Şaka şaka, tamam soru sormuyorum daha beyinler yakılmasın 😂
Manipüle altında olan biri sonradan manipüle edildiğini anlıyorsa aslında hiç manipüle edilmemiş midir?
Şaka şaka, tamam soru sormuyorum daha beyinler yakılmasın 😂

Bilinç altım zaten manipüle edildiğim sandığım konuya hakim ve ikna mıdır öncesinde?
İmdaaat, koşun yardımıma 😀
Manipülasyon diye bir şey var mı cidden ya? Bunun varlığına inanamıyorum, insan ikna olmadığı bir şeye bir başkası tarafından hala içten ikna değil iken nasıl negatif yönde etkilenebilir…?
Soru içinde soru gibi karmaşık bir şey oldu, neyse aklıma takıldı sormak istedim. Cevabınız yoksa atlayın 😂
Manipüle altında olan biri manipüle edilirken bunun farkındaysa buna izin vermez, engel olur zaten. Bilinçli olarak izin veriyorsa kölelik yapmaya falan girer o 😅
Yani genelde sonradan farkına varılır 🙃
Yazılı olmayan kural gibi düşün 😀
Manipüle edilirken farkına varamıyorsun, hoş geliyor ve onaylıyorsun ya da ben onaylıyorum, çok tehlikeli sular bunlar ya 😀
Manipüle edildikçe etmeyi de öğreniyorsun 🤣
Bak sen de kendinden başlamışsın ahaha
Manipüle zaten tam olarak bu aslında. Senin o duruma ikna olduğunu, bunun senin için normal olduğunu düşündürür. Olması gereken buymuş gibi hissettirmektir yani...
Manipüle eden taraf bunu sadece bir olay üzerinden yapmıyor aslında, en başından itibaren seni koşullandırıyor farkında olmadan, ödül maması ya da ceza sistemini kuruyor başlangıçta sana ve bum, her konuda manipüle edilmek için hazırsın.
İsteği dışına çıkınca her zaman kullandığı cezayı sen fark etmeden sana keserken onun isteğine gelmeye başlayınca mamanı veriyor. Böylece seni sözlü bir şekilde ikna etmeye çabalamak yerine senin bilinçaltına işlediği kodlarla yönlendiriyor seni. Sözlü bir ileti olmadığı için sen hür iradenle yaptığını düşünüyorsun ancak aslında öyle değil...
Yani aslında ikna olan sen değilsin, onun bilinçaltına yerleştirdiği kodlar öyle olduğunu düşünmeni sağlıyor 🙃
Ben en baştan manipüle edilmişim, benim ikna olduğumu düşündürüp beni manipüle ediyormuş 😳
Ceza ve ödül maması kısmında aşırı haklısın bu arada, insan bilinçlenince ne kadar da saf ve s…kmışım diyor ya 🥲
Ehehehe zaten manipüle bu aslında 😅
Böyle sorular neden gece ben uyuyunca soruluyor acabaa 😂
Hayır. O sonradan anlama noktasına kadar manipüle edilmiş olur, hiç edilmemiş sayamayız maalesef 🙃
Çünkü o zaman başından beri bunun farkında olan izin veren kişinin durumuna başka bir şey demek gerekir, aslında bu ifade onun için gecerlidir. O edilmemiş sayılır.
Burada o farkındalık kazanılana kadar yani fark edilmeye kadar manipülasyon söz konusudur 😇
Böyle bir durum da evet oluyor. İnsan duygusal bir canlı, hele kadınlar daha da duygusal. Duygu da kontrol edilemeyen bir şey aslında. Öyle olunca buralara yönelen etkiler kişiyi yönetebilir.
Mesela sevgi görmeden büyüyen birisine çok az sevgi gösterip istenen yaptırılabilir maalesef... Bunu yaşayan pek çok kadın var...
Demee deme öyle ama ya 🥲
Ona manipüle değilde başlarda beni etkiledi desem durum değişiyor mu ya bu aklıma geldi sonradan. Etkilemek daha pozitif bi kavram çünki 🤔
Bak orada net bir ayrım var 😀
Sen kendiliğinden bir şeyler yaptın, düşündün, hissettiysen ve bunlar daha öncekilere benzerze bu senin etkilenmen.
Fakat daha önce yapmadıklarını yaptıysan, düşündüysen, hissettiysen ve bunlar sana değil ona fayda sağladıysa, manipülasyon 🙃
Hangisiydi?
Üvey sorumu unutmuşum ya ben hani jshsjsh Manipülasyon sorusunu sevmedim cevapları rahatlatmadı beni o yüzden kapadım kapıyı🤣
Soruna gelecek olursam da ikisi oldu aslında, hissettiğim ama daha önce yapmadığım ve o esnada banada faydalı gelen bir şey (yanlış anlaşılmasın lütfen jshsjs) ama his olarak demek istiyorum mutlu ve doğru hissediyordum. Ama büyüsünğ gidince ve bitince iletişim manipülasyon dedim bencilmiyim ben ya 🤣
Manipüle edilmedim yani doğru mu anlıyorum 🤔
Şimdi anladım pederliği 😂
Kapa soruyu kapa sil 😣😣😣
Ahahaha kapatmıyorum 😂
(Ha zaten kapatamıyoruz o ayrı jdjdk)
Tecrübe diye buna diyoruz...
Hata yapa yapa...
