Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Cevabı göreceli olabilecek bir soru üstat. Bence bir insan, en çok bilmediği şeyden korkar. küçükken bu yüzden bizi "öcü"nün varlığıyla korkutmuşlar. bilmiyorduk. Varlığını görmesek de yokluğundan emin değildik. yaramazlık yapan çocuğa "seni bilmem kime veririm!" sözü de bundan ibaret.
Bir sınava girerken, çıkacak soruları bilmemek korku ve stres doğurur. Karşı cinse çıkma teklif ederken, tepkisini bilmemek korkutur. Daha varda işte anladın üstat
13 Yorumla
Soran1 yılEvet eline sağlık üstat : ) ve anladım. bunlarda korku kaynakları olabilir elbette. ki olmuştur.
Soran1 yılSen sağol üstat : )
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılİnsan en çok boşa yaşamış olmaktan korkar.
Bir gün geriye dönüp bakıp da, Ben ne için yaşadım? diye sormaktan...
ve o soruya, içini susturacak kadar güçlü bir cevap verememekten.
Sevmeden geçen yıllardan,
söylenmemiş sözlerden,
cesaret edemediği adımlardan,
erteleye erteleye yitirdiği hayallerden...😔😪😪
Asıl korku ölüm değil,
ölmeden önce ölmüş gibi yaşamaktır.
Ruhu sağken gömmektir kendini sessizliğe.
Ve en çok da...
Bir yerlerde içindeki o gerçek “ben”in,
hiçbir zaman tam anlamıyla var olamamış olmasıdır.
13 Yorumla
Soran1 yılBence çok güzel satırlar ve kesinlikle haklısınız.
Yaşarken "yaşayamamak "- 11 ay
Eic icin tskler 🙏🥰
Soran11 ayRica ederim
Genel olarak neyden korkar bilmiyorum herkesin korkusu kişiseldir belki fakirlikten, belki hastalıktan, belki kaostan.
Ben üstüste ağır şeyler görüp geçirdim, insanların ihanetine çok şahit oldum bir şeyden korkacaksam bu kontrolü kaybetmek (devreleri yakmak) olurdu 😀11 Yorumla
Soran1 yılAh ah kesinlikle haklısınız... o devreleri yakmak anlıyorum.
Sorumluluk olmasa ben devrelerimin yanmasını isterdim şahsen. Sorumluluk diyorum ya öyle ciddi bir şey değil.
Daha önce canını yakandan...
Korku sıklikla kaygı ile karıştırılıyor ama temelde bariz bir fark vardır. Kaygı kisinin yaşmadığı şeyler sebebiyle hissettiğidir, korku ise daha önce yaşadığı şeylerin tekrar olabilme ihtimali sebebiyledir.
Çocuklar kedinin kuyruğunu tutmaya heveslidir korkmaz, fakat kedi sonra tırmalarsa korku oluşur...
645 Yorumla- 1 yıl
Ne özrü, olur mu öyle şey 😀
Aynen öyle.
Her iki durumda da bahsettiğim " artık ona zarar veremememesi" durumu var.
Yani kendisi de engel olabilir yine veremez ya da zarar hissi yaşayabilecek algıları kalmadıysa yine veremez 🙃
Kişi acı hissetmiyorsa mesela böyle vakalar var, kolunu kes hisstmiyor 😂 - 1 yıl
Evet daha iyi anladım şimdi. Her ne sekilde olursa olsun kaynağı gözünde hiçe dönüştürüyor yani kişi ve yine dediğinize dönüyor olay.
Teşekkür ederim.
Peki kendi kendine bi şeylerden korkmaya başlayan birinin psikolojisi mi kötüdür? Etkilenecek bir şey olmaması ya da görünürde normalken niye herhangi bi eşyadan korkmaya başlarlar
Hissizlik vakalarını daha önce duymuştum. Duygusal eksiklikten doğuyor olabilir mi, yoksa alakası yok mudur?
Kusura bakmayın belki cevaplamak istemeyeceğiniz ve belki biraz da karışık yazımla sorulmuş sorular bunlar. hak veririm rahatsızlık veriyorsam da cevaplamak zorunda değilsiniz - 1 yıl
Yo yo olur mu belli ki merak ediyorsun 😀
Hayır hissizlik tamamen fiziksel, nöronlar aci hissini taşımıyor 🙃 psikolojik değil.
