Kuşatma altında kalbindeki şehir... Surlarında kocaman oyuklar var, Düşmanların acımasızca saldırısı karşısında ne yapsın kentin sakinleri... Artık güvenli bir yerde kalmadı sebastian... Yaşamak belkide cılız bir nehir..
Ellerindeki şarapları yudumlayarak, bakıyorlar duvarların yıkılışına... Tarih ne yazacağını unuttu sebastian... kalbinde kerbela.. dilinde küfür.. çok ölü var fakat kaldırılan tek bir tabut... Elbette mabut'un bir planı vardı... Gördüklerine ne akıl dayanır... ne göz... nede kalbindeki zehir...
Evet hatırlıyorum. Umutlarımın bazısı yerini hayal kırıklıklarına bırakarak beni asıl olmam gereken kişiye dönüştürdü. Şu an baktığımda iyi ki de dönüştürdü diyorum. Çünkü yeni umutlara kapı açtı.
Evet hatırlıyorum üstat, çok az kaldı o umuttan ama o ufacık umut sayesinde ayaktayım ve çabalıyorum. En güçlü yumrukları ben sallayıp. İyilerden olacağımı, düşsem bile ayağa direkt kalkacağımı düşünüyordum. Hemen kalka masamda bir şekilde kalkıyorum
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Kalkalımda ne olursa olsun üstat düşene vuruyorlar çünki
Insanlarin ihtiyac duyduklari o bahaneyi guzelce doldurabilen guclu ama bir o kadar da zayif bir duygu.
O nedenle, hatiralarimda yer eden bir umut bulunmuyor.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Elbette.. belkide görmek istediğin serapları görmeni sağlıyordu. Yinede bir şeylerin daha iyiye gideceğini umarak yaşamak kötü değil ama her hayal kırıklığında daha cok canın yanmasına sebep olan umut..
Nasıl bir kadın ve anne olacağımı, etrafımı saran karanlığa rağmen bir ışık bulup o karanlıktan çıkıp çıkamayacağımı merak ederdim. Tutunduğum umut yine kendimdeydi yani..
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Bu iyi... bir yandan , bir yandan da kötü en ufak bir şüphe olmamalıydı, hayatta. yoksa hepsi kayıp giderdi.
Genede bir insanın hayatta kalma çabası kutlanmalıydı ve tutunduğu umutta öyle. 🙏
Bu derin ve hüzün dolu betimlemeler, insanın içerisine işliyor adeta. Uzun süren bir savaşı ve o savaşın getirdiği yıkımı anlatıyorsun. Kalbindeki umudu bulmak, o cılız nehire hayat verebilir belki de. Umudunu kaybetmemek dileğiyle.🕊️