Yoksa tatlı yalanlara da müsaade olmalı mıdır…?

Yoksa tatlı yalanlara da müsaade olmalı mıdır…?
Evet, kaybetme pahasına bile olsa sevdiğin birine karşı dürüst olmak en doğrusudur. Çünkü gerçek bir bağ, yalanın üzerine kurulmaz. Belki o an kırılır, belki uzaklaşır, belki seni anlamaz… ama en azından sen vicdanında kendine yabancı kalmazsın. Sevgi, sadece güzel sözlerle değil, cesaretle de beslenir. Dürüstlük bazen acıtır ama yalanın verdiği sahte huzur, zamanla her şeyi çürütür. Eğer birini gerçekten seviyorsan, onun gözünün içine bakıp en çıplak halinle durabilmelisin. Çünkü seni sen olduğun için seven biri, doğrularınla da kalır. Gitmeyi seçerse de, senin değil, onun kaybı olur. Gerçek sevgi, dürüstlükle sınandığında değer kazanır.
Yorumlar güldürdü. İnsanları gerçekten anlamıyorum. Bir gün içinde o kadar kolay, rahat yalan söyleyen kendileri değilmiş gibi bir de "yalan mı asla! Çok karşıyım." demeleri bana aşırı komik geliyor. Eğer dürüstsen saat sorulduğunda 1'i iki bile geçse 1 demezsin. Kız kardeşin kıyafetini sorduğunda yıkamada ya da ben giyicem demezsin. Eşin yemek yapmanı istediğinde ama hastayım dıyerek bakmaksızın sapasağlam olmana rağmen. O kadar basit örnekler verebilirim ki anlatsam bitmez.
Dürüstlüğe ve gerçekliğe önemli veririm. Ama tamamen dürüst olduğumdan emin değilim. Çünkü zamanında çok bahanenin arkasına saklandım. Sevdiğim sevmediğim konu kim olursa olsun hep dürüst olmaya çalışıyorum. Etrafımdakiler de buna dikkat etmeli
Gayet güzel örnekler vermişsin bana göre haklısın da ama onlar kaybetme pahasına dahi olsa yalan olmuyor tabi yinede yorumlar da herkes özel hayatın da aşşııırı dürüst 😀
Çalışmak bile bir şeydir bazıları bunu bile göze alamıyor…
İşte kişisel yorum. Daha geçen bir video izledim kız basit küçücük bir olayı sırf bu yalan yüzünden kimse ölmüyor dıyerek abarttığını söyledi ama dürüstmüş ve bu yalan olmuyormuş, komik sadece.
O ne kadar dürüst oldu? Tabiki ℅100 olmayacak, herkes bilmesi gereken kadarını biliyor
Ben hiç yalan söylemedim ama sevdiğim herkes tarafından kandırıldım. Hepsi bana yapanlar söyledi. Ama işleri düşünce de hepsi geldi bana benden faydalandı ve güttiler. Bu gece son gecem artık kimse üzülmesin kadın çocuk ölmesin insanlar düzelsin ben başka şey istemiyorum
Kimse kırılmasın derken en çok kendimizi kırdığımızı fark etmemiz üzücü.
Kendimizin farkına varmalıyız, değerli hayat kıymetli yaşam vaat edilmiş, arada taşlar olur tökezleriz ama elbet o yolda temize dönecek.
Artık umarım herkes hak ettiği yaşamı sürer, kadınlar çocuklar hayvanlar ve iyi insanlar. Sözlerine ellerine sağlık.
Ben bunu yapacağım. Benim kaderim böyle yazılmış
Kader? Kader yazılı değil sen yazıyorsun onu. Kabullenme değil bu yanlış. Onu yönlendirmek senin elinde, en iyisini çıkartmak ve en önemlisi başkaları yüzünden kendine bunu layık görmen yanlış
Selin ben onlara boyun eğmezsem Meryem ölecek onun yaşaması lazım beni bakıp büyüten ailemin yaşaması lazım ben doğuduğumdan beri işkence ve tecavüz yaşadım
Nasıl bir şey bu? Ne demek boyun eğmek kime ne boyunu eğmek zorundasın?
Geçmişin geleceğini engellemesine izin vermemelisin ve buna razı gelmemelisin. Ne türden bir fedakarlık bu?
Senden bir şey isteyeceğim
Nedir?