Kendi kendine korkuyorsa zaten o kaygıdır. Kaygı bozukluğu diye tanimlanmış bir rahatsızlık var zaten. Tedavi olmalı.
Don Kişot gibi yel değirmenleri ile savaşmamalı insan 🤓
Soran1 yılBak o ikisini bende tam bilmiyordum oğrenmiş oldum. 🙏
Bu emoji nerden geldi bilmesemde sabitlemiştim klavyede...
Arifhanda güzel sorular sormuş esasında bazılarında uyarı reseptörleri yok yani galiba uvuzunu kaybetse bile farkında olmuyor acıyı hissetmemek öyle bir şey hatta bazı biyologların deneylerinde acı hissini aldıklarında. Hayvan kendi ayağına bile saldırabiliyor yani hissizlik kötü.- 1 yıl
@Psigareşh Sinirlerin ölme konusu sanırım. Ya o anın aksiyonundan fark etmezler ya da sinirlerde sorun vardır. biyolog deneylerini duymamıştım daha önce ama hıssizlik gercekten kötü
Soran1 yılBunlara bir isim ver artık mahşerin 3 atlısı : )
Soran1 yılNasıl yav : )
- 1 yıl
Anladım. Bahsi geçen kisi dostum dediğim biri. Hepsinden degil ama bazj esyalardan korkmaya basladı durduk yere. Aynadan, yalnızken koltuk ya da sandalyeden, benim evde ki çerçeveli anı fotoğrafından falan. Gece durup dururken beni ya da baska bi arkadasımızı arayıp konuşmaya calısıyor uyutmuyor korkudan dışarı da cıkmıyor salonda yürürken korkuyorum gece dedi. Gündüz sadece yalnızken korkuyor ama sürekli de yanında olamayız sonuçta. Üzülüyorum durumuna bi kere doktora görün dedim bana kızdı iyiyim ben dedi ama değil. Ailesiyle de iletişimi sıfır araları iyi değil diye iki tarafta konuşmuyor birbiriyle. Yazarken bazı çözümler bulurum ufaktan sandım ama yok bi psikolog görmesi şart gercekten. Soru ve cevaptan bayağı kaydı konu ama kusura bakmayın rica ediyorum
Soran1 yılYok sorun değil.. onu düşünmeyin..
geçmiş olsun bence beyni onu hayatta tutmak icin sahte korkular üretiyor peki ama neden? Sorun orada.
Soran1 yılYa konfor alanının dışına çok çıkmıyor ve bu yüzden kendisini tehlikede hissettiği için beyinde buna müsait hareket ediyor. Sahte korkular üretiyor @OrganIQ aklıma başka bişi gelmedi. : /
- 1 yıl
@Psigareşh Konfor alanından çıkmamaya başladı evet, o yüzden olabilir. Önceden sıkça buluşurduk ama son zamanlarda duruldu genelde ilk teklif ondan gelirdi hep. Bu durgunluk vaktinden sonra başladı korkuları. Şimdi iyi olsun diye biz çağırıyoruz gelmiyor ya da ona gidiyoruz konuşkan enerjik adamın ağzını zar zor açar olduk. Bir ya da iki hafta falan oldu bu duruma gireli inşallah dönemsel bi şeydir de geçer ama ister istemez kaygı yapıyor bende de
- 1 yıl
@Firu_Zen Bunu önceden de yapıyordu o yüzden ayıramıyorum doğrusu 😅 Genelde ya olsaydı şeklinde konuşurdu o yüzden sallardık. Mesela başıma gelen bi olayı anlattığımda ve hoşuna gittiğinde aynı temelin üstüne hikayenin bazı yerlerini değiştirip anlatır diğerine. Ben yanındayken bazen işte hatırlıyor musun Arifin başına şu şu gelmişti diye konuyu bağlayıp değişik detaylar sokardı öyle bi şey yok değiştirmiş bu derdim ama gülerdik yani ezberlemiştik böyle biri olduğunu. Karşıdakini de inandırırdı çünkü çok gerçekçi anlatan biri.
İletişimi normalde iyi sayılır. Fazla kibar ya da kaba olmayacak şekilde konuşuyor. Normalde öyleydi yani. Şimdi çoğunlukla gerilip korktuğu anlarda iletişim kuruyor ya da mesaj aramalara dönüyor. Eskisi gibi aktif sohbetimiz kalmadı şu an sadece o gerilince olmaya başladı - 1 yıl
@Arifhann zihni ona oyunlar oynuyor belli ki. Gerceklik algısı bozulmuş gibi duruyor.
