Çok ciddi anlamda bir güven problemi yaşıyorum ve nasıl aşacağını bilmiyorum?
Bunu nasıl yenebilirim ?
Kimseye güvenemiyorum bu nedenle mutsuz oluyorum...
Bunu nasıl yenebilirim ?
Kimseye güvenemiyorum bu nedenle mutsuz oluyorum...
Guven en zor duyulan zaman gerektiren bir duygudur .Yapisi geregi guven zor kazanilir ,guven kolay kaybedilir .Bunun temel olarak iki sebebi vardir birincisi ozguven (dogustan gelen karakter)
olmamasi sebebiyle ,digeri yasanan veya yasanilan olaylar sebebiyledir
Sebebin kaynagini dusundun eger ozguven sebebiyle ise mutlaka profesyonel bir kisiden yardim alip o sebebi ogrenmen gerekiyor.
Guven duymamanin nedeni yasanan veya yasanilan olaylar ise butun hayatini incele didik didik et ailen ,annen .baban kardeslerin ve gercek senin onune KUTT diye cikacaktir eger ben bunu yapamam diyorsan o zaman ilk sebepteki gibi profesyonel bir yardim alman gerekiyor sebep-sonuc veya etki -tepki butun acikligiyla karsina cikacaktir.Basari ve basarma duygusu guveni artirir ancak sen kendine o sansi vermedigin icin bu durumu gozleyemiyorsun o sansin zaten hic olmadi.Cok iyi gozlemciler ve mantiginin sesini dinleyen kisilier dusunduklerine ve hayal ettiklerine yakin iliskiler kurarlar dusunduklerini basarirlar bu kendine olani guveni artirir daha bir buyuk gucle yasama sarilirlar.
saygilarimla
kendine güvenmediğin içindir
ayrıca insanlara güvenmek zorunda değilsin, her zaman iyisi kötüsü olucak
mesele güven meselesi değil, hayat bir yol usul usul yürüyeceksin
şu bahsettiğin tuaf şey bende de var. zamanla geçeceğini umut ediyorum. sanki etrafımda ki herkes yalan söylüyor ya da söylemek istediklerinin altında başka bir şey var gibi geliyor ama yinede bir gün inanıyorum ki birine gözlerim kapalı güveneceğim sonrada çıkıp bunun adına aşk diyeceğim :)
insanları iyi değerlendirmeyi bilmek gerekir bunu öğrendikten sonra güvenilir olanları olmayanlardan ayırt edebilirsin
Cevap
21Cevap
bu güven probleminin arkasındada kesin iç sesin vardır :)
yanlış zaman,yanlış mekan ve yanlış insanlarla karşılaşmışsın demekki..
yok yaauuuww bence iyi,saf ve temiz birisin.ayrıca ben seni neşeli biri olarak gördüm hep.demekki bu neşeli kişiliğinin altında fırtınalar kopuyormuş üzüldüm bak :/
yeni yürümeye başlayan çocukları düşün.sürekli düşerler ama herdefasında tekrar ayağa kalkarlar,tekrar düşeceğim diye korkmazlar.sende tekrar güvenemem diye korkma ama arkadaşlarını seçmek için birazdaha özen göster ;)
ne yanii bendemi arkadaşın değilim :/
iç ses :bende üzgünüm...
teşekkürler azizim.0606 da sana iyigeceler,tatlı rüyalar diler..
herkese güveniormuş gibi yaparız zaten bizlerde ama karşımızdakine fazla güvenmeyiz.Durumun normal bir durum... herkese güvenmekte iyi değilldir.. insan kendisini bildikden sonra gerisi boştur..
Bu dewirde babanın ogluna bile güwenmcksn dye bosuna dememsler:-)her kese güwenip kandrılp hayal kırıklgna ugramaktan iyidr.güwenmen gereken insanları dogru sec bu insanlarda seni sewen deger weren önemseyn insanlrdr
kimseye güvenme zaten bu problemin güzel bişey bu devirde
hayatta insanlardan iyi niyetinden dolayı kötülük gördüğün için kafanda önyargılar oluşmuş sorun insanlara güvenmemek değil sorun kendine güvenin yok önyargıların esareti altında yaşıyorsun kır bu zinciri...
Zaten güvenmemelisiniz bence."Güvenmekle hata yaptım" demektense bu daha iyi.
kimse için kendi içinde bir profil çizip umut bağlama bundan sonra ve biraz daha açık sözlü ol.Kısa sürede faydasını göreceğinden eminim:)
"Ben insanlara karşı ne kadar güvenilir biriyim ki?" diye sor kendine.
mesela.Yaşadığınız bir olayı anlatın belkide öyle bir sorun yoktur arkadaşlarınız güvenilebilecek biri değildir belkide.
İşe kendine güvenmeyle başla.. Slogan gibi oldu mk..
güvenmek iyidir, güvenmemek daha iyidir. tabi paronayaklık başka bi şey.
haklısın güvenmemekle
o problem sende hep olacaktır, insanlara değer vermeyi öğren önce.
tanıyorum seni çünkü.
yaniiii
msn iletin my captain falanmı ?
okiş
2-3 defa msnde konustuk
Birine güvenmekle başla.
Bosver bende guvenmıyorum cunku guvensızler.
İtimat etmek gerekli bazen insan oğluna.
Zamanla aşarsın merak etme tanıdıkcaa
Birine neden güvenmen gerekiyor,asıl sorun orada.
şu dakkadan sonra ben de kimseye güvenmiorum artık
benimle 1 gn takıl aşarsın rahat ol :D
güven hastanesine git...
olur bazen böle
zamanla
Yenemezsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar