Ben başlayayım;
Yastığını ne kadar değiştirirsen değiştir rahat edemezsin.
Senin savaşın kendinle...

Ben başlayayım;
Yastığını ne kadar değiştirirsen değiştir rahat edemezsin.
Senin savaşın kendinle...
Kaleme aldığım bir derlemeden konu ile alakalı hayata bakış açımı derinden değiştiren ve anlamlı sözler içeren Değerli bir insanın çok değerli ve kıymetli sözlerini paylaşmak istedim.
"Hiç kimse için bu dünyada yaşamak istediği gibi bir hayat yok evlat... Hadi denir ya "Yaşam, bizleri sunulmuş çok kıymetli ve değerli bir armağan, hediyedir". Unutma! “Hediye edilen atın dişine bakılmazmış.”
Senin de hayata bakışın böyle olmalı. Şayet sen de eğer şuna inanıyorsan ki! "çok para haramsız, çok söz de yalansız olmazmış"…
Eğer senin niyetin de kimseye haksızlık etmek değilse, kimsenin kazancında, malında, mülkünde gözün yoksa… Ve iyi, doğru bir insanın ulaştığı mertebeye sen de hakkınla ulaşmak istiyorsan…
O zaman bugün öl evlat.
Öl, o içinde ki nefsi onu terbiye etmek çok zor baş edemezsin.
Öldür içindeki seni aldatan, seni yanıltan, seni kötüye sürükleyecek olan o nefsi. Öldür ki nefsini "Ah onu diledim beni kandırdı" demeyesin
Biyolojik olarak ölürken...
Şayet gerçek ten de yene bilirsen Nefsini vallahi Bu dünyanın En güçlü insanı sen sayılırsın...
Şayet Öldüre bilirsen içinde ki bu nefsi O; zaman da bu dünyada ki öldürerek onurlu sayılabileceği tek insan sen sayılırsın.
Öl evlat… Öldür evlat… İnsanlar için Ölüler kıymetlidir yaşayan değil evlat...
sevdiğim joker sözleri var
Ya iyi olarak ölürsün ya da kötüye dönüşecek kadar uzun yaşarsın.
Sahip olduğun onca güce rağmen, beni korkutabileceğin hiçbir şey yok.
Bu dünyada hayatta kalmanın tek mantıklı yolu, kural tanımamaktır.
Bu dünyada hayatta kalmanın tek mantıklı yolu, kural tanımamaktır.
İnsanlar da fotoğraf gibi; ne kadar büyütürsen, o kadar düşüyor kalitesi…
Ne kadar yalnız olduğunuzu anlamak, sizi üzüyor mu?
Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.
Ben kötü biri değilim, sen iyi biri olmamı hak etmemişsindir.
Şunu asla unutma; Gülerken kaybettiklerini, ağlayarak geri kazanamazsın!
Kurulu düzeni alt üst ettiğinde her şey onda kaosa sürüklenir. Ben kaosun elçisiyim.
Bilirsin, son anlarında insanlar gerçekten sana kim olduklarını gösterir. Bu yüzden arkadaşlarını senden daha iyi tanıyorum.
Eğer bir şeyde iyiysen, asla bedavaya yapma.
Kalbura konmuş zaman eleniyor her bir an. Zerre zerre ayıklanıyor; Gelen -geçen / kalan -giden neden ve niçinleriyle. Bir sen* kalacaksın kendime. Düğümler çözülecek bir bir, " Vâki olanda hayır vardır” terkibiyle. Sen varsın ya bunca yOkun içinde kalbimi , koruyan tecellilerinle. Cilve-i rabbani'yi bilipte sızlanmak olmaz binbir endişeyle!
Bir insan bir günde bir haftada sevemez bir insan denizin derin dalgalarına girip denizin o tuzlu suyundan bir yudum içmeden denizin kabuklarından ayağını kesmeden aşık olamasın denize uzaktan bakıp ben aşık oldum diyemezsin
Hayata bakış açımı bu değiştirdi
Bazen hayatta en kalıcı dönüşüm, dışarıda değil içeride başlar. Benim bakış açımı değiştiren sözlerden biri; “Dışarıda ne arıyorsan, önce kendi içinde kaybetmişsindir.” Gerçekten de, her şey dönüp dolaşıp kendine geliyor. Hayatla dans etmek için önce kendinle barışmalısın. İç hesaplaşmalar bitmeden dış dünya sadece sisli bir perde gibi kalıyor. 🌫️🕵️♂️
Cevap
3Cevap
“İyileşmek; hak ettiğini bilmekle, artık susmamakla ve kendini bırakmamakla başlar.” – Rupi Kaur
Bu hayatta kimseyi kendin gibi bilip güvenme, kimse sen değil.
Hayırlı bayramlar 😊
Sen elmaya çilek muamelesi yapıyorsun ama o çilek değil sen yerde istiyorsun o dalda fizyolojisi çilek olmaya elverişli değil işin kötüsü o çilek bile olmak istemiyor 😑
İlk bahar da usul usul yürü, toprak ana hamiledir. 😂
Hayat, test etmeye izin vermeyen bir oyundur. O nedenle şarkı söyle, ağla, dans et, gül, dolu dolu yaşa. Perde kapanınca alkışlayan kimse kalmayacak.
Zamanınız sınırlı, bu yüzden başkasının hayatını yaşayarak boşa harcamayın.
STEVE JOBS
"Yol seni nereye götürürse götürsün, rengini ve ışığını koruduğun sürece en kurak çölde bile çiçek açacaksın."
Yani söz filan umrumda değil artık hayata bakışımı değiştirem söz değil de insnalr oldu kötü kalpli iğrenç insnalr
Kader bir kılıca benzer sadece onu kullanmayı bilenlere faydalıdır
Acımasız olan hayat değil insanlardır. Hayata küsmek yerine başarılarının devamını getir
“Bir şeyleri değiştiremezseniz, bakış açınızı değiştirin. Her şey orada başlar.”
Ölümün olduğu bu dünyada, hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında..
Franz Kafka
Her rüzgarda eğilip bükülürsen dağ kadarda olsan bi çınar etmessin
Arayanlar bulamaz bulanlarsa arayanlardir
Anlayana sivrisinek saz..
Ne zamandır sadece suskunluğu dinliyorum
Osuruktan teyyare selam söyle o yare
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?