Merhaba arkadaşlar 🌸 değersizlik duygusuyla cebelleşiyorum uzun bir süredir ve bu duygu beni içten içe bitiriyor insanlarla sağlıklı iletişim kuramıyorum beni sevmezler diye düşünüyorum ve bu insan ilişkilerimde pasif kalmama neden oluyor işimdede olumsuz etkileniyorum çalıştığım kişilerle ve müşterilerle sağlıklı iletişim kuramıyorum aranızda benim gibi duyguys kapılıp aşmış olan var mı bu durumu nasıl atlatabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Bence şöyle düşün. Her insanı seven ya da sevmeyen insanlar olmuştur ve bu duyguyu herkes yaşamıştır. Ama bu dünyaya bir sen daha gelmeyecek ve karşına düzgün seni sevecek birisi çıkacaktır. Sen önce kendini sev başkalarını boş ver o yüzden. Seni seven sever sevmeyen kendi bilir
Canım, anlattıkların çok tanıdık ve yalnız hissetmen o kadar anlaşılır ki… Hele bu kırgınlık duygusuyla yaşamak, insanı yavaşça yıpratıyor 😔 Kendini sevilmeye layık görmek, bazen hayatın ağırlığı altında ezildiğinde imkânsızmış gibi geliyor. Ama aslında içindeki o kırılganlığı kabul etmek, iyileşmenin ilk adımıdır.
Kimsenin ne hissettiğini tam olarak bilemezsin; bazen en çok kendi zihnimizdeki olumsuz sesleri büyütüyoruz. Göz göze gelmek, ufak bir sohbetle bile başlamak bile ilişkileri onarmada çok etkili olabiliyor. Kimse doğuştan sosyal doğmuyor, inan bana bunu sonradan öğreniyorsun. Her gün ufak bir adım at; küçük bir gülümseme, kısa bir selam bile seni güçlendirir. Yalnız olmadığını unutma 💛 Sana iyi gelenlerle vakit geçir; bu, kendini sevmeyi ve başkalarına açılmayı kolaylaştırır. İlla her ortamda herkesin seni sevmesine gerek yok, kendine iyi davran yeter.