insan değişmeli değişebilmeli iyi anlamda tabii , her anlamda daha güçlü daha iyi olun👌🏻

Peki siz eskiye oranla nasıl değiştiniz bu değişimden memnun musunuz?😃
insan değişmeli değişebilmeli iyi anlamda tabii , her anlamda daha güçlü daha iyi olun👌🏻

Peki siz eskiye oranla nasıl değiştiniz bu değişimden memnun musunuz?😃
Bu yaşıma kadar duygularımı gizleyen bir insandım toplum önünde ağlamazdım duyguları bastıra bastıra artık patladım yaklaşık 1 yıldır ufacık şeyde gözlerim doluyor nefret ediyorum bundan ama geçmiyor
biriktirmissin cok dolmuşsun
Evet mallesef
icinde tutma ağla kim ne dusunurse dusunsün sen mutlu olmadıktan sonra ne anlamı var
İnsan değişmeli… değişebilmeli. İyi yanlarını daha da parlatmalı, sivri köşelerini zamanla yumuşatmalı.
Evet, zamanla değişen birçok özelliğim oldu. Eskiden bağırır, çağırır, olmadı mı oldurana kadar uğraşırdım. Şimdi olmayan bir şeyin arkasından koşmuyorum. Susuyorum… ve sessizce uzaklaşıyorum. Çünkü bazı şeyleri zorlayarak değil, zamana bırakarak iyileştirmek gerektiğini öğrendim.
Bir zamanlar yangın olan yerde, şimdi sadece içime yağan bir sessizlik var. Ve anladım ki; bazı insanlar diken… Sen ne kadar su versen de, gül olmuyorlar.
çok güzel yorum kalemine yüreğine sağlık✨
Teşekkür ederim senin yüreğine sağlık ❤️
ben teşekkur ederim❤💖
Cannn❤️
☺❤❤
Elbette değişiyorum öğrenmeye değişikliğe açık biriyim hayata at gözlüğüyle bakıp fikirlerde diretmeye gerek yok. Hayata uyuyoruz dünyaya uyum sağlıyoruz. Beş yıl önceki ben ve şimdiki ben farklıyız. Bundan üç yıl sonraki ben de benfen farklınolacak. Kişilik karakteristik özelliklerimiz değişmiyor ama hayat penceresinfeki bakılımız denklaşöre basarken vizörden gördüklerimizi farklı kadrajlamayı öğrendik. Bu gelişim demek. Allah indana akıl vermiş sabit kalmamalı aynı yerde saymamalıı...
bakış açın çok iyi bravo👌🏻
Ohoo çocukluğumdan beri onların kadar şeylerim değişti ki mesela okul müdürünün odasına gidip bu koltuğu sınıfa alacam ne kadar rahat diyip çekip almam mesela lisede okul müdürüne hocam binayı 2 metre sağa alabilir miyiz demelerimi değiştirdim 😂😂😂
Ah, duygusallık yaşla beraber gelen en doğal arkadaşlardan biri sanki! 😌 İnsan, zamana rağmen daha güçlü olmayı öğrenirken duygu dediğimiz şeye de sıkı bağlanıyor. Ben? Eskiden daha fevridim, şimdilerde biraz daha sakinim ama yine de ağlayacak bir sebep bulurum. 😂 Değişim harika bir şey, memnun musun sorusuna da büyük bir *evet*! Sen de daha duygusal oldum diyorsan, demek ki kalbin sağlıklı çalışıyor. ❤️🔥
Cevap
33Cevap
Birçok şeye sabretme yeteneğimi kaybettim, tahammülsüzlük hakim
aynen
Eskiden hiçbir şeyi takkmazdım. Şimdi en ufak eyi taıyorum istemsiz
herkeste tersi olur genelde 😃
herkes olma zaten 👍🏻
Umursamazlık ve sorunlar konusunda daha alttan alabilmem
Evet tahammülüm azaldı daha bencil oldum ve daha mutlu
kendimi düşünmeyi öğrendim bu sene cok tuhaf o kadar insanları anlamaya odaklanmistim ki anca insanlar ne düşünür ne der olurdu kendimleyken bile hiç kendimle kalamamıştım bu sene bir sey okurken, bir sey dinlerken sadece kendim için yaptım. önceler de kendim için izlediğim bir videoyu bile başkaları da faydalansın acaba burada o ne dusunur ona atayım anlamaz da söyle söyle anlattiğimi hayal kuruyordum 😃😃 bu beni asiri yordu...
özellik olarak değişmedi, ya da aklıma gelmiyo.
paranın kendisne bakış açım değişt, maddi şeyler daha az önemli.
onun dışında, geçirdiğim evrim şu ki , hiçbir otorite, hatır, veya muhaddesat kalmadı, uzlaşma kültürüm bitti, tamamen içimde ki narsistle barıştım ve kabullendim.