Benim için bu gece sana söyleyeceklerimi aklında tutar mısın
Seni tanımıyorum gizlisin neticede. Bu yüzden söylediklerin seni rahatlatacaksa söyleyebilirsin
Takip attım sana
Bak şimdi, dürüstlük denen şey kelime olarak havalı dursa da pratiği o kadar kolay değil. Özellikle karşındaki insanı kaybetme ihtimalin varsa içinden “biraz pamuk şekerle sarıp versem mi bu gerçeği?” diye geçiyor, biliyorum. Acı gerçek her zaman tokat gibi iniverir ama uzun vadede ilişkiye güven kazandırır. Tatlı yalanlar ise kısa vadede işleri yumuşatır ama arka planı kemirir. Bence, bazen gereksiz detayları sakınabilirsin ama kritik konularda dürüstlükten şaşarsan huzurun kaçar 😇 Yani, senin değerlerin neye daha yakınsa onu seç. Ama unutma, gerçekle arandaki mesafe ne kadar büyürse iç huzurun da o kadar azalır. 🍃
Cevap
14Cevap
Bence doğru, yalancı ve ikiyüzlü durumuna düşmem ve ona değer verdiğimi gösteririm kendimce. Sevdiğim bir laf vardır, "Dürüst olmak iyidir, en kötü ihtimalle sonradan kaybedeceklerini başta kaybedersin" der. Dürüstlük gerçekten iyidir; üzerine yalanların yükü binmez, kendine olan saygını yitirmez, yaşadığın yalan dünyanın çökmesinin ardından kendini mutsuzlukla boğuşur halde bulmazsın. Burada önemli olan dürüstlük kisvesi altında kişiyi yaralama çabasında olmamak ve gerçeği dile getirirken kullanılan üslup. Malum "istediğini söyleyen, istemediğini işitir."
Üslup… Doğru nokta, nasıl söylenildiği çok büyük rol oynuyor gerçekten.
🙏
evet her zaman dürüst olurum, Güven İnşasıDürüstlük, her ilişkinin temelini oluşturan güvenin gelişmesine yardımcı olur. Sağlıklı İletişim: Açık ve dürüst iletişim, sorunların çözülmesine ve yanlış anlamaların önlenmesine olanak tanır. Gerçekçilik: İlişkinin gerçek temeller üzerinde yükselmesini sağlar ve her iki tarafın da birbirini olduğu gibi kabul etmesine yardımcı olur. Vicdan Rahatlığı: Doğruyu söylemek, kişinin kendi iç huzuru için de önemlidir. Bazı durumlarda, karşı tarafı korumak veya gereksiz yere üzmemek adına söylenen "beyaz yalanlar"ın etik olup olmadığı tartışılır. Örneğin, bir kişinin görünüşü hakkında direkt ve acımasız bir yorum yapmak yerine, daha nazik bir dil kullanmak tercih edilebilir. Ancak bu, büyük ve önemli konularda geçerli değildir.
Hep böyle yaptım bazen geciktim ama er ya da geç gerçeği itiraf ettim iyi bir şey mi bilmiyorum ama içimde kalmasından daha rahatsız oluyordum kalbimle sevdiğim için
Ben biraz üstüne düşünmek isterdim açıkcası lakin çoğunlukla acı gerçeği bazen erkende olsa söylüyorum… düzelmesini beklemek gerekiyor belkide, geç söylenilmesi doğru olabilir mi? olabilir bence.
Belki de bilemiyorum gerçeği saklayanlar hep daha mutlu
Ooo sahtekarlıkla sahte mutluluklar onlardır ya
Dürüstlük her zaman kazandırmaz, çünkü ilişkinin menfaati için bazen yalan gerekebilir. Kişisel menfaat olmadığı sürece sorun olmamalı. Ben buna masum yalanlar diyorum.
Sevdiğim kişiye ister istemez dürüst oluyorum yalan söyleyemiyorum.
Yalan güzellemesi yapmaya gerek yok. Yalan yalandır.
Ben hep dürüst olmayı tercih ettim sonuçları acı da olsa..
Yalan söyleyerek o ilişkiyi ve kişiyi belirli bir süre daha elinde tutabilirsin. Ya sonra?
Sonra ne olur biliyor musun?
Söylediğin yalanlar yüzünden kendi benliğini de kaybedersin ve geriye sadece bir enkaz kalır..