Psikoloğa değil psikiyatriste ihtiyacı var arkadaşının.
Durumu iyiye de gidebilir, kötüye de ama kötüye gitme olasılığı daha yüksek gibi duruyor. En yakınları sizseniz ikna etme işi de size kalıyor..
Geçmiş olsun ve kolaylıklar dilerim..
Soran1 yılÇok geçmiş olsun.. zor bir süreç. Dönemseldir uzun mu kısa mı bilinmez ama bu dönemde yaşadıklarının uzun bir süre etkisinde çıkmayabilir. Umarım ki öyle olmasın. : /
- 1 yıl
@Psigareşh Teşekkür ederim. Dediğin gibi bu dönemden iyi kötü çıksa bile etkisi sürecek muhtemelen. Hatırlar mısınız bilmem ama, bu kişi, dün sorunuzda bahsettiğim beni hayata bağlayan kişi 🙂 Şimdi bu durumda olması ağır geliyor ama çözücez inşallah
Soran1 yılEvet bahsetmiştiniz. Rica ederim teşekküre gerek yok. Burada keşke daha fazlasını yapabilseydik ama insan hassas bir varlık. Yaptığı iyliği geri ödeyemezseniz bile yanında bulunmanız başlı başına iyi bir hareket.
- 1 yıl
@Psigareşh Şaşılası ama güç verdi sözünüz : ) Bu gece onun yanında kalacağım, bazı şeyler açığa kavuşur umarım
Soran1 yılUmarım
- 1 yıl
@OrganIQ Merhaba. Konuyu uzatıyor gibi görünmek istemem gerçekten ama arkadaşımın evine yaklaştım yanında kalacağım bu gece. Dindar mı diye sorduğunuz soru aklıma geldi birden, özel bi sebebi var mıydı yoksa öylesine mi sordunuz?
Rahatsız ediyorsam kusura bakmayın gerçekten, sadece aklıma takıldı bi an
- 1 yıl
Psikolojik destek almaya karar verirse yapılacak testlerde görecek ki kişinin bu konulardaki cevapları da soruluyor.
Eğer inanma kavramına fazla yoğunlastıysa hee şeye inanmaya baslayabilir...
Mesela şu anda benim evimin arka odasında bir katil olduğuna inanabilirim, ya da karşımdaki televizyonun bana saldıracağına...
Buna inanırsam da kaygı duyarım...
Bunu her şeye uygularsan o kişinin normal hayatını sürdürmesi mümkün olmaz...
O yüzden sordum 😇 - 1 yıl
@OrganIQ Anladım.. Teşekkür ederim cevap için, bazı fikirler edinmemi sağladı. Ama sanırım aşırı dindar olup her şeye inanmaya meyilli olmasa da zihninin sesine inanmaya fazla meyilli. Yanında oturuyorum şu an hiçbir sorunu yok ama mutfağa gidip su içmek için kalktım o arada bile peşimden geldi 🙂
Neyse, tesekkür ederim tekrardan : ) - 1 yıl
@Arifhann Ben bi ara boğularak uyanıyordum geceleri. Bir buçuk hafta falan sürdü bu, gecem kötü geçtiği için gündüz kendimde olmuyordum pek, sonra bi tavsiye aldım aşırı komik. Su sesi aç yat dedi bi abim. İnanır mısın gülüp ertelediğim bu tavsiyeyi bi gün dayanamayıp uygulayınca sakin bi şekilde uyandım. Ve sabahtı gece değil 😂 Sonra tekrarlanma korkusuyla bi süre böyle yattım iyileşince bıraktım yine. Bunu denet istersen, aynı sorun değil ama çok rahatlatıcı olduğu için de güzel bi çözüm açıkçası. Hiç değilse gece uyuyabilir diye düşünüyorum...
