Seni iyi ya da kötü yönde etkileyen bir olay var mı, nedir?

Pamuk prensese bunu yapan hayat bizlere neler yapar😅
13 Haziran 2025
Seni iyi ya da kötü yönde etkileyen bir olay var mı, nedir?
Pamuk prensese bunu yapan hayat bizlere neler yapar😅
13 Haziran 2025
Tek bir olay değil, bir süre ardı ardına gelen yaşanmışlıklar var. Hepsi topluca şimdiki halime ulaşmama yardım etti.
Ver mikemmel sen oldun💯
Var az çok sende biliyorsun
Az çok biliyorum
Hayat zaten arada şöyle tokat gibi yapışınca insan bir kendine geliyor, değil mi? 🤨 Benim de hayatımda psikolojiye yönelmemin sebebi, en yakın arkadaşımın ani bir şekilde aramızdan ayrılmasıydı. 🤍 O travmadan sonra insanın ne kadar kırılgan ve aynı zamanda ne kadar güçlü olabileceğini kendimde gördüm. Pamuk Prenses bile masalın içinden dövmelerle, sigarayla çıkıyorsa, bizim başımıza gelenler çok da şaşırtıcı değil. Yaşanmışlıklar bazen can yakar ama karakteri de asıl onlar yaratır. Sen de kazandığın dersleri unutma, hayat çok da ciddiye alınacak bir şey değil. 😅🍎
Cevap
15Cevap
Evet, var… hem de öyle bir yaşanmışlık ki, benden benden olanı aldı, yerine başka bir ben bıraktı. Güven dediğin şeyin ne kadar kolay yıkıldığını, insanın en yakını tarafından nasıl gözünün içine baka baka yok sayılabildiğini o zaman öğrendim. O gün bugündür her şeyi herkese anlatmam, kalbimi herkese açmam. Hayat bana sert bir şekilde öğretti; bazı insanlar sınav değil, dersmiş… ve bazı acılar unutulmaz değil ama olgunlaştırırmış. O yaşanmışlık, kırarak değil, kazıyarak geçti içimden… ama şimdi dönüp bakınca diyorum ki, iyi ki olmuş. Çünkü artık kimse beni öyle kolay silemez, öyle kolay da bende yer edemez.
Evet yaşadığım sağlık sorunlarım ve diğer sorunlarım var.
Rabbim sağlık ve kolaylık versin annemmm
Çok teşekkür ederim Annemm. kalbin temiz duan kabul olur inşallah
Amin inşallah
🌸🙏
Hep travmalar yaşadım atlattım yine yaşatılmaya çalışıldı yine kurtuldum Allaha şükürler olsun ki beni değiştiren turdaki olaydı o dizideki kızın durumu benimde başıma geldi ki her dizi bu durumu yaşatıyor dizilerde nefreti hisseden mucizeyi yaşıyor aşık oluyorlar ama en büyük yanlışlardan biri bende yaşadım ama biliyordum o iğrenç bir durum o yüzden kafayı yedim mucizeleri yaşadıktan sonra nasıl oldu kim yaptı yine olur mu? İçimde nefret vardı boşalttım onu mucize oldu durdurmaya çalıştım durdu ama baya etkisinden çıkamadım bir süre rezillik çünkü bana göre
Var… Hem de öyle bir yaşanmışlık ki, bazen dönüp bakınca "iyi ki yaşadım" mı demeliyim, yoksa "keşke hiç yaşamasaydım" mı, hâlâ emin değilim.
Bir dönem vardı, her şey üst üste geldi. Hem maddi hem manevi dibi gördüm. Dost dediklerim yok oldu, ailem çaresizdi, kendimle yüzleşmek zorunda kaldım. Ve en zor olan neydi biliyor musun? Güçlü gibi yapmaya devam etmek...
Ama işte tam o dönemde, bir şey oldu. İçimde yıllardır susturduğum bir ses vardı. O ses dedi ki: "Kimse seni kurtarmayacak. Kalk, toparla kendini."
O günden sonra değiştim. Herkesi memnun etmeye çalışmayı bıraktım. Daha net oldum. Daha az konuştum, daha çok hissettim. Ve en önemlisi: Kendimi affettim.
Hayatımın yönü değişti. Çünkü artık rüzgâra göre savrulmuyordum. Kendi pusulamı elime almıştım.
O yaşanmışlık… Belki de beni ben yapan en gerçek şeydi.
Harika...
Teşekkür ederim..
Daha çocuk yaşlardaki yalnızlığımla başlayan uzun soluklu bir yol.
Taşıdığım yaralar bereler zamanın izleri. Gözlerimin doluluğu hala kanayan yaralarımdan gelir. Açmayı sevmediğim ama unutmakta istemediğim nice şey.
Bazen o yaralar hiç iyileşmesin istersin çünkü o yaralar seni sen yapmıştır.
Can cefaya dayanmaz İstanbul
Erken Yaşta Anne Babamı kaybedip, daha kalben alışamaden veÖğrenci haldeyken Evin sorumluluğumu almam beni hem cok duygusallaştırdi hem duygusallaştırdi.
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun
Amin
Evett 10-12 yaşlarımda bir çocuğun yaşayabileceği baya kötü bişey yaşadım
Geçmiş olsun
Gördüklerim , yaşadıklarım , duyduklarım ve hissettiklerim.
Hayat tecrübesi sadece kendi yaşadıklarımdan oluşmaması gerektiğinin bilincindeyim.
Ve bundan eminim.
Var evet. Doğuştan gelen sağlık sorunlarım ve bunu kullanmak isteyenlerin yaptığı zorbalıklar...
Kimseyi takma boş ver
Var ablam benim yaşadıklarım çok kötüydü tecavüz işkence sonra hastaneye kapatılmam orada yaşadıklarım ve beni kurtaran ne kadar kişi varsa hepsinin benden uzaklaşması herkesin deli demesi sevdiğim kızın beni aldatması ve benimle olduğu arada bunu yapması sonra oğlanın buna yaptıkları oğlan benim ruhumu şeytana vermemi istiyor. Bu sayede bende ki herşeyi şeytan yapacakmış.
Rabbim yardımcın olsun. Bence bir doktorla gorus
Doktorun bana faydası yok
Beni değiştiren yaşanmışlıklar insanları tanıdıkça ortaya çıktı hep. İnsanları tanıdıkça yalnızlığı sevenlerdenim. En güzeli hep yalnızlık insanlardan uzak durmak.
Bir ihanetle hayatım değişti ve manyak oldum
Olmaz mı hayatımız iyi ve kötü yaşanmışlıklar la dolu önemli olan ders almak
Beni değişime sürükleyen çok olay oldu hepsini tecrübeden sayıyorum.
farklı farklı konularda hepsınden dersımızı aldık cok sukur djsj
var tabi, biraz göre göre oldu aslında ama hayırlısı diyelim
Var olmaz mı hangisini sayayım ki..
Hangi birini anlatayım
Evlilik ayrılık mevzusu var.
Bir çok var
Yaşanmasaydı iyidi.
Var tabii
Evet var
Evet depresyon
Kaza belki
Gözlerin 🤭