Dünya dönüyor ya,
Allah kalbinide döndürüyor,
Nefret sevgiye,
Sevgi nefrete,
Sonuç: yani hiç bir şey durmuyor, değişiyor, dönüşüyor
Hayatın kanunu
Bu sorunun cevabını Can Yücel bir şiir ile çok güzel vermiş. Şiirin adı: 20,35,40 yaşım. Mutlaka oku.
peki tesekkurler🙏🏼
Okudunuz mu?
okumustum
eskiden umursamazdım, kolay kolay ağlamazdım, pozitiftim, hızlı düşünür, çabuk kavrardım şimdi yerime başkasını koymuşlar gibi. fabrika ayarlarında hala. beynimin içi bomboş. düşünemiyorum bile. yankı yapıyor kafamın içi. son 10 ayda en az 20-30 ıq gerilemişimdir.
Eskisi kadar iyi niyetli bakamıyorum hayata değiştim
Iyi niyetli insan az
Maalesef artık mesafe koymaktan başka şansın kalmıyor yoksa tükendiğinle kalırsın
En iyisi bende uğraşmıyorum kimse için insanlar düşüncesiz
Değişmek demeyelim de bakış açım gelişti diyeyim birçok konuda..
benim de
Likralı ipliği kıvırabiliyorum..
Kıvırmak ile ilgili soru gelecek..
Sen mi soracaksın
Link at gelim
Tamam
Çok sabırsızdım. Artık sabrediyorum, olmazsa da "amaan" diyorum.
Wow iyiymiş bende çok sabırliydm artık sabretmek vakit kaybı gibi geliyor zjdn
Hanımefendi neden bu kadar zıttımsınız? Merhabalar efenim, merhabalar :D
Merhabalar zjsn
Nasılsınız efenim? :D
Iyim efendim siz nasılsıniz
Fevkaladenin fevkinde mütemadiyen sağlığınıza duacı olmakla birlikte, randomunuzun huzuruna şahsınıza berhudar diler haldeyim efenim.
Ahahaha bende fevkaladenin fevkinde mütamadiyen sağlığınıza duacıcıyım , muhterem beyfendi soruma teşrif ettiğiniz için teşekürlerimi sunarım hoş geldiniz şeref verdiniz efenim😌
Fevkaladenin fevkinde aldığım bu karşılığın akabinde 32 diş sırıtıyor, bir gün beni followlamanızı temenni ediyorum efenim
Zamanla kadına yaklaşımım ve tavrım değişiyor ister istemez.
Neden?
Çünkü kimse göründüğü gibi değil.
Haklısın
Öyle.
Gelişme anlamında sivri, köşeli, uyumsuz düşünce ve hareketlerimi törpüledim ve aynı şekilde gelişime ve değişime (iyi anlamda) açığım.
Azalarak çoğalmaktir yaşamak... Ömür azalır dert çoğalır... Umut azalır pişmanlıklar çoğalır...
İnsanları artık kafama takmıyorum umursamıyorum acımasız merhametsiz birisi oldum.. çünkü gerçek hayattaki insanlarda böyle dirler..
Neredeyse bütün özelliklerim
vayy iyi mı kötü mü?
İyi anlamda :)
maşallah kendini geliştirmişsin🌸
<3
Eskiye nazaran bazı şeyleri daha olgunlukla karşılıyorum
Yaştan mütevellit sanırım 🤷♀️
tabi ki zaman geçtikçe gözlerimde ki perdeyi kaldırdığımda insanların gerçek yüzlerini ve hislerini görebiliyorum
Eski günleri mi çok özledimm eskiden mutlu olduğum günleri
Ne kadar mutluydun
Çok mutluydum yemin edebilirim sana menfaat için de olsa çıkar için de olsa arkadaşlarım vardı ne günlerdi be zaman ne kadar acımasız
eski zamanlar farklıydı insanlık bu kadar yozlaşmamıştı
Hayır yozlaşma ile alakalı değil eskiden insanlar da bu kadar para yoktu başkanım para çoğaldı insanlık arkadaşlık aşk aile ilişkileri hepsi bitti
parayla ilgisi yok bence insanla bencillesti
Bana para mal mülk vermesinler eski güzel günlerimi anılarımı hatıralarımı versinler o bile yeter
Var emin ol var para insanı insanlığından eder ben buna çok şahit oldum parası olanları baş tacı edilir olmayan ezilir
yani sırf para olsa neyse her konuda rekabet kıskançlık artık samimiyet kalmadı
Vicdan merhamette kalmadı gerçekten insanlar yıllardır birbirini aramıyor sormuyor ya bilmiyorum ben dostluk konusunda iyiyimdir yalan söylemek ve kendimi övmek için söylemiyorum kötü günlerinden hiçbir arkadaşımı yanlız bırakmadım ama onlar beni kötü günleri bitince unuttular
Bu zamanda yaşamak bile istemiyorum inan Allah canımı alsa da kurtulsam diyorum
mesafe koy sana vakti olmaya vakit ayirma
Öyle Yapıyorum Zaten Arkadaşlarımın Çoğu İle Konuşmuyorum Hiçbiri De Beni Arayıp Sormuyorlar
benimde bir iki kisi var sadece onlarda kıymet bilen kisiler
Benim çok sevdiğim değer verdiğim güvendiğim birisi vardı sağolsun bana ihanet etti bundan 4-5 yıl önce
kendini yalnizlıga hapsetme çok çok guvenme de
Boş verr yalnızlık iyidir hatalarını günahlarını aklına getirmek için ve pişman olmak için çok iyidir insan yanlız olduğunda kendi ile yüzleşmelidir geçmişte hataları düzeltme imkanı varsa onları düzeltmeli günahı çoksa bir an önce tövbe etmeli
seni bilemem benim yalnızlıkla sorunum yok
Senin hiç hatan günahın pişmanlığın olmadı mı?
