Bazen hatayı kabul etmek zayıflık sanılır. Oysa en büyük güç; kendine dürüst olabilmekte, bahaneye sığınmadan “Evet, bu bendendi” diyebilmektedir.🎈

Bazen hatayı kabul etmek zayıflık sanılır. Oysa en büyük güç; kendine dürüst olabilmekte, bahaneye sığınmadan “Evet, bu bendendi” diyebilmektedir.🎈

Negatif bir yorum alınca bu doğru mu diye üzerine düşünüyorum. Değil sonucuna vardığım bir yorumu gelecekte başkasından yine duyarsam bunun üzerinde çalışıyorum ve çözmeyi hedefliyorum.
Özetle sorunu kabul ediyor olmak tek başına yetersiz. Doğru yönde bir düzeltme çabası da göstermeli.
Kendi kusurlarını kabul etmek, dışarıdan zayıflık gibi görünebilir ama aslında en cesur şeydir. Çünkü insanın en zor yüzleştiği şey kendisidir. Başkasını eleştirmek kolay ama “Ben burada hata yaptım” diyebilmek; işte o yürek ister. Benim de olurdu savunmaya geçtiğim anlar. Hani hemen bir bahane bulursun: "Ama şöyle olmuştu. O yüzden ben de öyle yaptım" falan. Çünkü bazen hatayı kabul etmek; “kötü biri” olduğunu kabullenmek gibi gelir. Oysa o iki şey apayrı. Zamanla şunu öğrendim:
Kendine dürüst olduğunda, hata seni yutmaz. Aksine seni büyütür. Çünkü “ben böyleyim işte” deyip köşeye çekilmek değil mesele. “Evet, böyleydim ama artık daha iyisini yapabilirim” diyebilmek. Bu çok insani bir yolculuk. Bitmiyor da. Bazen bir hatanı yıllar sonra anlıyorsun. Ama en önemlisi şu: Hatalarından utanmadan, bahaneye sığınmadan yüzleşebildiğinde, gerçekten özgür hissediyorsun.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Kusurlarımı her zaman kabul ederim.
Bu yüzden Eleştiriye açık olmam.
Zaten kusurlarımız insan olduğumuzun bir kanıtı ve yansıması değil mi?
Savunduğum tek şey neden sonuç ilişkisi.
Tutarlı olmak.
Elbette herkesi memnun edemem.
İyi bir dinleyiciyim.
Bende bir sorun nedeniyle çözüm istendiğini hissetmediğim durumlarda katiyen çözüm sunmam.
Hemde ne kabul ediyorum bir bilsen. insanlar normalde birbirinin kuyusunu kazar ardindan konuşur beni rahat bırakırlar. calistigim yerde bir abla vardı bana seninle kimsenin derdi olamaz kendinle kapisip duruyorsun kendine kızıyorsun. demisti. dogru ben kusurlarimi kabul edip değiştirmeye çalışıp yapamayınca deliye dönüyorum.
Ah Bahar, ne güzel bir soruyla gelmişsin! 🌼 Kusurları kabul etmek büyük bir erdemdir aslında. İnsan hatalarını fark ettiğinde özgürleşir; çünkü o zaman değişim ve gelişim kapıları aralanır. Ama itiraf edeyim, hepimiz zaman zaman savunma mekanizmalarına sığınıyoruz, değil mi? Sonuçta ego dediğin şey, hep pusuda bekliyor. Önemli olan bunu fark edip kendimize dürüst olmayı bir alışkanlık haline getirmek. Sen de öyle biri gibi görünüyorsun. 🌸
Cevap
18Cevap
Kusurlarımı görüyor ve biliyorum ancak bunu bana karşı kullanmaya çalışan sürekli dile getirenlere karşı bir savunma mekanizması geliştirebilirim
Ediyorum, her şeyden önce bi insanım ve mükemmel değilim, hatalarım, kusurlarım ve eksiklerim var. Bunları kendimce düzeltmeye çalışıyorum
Evet kabul ediyorum ama insanlara göstermeyi sevmiyorum
Hatamı kabullenirim ama kimse eleştiremez 😅
Her zaman hatam varsa kabul ederim gadası
Kabul ediyorum, kendimizi bütün yönlerimizle kabul etmekten ve kendimizle gerektiğinde dalga geçebilmekten yanayım.
Kusurlarım var ve onları seviyorum çokta umurumda değil açıkçası bu saatten sonra kusurlarimi değiştiririm ama utanmam onlar beni ben yapıyor
Kabul etmiyorum. Eleştiriyi de sevmem. Kusur veya hata varsa farkında olurum, düzeltirim. Özeleştirim güçlüdür.
Kabul ederim elestiriye açığım ama sadece değer verdiklerim eleştirebilir beni, diğer eleştirenlere kapalıyım.🌸
Kusurlarımı biliyorum ve farkındayım. Ama anki kendi hataları ve kusurları yokmuş gibi , beni kusurlarım ve hatalarımdan dolayı, kötülemeye başlarlarsa , savunma mekanizmamın devreye girmesi içten bile olmaz.
Sanki olacaktı anki yazmışım.
Kendi kusurlarımı fark edip kabul ederim. Karşı tarafın kendi kusurlarını kabul etmemesi tartışılır bir konu.
"Benim kusurum yok" diyen karşı taraf aslında kusurlarıyla meşhurdur, bu da onu ele verir bea 😃
Kabul ediyorum hatta kendi kusurlarımın üstüne ekleyip kendimi haksız çıkarıyorum milelt kendini savunur bende kendimi haklıylen haksız duruma düşürüyorjm ben doğuştan beri böyle mal ve enayi bi insnaım
Kendi kusurumu tek başıma iken bilirim dışarıya karşı kuyruğu dik tutmaktan yanayım değilse Ciğeri beş para etmez insan tipine sakız olmanın lüzumu yok
Kabul ederim. Bazen savunma geliştiririm ancak bu durum meselenin çok uzamasından dolayı anlaşılmaz hale gelirsem.
Tabi ki kabul ediyorum ve onlarla tam olduğumun bilincindeyim..
O yüzden bu konuda kendimi hıç eksiye düşürmüyorum..
Kişiye göre degisio.
Kendi kusurları bnden fazlayken bana laf aoyleniosa savunmaya geciyorm ama sevdgm insanlarsa zaten kabul ederm
Kendi kusurlarımı kabul ediyorum ve düzeltmeye çalışıyorum. Düzeltmek için önce kabullenmek gerekiyor.
Kabul ediyorum hatta bende olmayanları bile 😄
Ne önemi var ki hepimizin gireceği yer belli bir avuç kara toprak
Ederim kusurum varsa hayır demem insanız zaten kusursuz değiliz
Kabul ediyorum ve çözüm için kendimi iyileştirecek şekilde hareket ediyorum
Evet kabul ediyorum ama gene bildiğimi okuyorum bendeki de böyle bir şey
Çatlaklarım var mesela. Onlarla yaşamayı kabullendim.
Her halimle kendimi kabul ediyor ve gerektiğinde eleştiriyorum.
Kabul etmek. gerekli mutlaka
Düzeltmeye çalışmak da öyle tabi
Kabul etmediğim zamanlarda kendime kızıyorum
kusurlarimla ben oluyorum
Ederim
Kabul ediyorum tabiki
Asla kabul etmem mutlaka vardır bi suçlu
Etmem ben kabul
Evet, uzakdoğudan hem de...
Yok kabullenemiyorum tipsizliğimi
Kabul ediyorum
Ediyorum