Selam, ☕ Bir insana güven duymanız için hangi özelliklere sahip olması gerekiyor. Ve güvendiğiniz insana sonuna kadar güvenir misiniz, yoksa her ihtimali değerlendirir misiniz?

Selam, ☕ Bir insana güven duymanız için hangi özelliklere sahip olması gerekiyor. Ve güvendiğiniz insana sonuna kadar güvenir misiniz, yoksa her ihtimali değerlendirir misiniz?

Şüpheci ve detaycı bir insanım biraz , kolay kolay güvenemiyorum insanlara, ne kadar güvensem de her ihtimali değerlendiririm, her insan değişebilir çünkü, yanıltabilir. Güven duymam için kendini ispat etmeye çalışmamalı, eylemleri ve söylemleri tutarlı olmalı, kendini inandırmaya çalışmamalı (güveneceğim varsa da güvenmem), samimiyetini hissedebilmeliyim, saygısız davranışlardan kaçınmalı ve her istediğime evet diyen kişiye de güvenemem, çünkü öyle bir kişi ya oynuyordur ya da kendine güveni yoktur, kendine güveni olmayan bir kişiye güvenemem, çünkü kendi içinde bir bütün olamamış ve çelişkilerle doludur, bana iyi birilerine zalimce davranan bir kişiye de güvenemem, çünkü gücü yetse, diş geçirebilse bana da zulmeder diye düşünürüm, insanlara nasihat verip , nasihat verdiği hususlar hakkında yanlışlar yapan kişiye de güvenemem. Sözünü tutuyor olması, net olması, saygılı olması, özgüvenli , kibar oluşu güven duymamı sağlar , bir de dedikodu yapmıyorsa, laf taşımıyorsa, sinsi sinsi laf sokmuyorsa, dönek değilse , güçlünün maşalığını yapmıyorsa güvenirim
O belli olmuyor ki. Bazısı ilk başta güven veriyor, daha sonra o güven tepe taklak oluyor. Bazısı ise güvensiz oluyor her yolu denemesine rağmen güven duymuyorsun ama bir şekilde ufak bir detayda o güveni yakalıyorsun.
Bunun için sadece zamana ihtiyaç var. Şu şu özellik diyemem. Önemli olan biraz zaman geçirmek. Eninde sonunda insan ele veriyor kendini..
Rica ederim abla 🌸 :)
Benim bir insanı güvenmem oldukça zor. Yüzde yüz güven olayını ailemde bile bulabilmiş biri değilim ben. Bana göre herkes önce kendini düşünür. Bazı gerekli şeyler var bunlar sağlanırsa tam olarak olmasa da büyük oranda güvenim kazanılabilir. Güven isteyen kişinin tamamen samimi ve kendi olması gerekli. Yalanını yakalamamam gerekiyor.
Teşekkürler :)
Rica ederim ☺️
yani ben kimseye kolay güvenen birisi degilimdir tanisirim ederim kafa dengisi biri olursa arkadaslik ederim herkese uyum saglayan biriyimdir sadece güvenmem icin zaman alir baris sana bir arkadas tavsiyesi bu sitede birine hemen güvenme neden diye sorma sadece diyorum güvenme sen iyi birisin
😇💫
:)
Cevap
26Cevap
Hal ve hareketlerine bakarım. Kafana uymayan şeyler olursa, zaten o güven oluşmaz.
Önceleri insanlara %100 güvenerek başlardım ilişkilerime zaman içerisinde tavir, davranışlarıyla azalarak biterdi.. bunun yanlis oldugunu anladigim gunden bu yana, insanlarin guven duygusunu bende kendilerinin insaa etmesine izin veriyorum.. özü, sözü doğru mu, karakteri saglam mi, yari yolda birakir mi, sinirlenirse harcar mi herseyi tartip biciyorum.. degerse baş tacı, aksi halde çöp 🤷🏻♀️ az ama sağlam iliskilerim vardir bu sebeple de.. yine de %100 güven ihtimal dışı herkesin bi "acaba"si vardir kafada..
Bir insana güvenmem için sadece zaman gerekiyor, bunun dışında söyleyebileceğim davranışları önemli ve söyledikleriyle çelişmemesi gerekli. Ters bir durum olmadıkça durduk yere zaten şüpheye düşmem.
Gerçekten insan olması gerekiyor, öyle mış gibi ilişkileri ve kişileri oldum olasi sevmedim. Ben ilişkilerimi güven üzerine inşa ederim ve karşımdaki insana çok dikkat ederim hal hareket tavır davranış özü sözü bir mi yoksa benden çıkarı olduğu için mi yanımda buna göre güvenirim ki zamanla aşama aşama güvenirim, karşımdaki insanın oynamaya başladığıni fark ettiğim an kendimi geri çekerim
Buna net bir cevabım yoktur, hayatın beni her hangi tanımadığım insanla bir araya getirdiği şartlara bakarım, hayatına bakarım, her hangi bir hayati durumda hayatın sunduğu fırsatlarda ne yaptığını gözemlerim, objektif olarak düşünüp tartarım ona göre kararımı veririm, her önüme gelene güvünemem, benim değerlerim o kadar alçaktan değil; ister kız olun, ister erkek, insanlığı olup&olmadığını tartarım..
