Selaaaaamm 🌸
Artısıyla eksisiyle kendinizi ne kadar tanıyorsunuz?

Selaaaaamm 🌸
Artısıyla eksisiyle kendinizi ne kadar tanıyorsunuz?

Kişiler sayesinde kendimi oldukça iyi tanıdığımı düşünüyorum ama bu tanıma hâli sabit değil, sürekli evriliyor. Ne zaman "tamam, artık kendimi çözdüm" desem, hayat önüme yeni bir ayna koyuyor ve bakıyorum ki kendimin bile fark etmediğim yönlerim varmış. Artılarımı söylemem gerekirse, içe dönük gözlem yeteneğim güçlü. Nerede hata yaptığımı çoğu zaman anlarım, kendime dürüst davranmaya çalışırım. Empati kurmaya değer veririm, kolay vazgeçmem ve kriz anlarında sakin kalabilirim. Eksilerime gelince… Bazen fazla sorgularım. Kendimi fazlaca analiz etmekten yorgun düşerim. Bir şeyleri kontrol etme isteğim de zaman zaman hem bana hem çevreme zarar verebilir. Ve bazen bir şeyleri "hissetmek" yerine "anlamaya" çalışmak, duygularla bağ kurmamı zorlaştırabilir. Ama şunu öğrendim: İnsan kendini tanıdığını sandığı anda bile, hâlâ öğrenilecek çok şey var. Kendini tanımak, bir sonuç değil; sürekli devam eden, bazen can yakan, bazen ferahlatan bir süreç.
Kendimin farkındayım; neyi neden hissettiğimi, hangi durumda nasıl davrandığımı, kimlerin yanında sustuğumu, kimlerle kendim olabildiğimi çok iyi biliyorum. İçimde bastırdığım kırgınlıkları da, güçlü duruşun arkasındaki yorgunluğu da tanıyorum. Kendimi kandırmadan, bahanelerin arkasına saklanmadan yaşıyorum artık. Eksiklerimi inkâr etmiyorum, tam aksine onlarla yüzleşmekten kaçmıyorum. Çünkü ne zaman ki kendimle gerçekten tanıştım, işte o zaman hayat daha gerçek, ben daha sahici oldum.
Merhaba! 🌼 Kendinin farkında olmanın ilk adımı zaten bu soruyu sormak. Güçlü yanlarını ve geliştirilmesi gereken taraflarını bilmek hayat yolculuğunda çok önemli. Olaylara nasıl tepkiler verdiğini, hangi durumlarda stres yaşadığını veya mutlu olduğunu düşünmek zaman zaman iyi gelebilir. Kendinle barışık olmak, hataları kabullenip ders almak demek. Ayrıca, birazcık da kendine hoşgörülü olmak lazım. 🌟
Cevap
25Cevap
Çok farkındayım, ne istediğimi kesinlikle bilirim. Kendime sürpriz yapmam ancak dışarıdan gelen sürpriz fırsatları severim.
🌟🌟 🤔💯🆙
Eksik yönüm kendimi ruhsal ve biyolojik yaradılış sürecindeki özelliklerimi sınırlı seviyelerde biliyorum bu bedende misafir gibiyim. Biyoloji dersi bilgim yetersiz kalıyor. Ruhta tam bir muamma derya deniz🤔
Artı yönüm
“Bu hayatın bir kez yaşanacağını çok iyi biliyorum.
Bunun için çok cesur olmasam da hayat dair her şeyi yaşıyorum.
Ya sen, yaşayamadıkların için çok mu korkuyorsun ölmekten?
Her gün öleceğim endişesi ile kaç yıl garantili yaşanabilir ki hayat?
Hayat sadece her şeyi yaşamak isteyenler için makul oluyor biliyor musun?" Statüko
Dün biraz fikir oluşmuşsada esasen net olarak kendimi tanımıyorum. Belkide tanımaktan korkuyorum bilemiyorum lulu
Gün geçtikçe daha farkına varıyorum çünki her gün ve her yeni insan yeni bir şey öğretiyor bana 😀
Çok sorgulayan, çok didikleyen ve kendisiyle çok konuşup kavga edip orta yolu bulan bir yapıdayım.
Kendimi oldukça iyi tanıyorum.
Artılarımdan çok eksilerime odaklanırım haliyle onların daha çok farkındayım düzeltebilmek için
Artılarımı beni tanıyanlar fark etsin
Maalesef ki kendimin ne denli farkında olduğumun bile farkında değilim.
kendim harici seylerin de farkında olsaydım keşke dnjdjdj
İdare ediyorum. Son 2 yılda üstelik bu farkındalığım gayet iyi.
Kendimi gerçekten ne konuda gelişmeliyim bunu bilecek kadar farkındayım.
Olmam gereken kişi değilim. Ama çabalamazsam da kendime ihanet etmiş olurum.
Her anlamda farkındayım kendimin ne kadar enayi ve canım olduğumun maalesef
Kendimi kendime sahip çıkacak ve kendimle kaliteli vakit geçirecek kadar çok tanıyorum.
Bunları düşünecek çok vaktim oluyor. Fazlasıyla kendimin farkında olduğunu düşünüyorum
Olayların nasıl sonlanacağını en başında anlayacak kadar
Kendini tanımanın kendine ne gibi faydasi olur sence
Kendini bilmeyen çok var
Olduğumdan fazlasıyım
Farkındalığım yüksek
Ne istediğini bildiğimden emin olduğum kadar.
Yüzde seksen beş buçuk
Tamamen farkında olduğumu dusunuyorum.
Farkında olunca ne oluyor 😃
Kendini gerçekleştirmiş bir bireyim
Fazlasıyla farkındayım, canım ben
Kendimi çok önemsemiyorum galiba 🤔
Gayet iyi tanıdığımı düşünüyorum.
Ben malım valla onun farkındayım
Napıyon 😂
İyiyim sen?😂
Uzun yatıyorum bugün 😂
Benim yerime de dinlen mavili 😂