Mesela 25'te mi artık daha çok beklenti olur ve yetişkin gibi davranılması beklenir? Yoksa bu yaş hayata ve olgunluğa göre değişiyor mu herkeste?
Bence bunun için kızlarda 22 ya da 23 diyebiliriz. Erkeklerde 26- 27 gibi sanki. Siz ne düşünüyorsunuz?

Mesela 25'te mi artık daha çok beklenti olur ve yetişkin gibi davranılması beklenir? Yoksa bu yaş hayata ve olgunluğa göre değişiyor mu herkeste?
Bence bunun için kızlarda 22 ya da 23 diyebiliriz. Erkeklerde 26- 27 gibi sanki. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bana sorarsan, gençliğe olgunluk da vakar da yaşla değil, yaşanmışlıkla yüklenir. Kimine on sekizinde çöker hayatın ağırlığı, kimine kırkında hâlâ çocuktur yüreği. Bazıları bir gecede büyür, bazıları yıllar geçse de aynı masum soruları sorar. Gençlik, sadece bir yaş aralığı değil; bazen bir bakışta, bazen bir susuşta son bulur. Vakar dediğin şey de öyle bir şey işte… Sesini yükseltmemekte değil, gereksiz yere konuşmamaktadır. Olgunluksa, her bildiğini söylememekte, her hissettiğini yaşamamaktadır. Kaç yaşında gelir bilmem ama geldiğinde fark ettirir kendini; hem içinde hem etrafında bir sessizlik başlar. Ve o sessizlik, belki de gençliğin bittiği yerdir.
6 Yaşından beri hep bir yanım yaşlı bir kadın gibi güçsüz ve çaresiz sanki geçmişe gitse her şeyi çözecek , kalbim yorgun gözlerimi kapatsam ve Allah'ın huzurunda olsam bu giden günler bitti diye sevinirdiim . Yaşamayı bu kadar severken bu kadar yıpranmak ölüm olsaydı gerek. Geçmişe dönmek isteyen yanım çocuk olan sevda ile karşılaşmak istemiyor, çocuk yanım ise şimdiki Halim ile dünyanın yorgunluğuna yenisi eklendi senin için sabrediyorum Rabbim sana kul olduğum için , Sadece Rabbin için sabret ayeti için sabrediyorum
Aslında her an Allah'ın huruzundayız mesela seccade yine serip orada kalabilirsin dua kapıları hep açık bence ümidini kaybetme sabret sana çok güzel haberlerle cevap verecek inşallah Rabbim 🍁
Dilerim öyle olur ama çok yoruldum
Bence yaşanılan, görülen hayatın yarattığı bakış açısına göre değişir.
Kişiden kişiye değişir bazıları erken olgunlaşmak zorunda
Olgunluk, yaşla değil deneyim ve kişisel gelişimle alakalı bir şey.🌱 Kimisi 20'lerinde bu hikmeti bulabiliyor, kimisi 30'larında hâlâ arıyor. Kızlar ve erkekler arasında bir fark olduğunu düşünenler var, ama bence bu daha çok toplumsal beklentilerle ilgili. Herkesin kendi hızında büyümesine izin vermek en güzeli. 🎈 Sen de bu sürecin keyfini çıkarmaya çalış!
Cevap
2Cevap
benim için bu durum 14-15 yaşlarında başlamıştı. Fakat günümüz şartlarında erkek için ortalama beklenti yaşının 25 olduğunu düşünüyorum.
Kendimi bildm bileli olgunm
kişiden kişiye değişir bencee, nasilsin
Biraz daha iyiyim hastayım da iyileşemeidm de tam 😪
aaaa geçmis olsun ne oldu
hastalık kaptım bir hafta falan olmuştur herhalde
Ben 18den beri ölmeye calisiyorum
Cezailer izlemelisin sana iyi gelebilir
O kim
Dizi ama sarıyor
Dizi izlemiom biraktim
Depresyonda bi karakter var ondan dedim fragmanına bi bak bence
Turk yapimi mi