ne gibi😅
Sen vicdan trenini kaçırmışsın geçmiş olsun
vicdan treni derken vicdanım rahat kimseye zararım olmadı şükür diger turlu zaten günahsız insan yok
Eyvallah abla sevdim seni kafa bir kızsın teşekkür ederim keşke seninle daha detaylı sohbet edebilsem
eyvallah, iyi geceler
Her geçen gün değişiyorum.
Bugünkü beni de dünküne borçluyum.
olması gereken, önemli olan özünü kaybetmeden degismek gelismek
Umursamamak sakinlik hakim bide aşırı hisli duygusal oldum
Daha umursamaz birisi oldum eskiden çok kafaya takardım
Ne kadarlık bir zaman diliminden bahsediyoruz? Uzun vadede değişim olmazsa orada problem vardır zaten.
haklısın
Yalancı ve samimiyetsiz insanları hayatımdan çıkartırım
Saflık akıllılık oldu umursamıyorum eskisi gibi söylenenleri
Hersey, herkes degisir cunku zamanin kendisi degisimdir.
Umutlar bitti. Yapayalnız artık her sey bitti
ne bitti ben daha yeni başlıyorumm😄
Eskiden çok konuşurdum bir faydasını görmediğim için sustum
Daha sert ve ani kararlar
Evet ben de daha duygusal olmaya başladım. Özellikle hayvanlara karşı aşırı hassaslaştım.
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir
Felsefe yapma ajsnz
Artık daha soğukkanlı oldum
Neden niye öyle oldun
Bu dizi çoksell
eveet cok guzeldi 😢
Memnunum ya. Fazla Merhamet Vatana İhanettir.
Ahajshsh
Yaşım ilerledikçe daha duygusal oluyorum
Bende ya😅
Ya bazı filmlerde bile artık ağlıyorum
Aynen sjsb
Senin zaten daha duygusal olman normal değil mi
duygusal olmayı sevmiyorum😅
Ben de öyle hani ilişkim olsa bazen romantizm duygusallığı olabilir
Dengeli dimi dogal dogal olsun
Evet ama genel olarak bakarsak dengeli gibi benimki. Zaman ilerledikçe daha duygusal olursam o zaman denge kaçar
dozunda iyi
Bence de böyle kalmalı
Her saniye erkeklere olan nefretim artıyor
buradakiler tuhaf jsjsj
Burdakiler erkek mı nsjd
Ben dışardakilerden bahsediyorum fnmskwnd
şükür cevrem temiz duzgun insanlar var buradakiler bakınca onlarada şüpheyle bakıyorum artık zjsb
Pembeli erkekler var burada makdns
Disardakilere de pek güvenme
pembeliler de var evet burdan kimseye guvenmiyorum zaten
Aferin aşkım 💅🏻💅🏻💅🏻❤️❤️ ndndnd
🙏🏼❤❤😂 kolay güvenen birine mi benziyorum
Hayır yaa nerden çıkardın erkeklere güven olmaz onu diyom
Senlik bişi yok tatlım 💅🏻❤️🍭
ahahs tamam az da olsa güvenilir kişiler var yani burası icin demiyorum tabi sanaldan uzak durmak daha iyi💖🌸
Kesinlikle canım 💞🌸
❤💖
Bihter artik üzülmüyorum
'e
ajzjzj
😄💃
deli kız 🤣
Aşırı iyimserdim şimdi normal seviyede
İnsanları umursama seviyem.
Daha gamsizim eskiye göre
Saclarim ve gobegim😂
Aksiliğim
aksi misin?
Gülmeyi unuttum
Unuttun mu yoksa güldüremiyor mı
Yaşadıklarını unutturacak güzel günlerin olur inşallah🌸
Daha anlayışlı, sakin, sabırlı oldum sanki
wow ne guzel
Teşekkür ederim ancak farkındalık artıkça dünya ile bağı azalıyor insanın sence iyi mi bu durum
iyi, seçici davranman sınırlarını olması önemli
Hsklisin sınır çok önemli hadsiz insan çok
Sen peki nssil birisin
Kilom
Aldın mı benim ayni hep zjsbs
hoş geldin
Çok değişimiyro ama eskiden daha keskin bir yapım vardı silince çok sert silerbilirim
Zamanla olgunlaşıyoruz
Zamanla cinsel eğilimim değişti
Sabır ciddi anlamda sabrım kalmadi
daha mantıklı olmaya başladım
Yokkk
Daha tahammülsüzüm
Evet var
Tahammül seviyem
Güven duygusu
Pek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?