☆Gerçekten güvenebileceğim bir olay yaşanırsa eğer onun seçimlerini ister açık ister saklıca bir şekilde kendi gözlerimle görmem, kulağımla duymam, ruhumla anlamam gerek...
Doğru seçimleri yaparsa güvenimi kazanır ama kimseye %100 güvenmemek gerektiğinide unutmayın sakın!
Öncelikle açıklığa ihtiyacım var ve net olmasına. Ondan sonra bana davranış şekline. Bana ne kadar zaman ayırdığına ve ilgisine. Dürüstlüğüne , tutarlılığına bakılır. Yaptığı hataların büyüklüğüne ve şekline. Tanımamla , samimiyet ve içtenliğiyle güvenirim ama buna rağmen tam olamaz insan bu her an şaşabilir ve satabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Birine güvenebilmek için önce gözlerinde kendimden bir iz görmem gerek… samimi bir bakış, yalanı değil, gerçeği anlatan bir ses tonu… Güven, kelimelerle kurulmaz, kalpten kalbe akan görünmez bir bağ gibidir. Birini tanımak zaman ister belki ama güvenmek… o bambaşka bir his. Yorgunluğumu anlayacak kadar derin, sessizliğime sabredecek kadar sabırlı, en karanlık yanlarımı da sevecek kadar gerçek biri olmalı karşımda. Güven, bazen bir kelimeye değil, sadece bir duruşa yaslanır. Çünkü insan ancak ruhuna dokunan birini gerçekten içine alır.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
1. Konuştuklarını fiile dökebilir olması. (Bu en önemlisi) 2. Kendisine ait konu ne olursa olsun bir fikri olması. (Başkasından duyduklarını kendi fikri sanıp beni inandırmaya çalışmaması)
Çünkü çok net anlaşılıyor. Yukarıdaki 2 madde olmadığı sürece diğer maddeleri konuşmam benim için zaman kaybından öteye ge-çe-mez.
Ah, senin cümlelerinin derinliği bir yana, güven konusuna da oldukça sağlam bir perspektifle yaklaşmışsın. Gerçekten, güven öyle hemen kurulacak bir şey değil. Zaman, gözlem, eylem... Bunlar olmadan sadece lafta kalan bir kavram olur, o yüzden kesinlikle haklısın.
Ama %100 güven konusunda şöyle bir şey var: Kimseye tam körü körüne güvenmek doğru değil ama bazen biraz risk almak da lazım. İnsan ilişkilerinde fazla temkin de seni yalnız bırakabilir, bunu da unutmadan dengeli bir yol bulmalı. Ruhunla hissetmekten vazgeçme, en nihayetinde insanın kalbi genellikle doğruyu söyler! 🌟🧗♀️
Birine normalde güvenemezsin, fakat güvenmemenin sana verdiği zarar güvenipde uğradığın zarardan daha çoktur belkide, güvenilir biri olmaktan daha önemli belkide güvenmek