Paylaşımları kaliteli ve ruhu ince olan birisi olduğunu düşünüyorum. Tebrik ederim 🌸 İnsanları kırmayı sevmeyen ve çabuk kırılan biri gibi... Yorumlara karşılığından yani.. Soruya gelirsek topluma uyum sağlayan uyum sağlamak için ya da tabiri caizse sürüye katılmak için kendinden taviz verildiğinde sıradanlaşıyoruz.
1
10 Yorumla
Soran
11 ay
Bu bence kötü bir şey tebrik edilecek bir tarafı göremiyorum.
Her insan sıradan mı? Aslında değil bence cidden değil, çünkü beyinlerini kullanıp bir adım ileriye gitmek için, kendilerini zorluyorlar, hem kendilerini hem de insanlık için, bu da onları sıradanlıktan fazlasıyla çıkarıyor bence
Kendi karakterinden kişiliğinden saygısından ödün verdiği zaman kendini basitleştirdiği zaman sıradan ve sıradanın altına bile düşer..
1
3 Yorumla
Soran
11 ay
Bu açıdan baktığımda , her insan bu kritere girip çıkıyor. Bizler taş değiliz bozulmalar olacak elbette. Asıl mesele bunun uzun sürmemesi. Galiba uzun sürünce kalıcı hasarlar oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bir insan toplumda kendi özünü, merakını ve sesini kaybettiği; başkalarının beklentilerine göre yaşayıp, sorgulamayı bıraktığı zaman sıradanlaşmaya başlar aslında. Hep aynı şeyleri söyleyen, benzer tepkiler veren, sadece uyum sağlamak için yaşayan biri olunca, o farklılık kıvılcımı sönmeye başlar.
1
1 Yorumla
Soran
11 ay
Bu cok iyi bir görüş onu bir kenara bırakıyorum. Eline sağlık..
Peki insanlar neden benzer tepkiler veriri , neden bir sorun olduğunda birilerinin sanki elinden çıkmış ama doğal bir şeymiş gibi servis ediliyor.
Neden insanlar yönetilmeye, ihtiyaç duyuyormuş gibi zannediliyor ve yönetiliyor.
"Herkes gibi" ne demek peki? Toplumdaki ortak özelliklerin neredeyse jepsine sahip, aynı şekilde yiyip için, aynı yerlere giden, aynı davranan, aynı düşünen vs.
Geçen sefer Cem abi'dendi bu sefer değişiklik olsun. (Bunda bile sıradanlık sevmiyorum 😂) Funda da güzel söyler...
Geçen gün bu soruyu düşündüm... aslında kendimce birtakım fikirlerim olsada , arkadaşların düşüncelerini öğrenmek istedim bu konuda. Gayette güzel yorumlar geldi.
İnsan evvvela nerde başlar sıradanlaşmaya. Topluma göre hareket edince mi? yoksa. Toplum onu buna zorladığında mı?
Hayat bu... büyük konuşmamak gerek : ) kimin ne olacağı belli değil.(Kendim icin diyorum)
Algı konusunda haklısın. Yani daha dün bir soruda denk geldim.. üzücü bir durum.. hakikaten 3 dakikada 20 kişi falan cevap vermişti bilinçli bir şok geçirdim. : )
ya denk geliyorum cinsellik sorularına, saniyesinde 11 e maviliye çıkıyor sayı 😂😂 Selam ver desen kafasını kaldıramayacak insanlar profesör gibi o sorulara atlıyor
Hemcinslerimi genel olarak seviyorum bence bu belli de oluyor dışarıdan ama, özellikle iş yerinde ki bazıları ve burada ki hemcinslerimden nefret ediyorum 👻
Sıradanlaşmak genellikle bir kişinin yeniliklere kapalı olması, tutku ve merak eksikliği, özgünlüğünü kaybetmesi, yaratıcılığını kullanmaması ve sosyal etkileşimden uzak durması gibi faktörlerin birleşimiyle ortaya çıkan bir durumdur. Ancak unutulmamalıdır ki, bu durum tersine çevrilebilir ve kişi her zaman kendini geliştirme ve farklılaşma potansiyeline sahiptir.
Hepimiz sıradışı ve özeliz aslında... Tabii kendi kıymetimizi bildiğimiz müddetçe... Kendi kıymetimizi bilmeyi bırakır ya da unutursak sıradanlaşır, renklerimizi yok ederiz. Olay tamamen bundan ibaret 🙃
3
2 Yorumla
Soran
11 ay
Bu kesinlikle farklı bir bakış açısı lulu teşekkür ederim.
bence bu toplumda hepimiz sıradanız zaten. Asil sivrilmek için fark yaratmak gerekir. Herkesten bir tik onde olmak, sayginlik ya da populerlik kazanmak gerekir.
Sıradanlaşmak diye bir şey yoktur. Herkes birbirine aykırıdır. Kendi fikirlerine uymayan birine “bu sıradan” diyorsak bu bizim egomuzdur. Kimse kimseye etiket yapıştıracak derecede yüksek bir seviyede değildir ve olamaz.
2
3 Yorumla
Soran
11 ay
Haklısınız bunu zaten sıradan biri olarak söylüyorum : )
Kendini topluma benzetmeye başladığımda sıradanlaşır. Kendi doğruları kabul görmediğinde başkalarının doğrularını kabul ettiğinde sıradanlaşmaya başlar
şiir güzülmiş. Benim gözüm evet biraz sönmüş olabilir😂 yani bakışlarım artık daha düşünceli. Ama aynalara falan küsmedim her baktığımda yürü be kızım!😉 Diyorum)
Eskitmemek lazım yüzleri, gülüşleri, sohbetleri, bilgi birikimimizi tazelenmek, tazelemek gerekli canlı tutmak için yaşamı… hayır bir piyesden alıntı değil içimde ki tiyatro aşkı depreşti 😁🎭