazdı bilmirem ama teşekkür edirem. En azından felsefe yapabiliyor ahahah