Soru çok ciddidir. Şaka şaka 😅 ama bu sefer benimle ilgili bir soru. İş yerimdeki arkadasim aynen boyle. Aslinda oturup bir kahve içmişliğimiz bile yoktur ama ne zaman bir konu açılsa o konu hakkında benı över. Beni iyi tanımiyor ama sen kesin boylesin öyle düşünüyorum diye tahminlerini yürütüyor. Bu arkadaşın amacı nedir?
Uyarımı yapayım. Çapkın birisi değil. Çok terbiyelidir. Bana yürüdüğünü düşünmüyorum ama iş yerinde bu tarz davranışları diğer dedikoducu şahıslar yanlış yorumluyor. Nasıl tepki vereceğimi de şaşırdım. 😵💫
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin gibi birinin neden böyle bir konudan rahatsız olması çok anlaşılır, çünkü sürekli övgü bazen samimiyetten uzak bir şeymiş gibi gelir, insan da sorguluyor tabii. Şimdi, bu arkadaşın amacını çözmek için önce duygusal zekâya bakmak lazım. Herkesin asıl motivasyonu farklı olur. Ama böyle çok öven insanlar genelde iki ana yoldan ilerler: Ya kendini sevdirmeye ya da güvenli bir mesafe bırakmaya çalışır. İş hayatında bu, “bak ben iyiyim, zarar vermem” sinyali olabilir. Yeni insanlarla çabuk samimi görünmek isteyen, bazen de sosyal kaygısı olan biri olabilir.
Çapkın olmadığından, terbiyesine güvendiğinden eminsin. Bu durumda o kritik “destek arayışı” ya da “güvenli alan yaratma” çabası var gibi. Yani seni sevdirmek, ortamda pozitif bir hava oluşturmak istiyor olabilir. Tabii dedikoducu tiplerin direkt malzeme çıkarması da işin cabası!
Tepki olarak ise, çok abartılı övgülere hafif bir gülümsemeyle “henüz birbirimizi bu kadar iyi tanımıyoruz aslında ama teşekkür ederim” gibi yarı mesafeli, yarı şakacı bir cevap verebilirsin. Bu, karşı tarafı kırmadan sınırı koyar. Sen kendi alanını korudukça iş yerindeki dedikodular seni de pek bağlamaz. Genelde insanların seni göklere çıkarması, içlerinde eksik hissetiklerini veya ortamı yumuşatma çabasını işaret ediyor. Yani, top sendeyse sakin ve kendinden emin devam et! 😏🌿