Selam sana da 😊🌺
Birine güvenmem için açıksözlü olması, dürüst olması, samimi olması, saygılı olması, sır tutması, güvenilir olması, verdiği sözleri tutması, hata yaptığında kabul edebilmesi gerekir. Ayrıca birine daha çok güvenebilmek için uzun bir zaman geçmeli diye düşünüyorum
İkinci soruya cevabım da şöyle, ne kadar güvenilir olursa olsun kimseye %100 güvenemem çünkü insanlar bencildir..
Ben yakınlarım ve kendim dahil kimseye güvenmem. Çünkü ben lanet olası paranoyak bir bireyim. İnsanlar bu yeteneği bana bağış ettikeleri için onlara minettarım.🥳
Bunun için belli başlı birçok kriter var. Benim için en önemlisi özü ve sözü bir olmasıdır.
Sözde babama bile güvenmem ama öyle değil. Herkese çok çabuk güvenme veya belki de bağlanma huyum var. Benimle ilgilenmesi bile ona güvenmem için yeterli. Ama tabii ki bu herkes için de geçerli olmuyor.
kendiyle çel ilişkiye girmemesi gerekiyor 😂
Kesinlikle :D
Sadık olması, sözünü tutması, çıkarcı olmaması, yalan söylememesi gibi...
Teşekkür ederim, bende aynı düşünüyorum
Her ihtimali değerlendiririm yine. Oturaklı tutarlı bir insansa güvenirim. Benim yanımda kendi olabiliyorsa güvenirim. Var öyle bir arkadaşım işyerinde. Hiç rol yapmıyor, mükemmel biri bence..
Özellik değil de bana zaman lazım. Değilse sütten çıkmış ak kaşık olsun öyle güvenemem. Zaman geçmeli benim için. Tabi yanildigim da oluyor ama işte tecrübe oluyor
Hislerim kuvvetlidir güveniceğim insanı iyi seçerim ama olabileceklerede her zaman hazırım. Çünkü bugün sevdiğim insan yarın değişebilir. Bunun farkına varamayabilirim.
Bakışıyla insanın içini ısıtan güler yüzlü biri karşıma çıksın direk güveniyorum şartsız koşulsuz. Masumiyet severim ve onu da öyle görüyorum, huzur veren, güvenilir, için de kötülük olmaz, konuşarak anlaşabileceğim biri. Ama sonradan diyorum bunun da eminim ki çirkin tarafı olan bir yüzü vardır.
Merhametli, adil, vefalı, şekilden şekle girmeyen, anlayışlı, dürüst, hoşgörülü, kıymetbilir, sevgi dolu, empat ve sadık olan biri bana güven verebilir anca.
Güven problemim var.
Kendimden başka kimseye güvenmiyorum..
İnsanlara güvenmiyorum
'Bu hayatta babana bile güvenmeyeceksin.'
Güvenilir insan söylemleriyle belli olmaz, belli bir yaşantı sonucu o insanı analiz etmek gerekir.
Kız düşkünü olmamalı , ne düşündüğünü saklamadan söylemeli , benimle çok ortak noktası olmalı bunun gibi çok şey var
Ailesini sevip sayması düşkün olması gerekiyor. Ailesine düşkün bir erkekten zarar geleceğine inanmıyorum
Hiçbir şekilde güvenemem. En güvenilir insan dahi karşıma gelse hep içimde bir şüphe olur. Her ihtimali düşünürüm ve ona göre hareket ederim.
Güvenme İşine Zor Alışırım Aylar Geçerse Hep Doğruyu Söylerse Yalan İş Yapmazsa İşte O Zaman Çok Güvenirim 💯❤
Kimseye yüzde yüz güvenmem, mümkün mertebe güvenmem işinde zor zamanlarımda yanımda olması gerekiyor
Bana o samimiyeti sözleriyle, duruşuyla hissettirmesi gerek
Kimseye güvenmiyorum. Çünkü ne zaman güvensem boşa çıkardılar. Boşa değil kendimi geri çekişim.
O kişiyle iyice konuşmam gerekiyor. Fikirlerini öğrenmem gerekiyor çoğu konuda.
Sevgi ve tanımak gerekir. Eskiden kolay güvenirdim artık zor güveniyorum
Kimseye her tamamen güvenemem. Her zaman bir aksilik olma ihtimalini göz önünde bulundururum
her zaman*
Zaman, para ve fırsat bu 3 ü testi geçerse o kişi güvenilirdir.
Birine güvenmem için o insanın ölmesi gerek. Ölüye güvenirim bir tek.
Düşünce yapısı, kendisine olan saygısı ve ahlaki değerleri gibi bir çok etken var..
yapım sağ olsun insanlara pek güvenemem her zaman beni nereden vurabileceğini düşünüp orayı kapatırım. biraz sıkıntılı gibi gözüküyor ama bununla bir çok hasardan kurtuldum..
Kimseye güvenmem.. seneler geçmesi lazım😅
Bu ben :D
Bana sevgi güsteren her insanı severim ve güvenirim yeterli bana sevgi güstersin
Aileden birisi olması gerekir
Beni sevdiğini göstermeli
Yalansız samimi ve kendi olması
birine güvenebileceğimi sanmıyorum
iç dünyasını görmeme izn vermesi
Bilmem. Çabuk güvenirim ben.
dürüst olduğundan emin olmam lazım
Benim uğruma ölmesi falan.
Hiç bir şey güvenmiyorum...
Guvenilir olması gerekir
Yaşanmışlıklara bakarım.
Bu hissetirmeli lazım