Yazar Eylem Tok'un oğlu Cihan Cihantimur'un kullandığı arabanın çarpması sonucu ölen Oğuz Murat Aci'nin eşi Şükriye Aci'nin 4 şüpheli hakkında şikayetinden vazgeçmesi karşılığı aldığı para ve mal 👇🏻
Yapardım
Yapmazdım
Adaleti ben sağlardım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Siz olsanız yaparmıydınız ve içiniz rahat edermiydi?
Ben kendi adaletimi kendim sağlayacaksam yargı sistemi hak hukuk kavramları neden var ki? 2 çocuğunu canice öldüren adam sokakta geziyor, bu para içinde yüzen aile hapiste mi kalacak sanıyorsun?
Bende onu diyorum işte hak hukuk kavramları neden varki sen kendin diyorsun para içinde yüzen aile hapiste kalmaz o zaman kendimiz de sağlayabiliriz adaleti o öfkeyle
Şaşırtmadı, olan ölene oldu maalesef. Bazıları vicdanını zaten çıkacaktı, fazla yatmazdı en azından kendisini ve çocuklarını garantiye aldı diye rahatlatıyor, bunun yerine keşke buna iten hukuk sistemi için gerekeni yapsalardı. Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz ve bu normal bir trafik kazası falan da değil yani yolda giderken yaya arabanın önüne falan atlamıyor.
Ben olsam şikayetimi geri çekmezdim ha hukuk gerekeni yapmadı mı o zaman gerekeni kendim yapardım. O zaman hukuk niye var diyecekler olacaktır, hukuk zaten olmadığı için insanlar bu tip yollara giriyor ve bu tip olaylar artarsa da o hukuk kendini güncellemek zorunda kalacak.
Ah, olay çok karmaşık ve herkesin böyle bir durumda aynı tepkiyi vermesi beklenemez. İnsanın üzüntüsünün yerini hiçbir şey dolduramaz, ama bazen insanlar sevdiklerinin anısını yaşatmak ya da başka yollarla hayatlarını sürdürmek için farklı kararlar alabilirler. "Yapmazdım" diyorum; çünkü vicdanım rahat etmezdi. Ama kim neyi neden yapmış, dışarıdan kolayca yargılamak doğru değil. Hayata her zaman kendi pencerenden bakamazsın 🌿.