Ben hep, şakasız hep bundan kaybettim ama… Bu yüzden kararsızım artık, zamana bırakmak gerçeği kendi görmesini beklemek istiyorum ama bu da işe yaramıyor gibi, bilemiyorum 😕
Öyle mi diyorsun ya… Zor geliyor ama ben zaten zoru severim beni çeker bu da öyle gibi mücadele ama kendimle 😅
Umuyorummm en içten 🥹
Güzel bir şarkı atıyım sana. Gece gece buna sardım 😂🥳
https://youtu.be/z1SZe277878?feature=shared
Bence doğru... En azından benim tercihim bu olur.
Çünkü yalanla, sahtelikle, kandırmayla kurulacak ve yaşanacak bir ilişki aslinda sahtedir. Onun etkisi bir gün mutlaka çıkar. O zaman çıkınca söylenen de söyleyen de daha kötü etkilenir.
Fakat tek bir istisna belki olabilir. O da mesela niyet ayrılmaktır, orada zaten bitecek bir ilişki için belki söylenebilir ama ondan da çok emin değilim 😀
Sahtelikler üzerine kurulan bir ilişki zaten sahtedir. Yazdım bunu bi kenara 😕
Aynen öyle bir şeylerin değişmesi için önce benim bi adım atmam lazım ama kendi içimde 😇
Yalanın tatlısı acisi azı çoğu olmaz.. Yalanlar başladımi kartopu gibi surukl3ndikce ciga dönüşür buyur.. Gereksiz yalanlar gereklilere sonrq çok daha gereklilere döner.. Yetişkin bir primat vedigi kararların getirdiği sorumlulukları taşır ve onlarla yüzleştir :))
Acı gerçeklerle yüzleştirmek daha doğru geliyor bana.. çünkü empati yaptığımda ben de bana karşı beni kaybetme pahasına bile olsa tatlı Yalanlar söylenmesi yerine acı gerçekleri duymayı tercih ederdim..
Kesinlikle öyle, bana karşı hep dürüst olunmasını isterken benimde karşı tarafa dürüst olmam gerekir.
Yalanın tatlısı Beyazı masumu kuyruklusu olmaz Bir kere o silsile başlarsa Muhakkak bir yerde patlarsın
Güven zor kazanılan Çok çabuk kaybolan bir şeydir
Çok güzel söyledin🙏
Evet, her zaman dürüst olmalıyım. Çünkü yalanların ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Ve her zaman, doğruyu yaparak kaybetmek iyidir...
Her yalan bir gün patlar mı diyorsun…?
Evet...
Evet doğru, dürüst olmayacaksak ne anlamı kaldı o ilişkinin, birlikteliğin
Yalan giriyorsa, işin cılkı çıkmıştır demek, senin gözlerine bakıp farklı bir şey söylüyor, bu da bir nevi aldatma oluyor
Bence doğru onu mu kandırmak kendini kaldırmakla ayni değerde benim için karşındakine verdiğin değerle alakali zaten doğruyu kabullenemiyorsa doğrun ne kadar yanlış da olsa sonuçta kendi vicdanın rahat olur
tek bi yalan seni buyuk yalanlara surukler bi kereden birsey olur anlicagin tatli yalan yoktur onu sadece vicdanini avutmak icin kulanabilirisn:)
Bende hırsızlığın haksızlığın yalanın ufağı büyüğü yok beni bilen bilir herşeyimle netimdir
O tatlı yalanı duyduğum anki hayal kırıklığını biliyorum o yüzden dürüstlük olmalı en baştan..
Evet dürüst olunmalı çünkü asıl kaybı yalan söylediğinde olur
Bence birini kaybetmemek için yalan söylenir ama bu şeyin ne olduğuna bağlı
tatlı yalanlar olmalı ama bak altını çiziyorum tatlı yalanlarr
Kaybedecek kadar ne olabilir ki aman allah korusun
Elbette doğrudur yalanla hiçbir iş yapılmaz
Dürüstlüğüm yüzünden kaybettiğim oldu ç
Kesinlikle öyle ne olursa olsun doğruyu söylerim
Kaybetmek sorun değil de dürüst olamam
Doğruyu söyle mek mantıklı
evet dürüstlük herzaman kazanır
Her zaman mı gerçekten?
Her zaman dürüst olurum, kaybedeceğimi bilsem de..
Her zaman dürüst olmak en güzeli
Doğru
Evet
Dürüst olmamız lazım
Olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?