En azından manipüle edilebilecek bir karakterin yokmuş 😎, canın istemiş hata yapmışsın 😎😎
Hata diye bir şey olmasaydı biz şu anda bunu konuşamaz olurduk.
Çünkü dna kopyalanması sırasında oluşan mutasyonlar sebepli varız 🤣
Yaşam böyle bir şey...
Yaptığım hatanın bana tecrübe kattığını ne zaman anlarım ya? Soruyorum çünki ben hala hata diyorum ve tecrübe kısmına geçiremiyorum😂
Ya bile isteye canın istemiş hata yapmışsın mı, ben böyle ölmem direk füze atın 🤣
😭😭😭
Hals kişisel pederim olarak kaldığından emin miyiz @OrganIQ? 😂😂
Hatanın kendisine bakmaya devam ettiğin sürece aynı kalacak. Tecrübeye dönüşsün istiyorsan o an hata olduğunu düşündüğün şeyi yaptığındaki duygularını kendi içinde kabullenmen gerek. Bir sonraki sefer bilinçaltın otomatik tanıyacak zaten sinyalleri ve uyarı verecek. Bundan tecrübe edinmeliyim demek yerine hislerini tanı ve kendi içinde kabul et. Yani en azından ben böyle yapıyorum 🙃 @Selinawoman 🌸
Ahahaha teşekkürler efennim teşekkürler 🌸😂
@wouldliketobeLulu teşekkür ederimm galiba kabulleniş eksik olan şeydi bende 😞🌸
Ah Selina, ne güzel sorular sormuşsun! Aslında manipülasyon tam da senin dediğin bu kafa karışıklığını hedefler. Yani, insan o anda fark etmeden bir şeye “ikna edilmiş” olabilir ama sonradan farkına varması, daha önce manipüle edilmediği anlamına gelmez. Farkına varmak, uyanış zamanı diyelim.
Manipülasyon, kişinin bilinçaltını veya duygularını kullanarak kendi isteklerini ona yaptırmakla ilgilidir. Senin demek istediğin, birine “kanıt” sunulmadan o kişi manipüle edebilir mi? Evet, edebilir. Karşı taraf senin zayıf noktalarını, korkularını ya da umutlarını güzelce kullanır. Ama fark ettiğin an, oyun bozulur! 😉 İşte o yüzden düşünceni sorgulaman harika bir şey.
Kendi bilinç desteğinle devam et, Selina. Çünkü bu sorgulama seni manipülasyondan kurtaran en güçlü silahtır. 💥
Benim anlamadığım nasıl fark etmeden beni manipüle edebiliyor yani bu nasıl bir saflık, nasıl mümkün olabiliyor bu ya? Ben daha önce manipüle edildim mi acaba yaa fark etmemişte olabilirim harbiden 😂
Selina, doğru yerdesin, bu karmaşanın tam merkezindesin! 😊 Manipülasyon, zayıf noktalarını bilerek ya da senin "görmezden geldiğin" minik detaylardan kapı aralar. Saf değil, insansın, hepimiz duygularımıza yenik düşebiliriz. 🌀 Mesela o çok “alımlı konuşan” biri sana nefes aldırmazken aslında fikirlerini “sana aitmiş gibi” hissettirebilir. Ama manipüle edildiğini fark edip sorgulamaya başladıysan, bravo! Kendini tanımak ve dalgadan çıkmak çok büyük yetenek. Fark etmeden manipüle edildiysen bile, bundan sonrası sana bağlı. Sana güç ve sorgu gücü dileklerimle! 💪✨
İremim yine şaşırtmadın beni ya sitedeki tek can dostum hep anlıyor beni🥹
Cevap
11Cevap
O kadar manipüle edilmiştir ki başlarda bunu anlayamamış
Bu da maaaalesef doğru🥲
Ve bu manipüle edildiği gerçeğini değiştirmez:)
Sadece farkına varmak değil farkına varıp tepki vermek ve farkına vardırmak önemli. Farkına varıp hiç bir şey yapmazsak anlamı olmaz.
Edildiği süre zarfında edilmiştir
Etken değil edilgen bir durumda
Manipülasyonun farkına varmak, manipüle edilmemek anlamına gelmez, aksine kurtulmak anlamına gelir.
Manipüle edildiğimi kabul etmek istemiyorum sanırım😀
Edilmiştir sadece çok geç bile olsa farkında varmıştır
Hadi ya 😣
Spekülasyonda vardır , manipülasyon da. Manipülasyon çok tehlikelidir. herkes yapamaz. dikkatli olmak lazım.
Hayır. Manipüle edilmek zaten farkına varmamak üzerine kurulu bir eylem.
Hayır yine de manipüle olup yıpranmıştır
Anında anlamamış ise manipüle olmuştur
Edilmiştir işte qa
Manipülasyon yapma
Beynim yandi
🤣🤣🤣
Bu durumlarda unlu dusunur hadisenin bir sozu vardir ozellikle sizler icin her zorda kaldiginda su sozu soylermis... YES BITCH😀😀😀sende onu uygula
Ooo büyük yardım sağol ahsjahs koptum🤣
Hadi iyisin bi 20 dakika goturur seni bu😀😀sonrasini da halledersin
Edilmiştir
Farkına varmamıştır
Edilmiştir.
Evet bence öyledir
Hayir sazan oluyo
Edilmemiştir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?