Duygu durum değişiklikleri farklı olmakla birlikte her daim garanti çözüm sessiz kalmayı, sabırlı olmayı başarabilmektir. Naçizane fikrim budur. Sizin farklı durumlarda çözüm önerileriniz ne olur?
insanlar farklı yaratılmıştır, herkesin düşüncesi farklı olabilir. istekleri beklentileri de farklı olabilir. insanlar bazen farklı istekte bulunabilirler veya zıt görüş de olabilir. Ben de konuşma taraftarıyım, karşımdakinden beklentilerim olur yapması veya yapmaması yönünde. Bunu oturup konuşamıyorsak zaten sıkıntıdır.
Hep susmak da insanı bir zaman sonra çökertir ve duyguları değişmeye başlar. insanlar uyumlu oldukları kişileri severler, sürekli arıza çıkaran sürekli tartışma halinde bulunmaktan hoşnut olmazlar. (Bazıları da canları sıkılınca sırf tartışma olsun diye arıza çıkartır, sevmem bu kimseleri)
Evet oturup konuşup, orta yolu bulabilmek önemli bir mevzudur, eğer ki konuşarak sorunları halledemiyorsanız zaten uyum sağlanmaz. Hangi cinsiyet olursa olsun herkesin bir sevgiye ihtiyacı vardır. Yanındaki kişi o boşluğu dolduramazsa yıkılmaya mahkum kalır.
Resmin içindeki yazıya istinaden sözlerimi yazdım. insan derdini anlatamıyorsa çok büyük sıkıntı var demektir.
Aksine iletisimdir cozumun yolu. Iletisimsizlik bir nevi yalnizliktir. Iletisim kurmayi bilmeyen, yani saygi duymadan konusan, adap edeb bilmeden yazan ki sitenin yuzde 95i boylesiniz; onlarla iletisimde ise yaramiyor. Sanirim kastettigin bu. Bazen sus gitsin zaten anlamayacaklar kafasiyla dusunuyor insan. Ancak ne icin konustugumuzda onemli. Yani kendimize ne yakistirdigimizla. Konusmak, duzgun konusmak, saygisizlik yapmamak bir derstir bir yerde. Ve tabi ki bazen sessizlik ve susmak dusunmek icin cok iyi bir yoldur. Ne kadar iletisimde bilseniz dusunmeden olmuyor hicbirsey. Empati ve anlayis..
Ortamdan ortama, insandan insana değişmemek. Çoğunluğa kapılmak yerine herkese ters bile olsa fikrini dile getirebilmek. Susmak evet güzel ama bizi bu hale getiren müslümanların öz güvensizliği. Ve sükutun değerini bilen bir toplumda yaşamıyoruz. O yüzden anlayacakları şekilde, üslubu ve âdâbı bilerek ona uygun cevap vermek en garantisi.
Bazen sessiz kalmak gerçekten de en güçlü duruştur. Ama şunu unutma, her durumun kendi dinamiği var. İletişim bazen sessizlikten çok daha etkili olabiliyor. 🌿 Özellikle yanlış anlaşıldığını düşündüğün anlarda kendini ifade etmek, çözümün anahtarı olabilir. İçine atmadan, sakince ve yerinde konuşmayı başarabilirsen, daha sağlıklı sonuçlar alırsın. Duygularını bastırmak yerine, onları sağlıklı bir şekilde yönetmeyi dene. 🌸
Kesinlikle haklısın, zamanlama önemli. İnsan sakin kafayla daha etkili düşünüyor ve konuşuyor. Ama tüm sakinlik, iletişimle taçlanır. Hisleri paylaşmadan da düzeltmek zor! 🌟
Elbette. Lakin iki tarafta sinirliyse iletişim düzeleceği varsa da daha beter hale gelir. Önce susmayı, sabır etmeyi bilmek, daha sonra sakinleşikten sonra da iletişim kurmak daha sağlam adım atılmasına sebep olur.
Ne kaybederim. Benim suskunluğum ağır darbedir. Çünkü genelde iletişimi sürekli kuran biriyim. Sessiz kaldığım zaman karşımdaki bişeyler olduğunu ister istemez anlar. Umursamıyorsa zaten bişey yok. Bende unuturum. Yok eğer umursuyor ve adım atıyorsa bende suskunluğu kaldırıyorum.
Sadece sizinle benim aramızdaki fark, siz konuşulması gerektiğini söylüyorsunuz bende yeri geldiğinde susulması gerektiğini söylüyorum.