Ayrıca knka, arkadaşına söyle rahat olsun. Eğer sende olayı ciddiye alıp öyle davranmaya başlarsan iyice gerilir eder. Koltuktan korkuyorsa dur yastık koyayım da keyfin yerine gelsin de, koltuk üstü boşsa yastık koy ya da madem korkuyorsun at gitsin de. Aynadan korkuyorsa insan kendinden korkar mı olm falan de ama korkusunu durumunu küçümseyecek şekilde değil. Yanında olduğunu hissettir ama kendini de olaya kaptırmadan yani aslında lan her şey normal ben napıyorum dedirt hareketlerinle ama "ben deliyim bak böyle oluyor ben böyle görüyorum o bilmiyor onda olmuyor" psikolojisini de aşılamamaya çalış. Senin içinde durum zor hani kontrol etmek açısından ama kontrolü elden bırakırsan arkadaşının işine yaramaz.
Eğer gitmeyi reddediyorsa online olarak da başvurabilir tedavi için, belki evde ama güvende hissettiği için yanaşır hani. Çok, hatta hiç yalnız bırakmayın ama süreç içinde sana ya da size de bağımlı hâle gelmesin ki atlatabilsin.
Çok geçmiş olsun, umarım en az hasarla en kısa sürede atlatır bu durumu 🙏🏻
- 1 yıl
@Göktuğx_ Tavsiyelerin icin tesekkur ederim kardesim. Dun gece niye korkuyorsun ki tetikleyen ne diye sormaya basladım uyumadığı icin falan, ya gercekten bilmiyor ya da bildiği halde saklıyor ama bilmiyorum falan diye zırvaladı. Sabahladık, ondan bundan konuştuk. Ben cıkarken boşsan yine gel falan demedı ama oyle bakıyordu. Bugün de kalırım yanında ama uyumasını da saglarım. Gozlemlediğim kadarıyla durum sandığımdan bı tık daha ciddı, baskalarıyla da iletisime gectim bugün, halledicez insallah sorunu.
Su sesi tavsiyesı icin de teşekkür ederım yine, muhtemelen bugün denetmeye çalışırım - 1 yıl
@Arifhann Eminim ki geçmişine takıntılı şu an. Eskiyi düşünüp duruyor. Ailesiyle arası bozuk demişsin, o zamanlarda sen yanındaysan veya geçmişini anlatmışsa sana oradan yola çıkmaya çalış o öyle yapıyor çünkü. Güven bulamadığı için bi yere sığınmaya çalışıyor, nasıl desem. Tanı koymak gibi olmasın ama travmaların yüzeye çıkmış bi aşamasında muhtemelen. Ya geçmişini aratmayacak şekilde sağlam güven ve ilgi ortamı vereceksiniz ya da.. gerisini sen düşün artık : ) Birileriyle iletişime geçmiş olman çok iyi tek başına yardım hafif kalırdı bu durum için 👌🏻
- 11 ay
@Göktuğx_ Kardeşim hayırlı bayramlar dilerim, tavsiyelerin icin de sagol. yoğunluktan donemedim kusura bakma. Ama seni Allah mı gönderdi.. dedigin su sesini acmayı onerdim once bayağı diretti sonra kabul etti de vallahı diyorum sabaha kadar uyanmamıs. Ve galıba unuttuğu ıcın aynadan bile baktı bayram namazına gitmeden hemen önce. nasıl tesekkur etsem bilemedim dostum iyş ki yazdın ne bılim gecici olsa bile normal davranıyor su an inanamazsın. Allah razı olsun dostum ne diyecegimi sasırdım su an ınan ki 🙂
Yapay Zeka Cevapladı
Şimdi, dürüst olayım: En çok korkulan şeyler kişiden kişiye değişir ama senin paylaştığın görsel ve metinler, aslında insanın “yetersiz kalma” korkusunu gözler önüne seriyor. Farklı ve “özel” olma arzusunun altında, sıradan olmaktan ya da fark edilmemekten duyulan kaygı yatıyor. Kısacası, insan bence en çok kendi sıradanlığıyla yüzleşmekten ve topluma karıştığında görünmez olmaktan korkuyor diyebilirim. 🙃 Senin bu konudaki fikrin ne, kendini bu illüzyona kaptırmış hissettin mi hiç?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılYaşadığı kötü tecrübelerin, tekrar yaşanmasından korkar. Daha önce olumsuz deneyimlediği, tadına baktığı bir şeyin bir daha başına gelmesinden korkar.
Lakin herkesin lügatında korkma kelimesinin ayrı bir açılımı vardır.33 Yorumla
Soran1 yılEvet herkesin lugatında korkmak kelimesi farklıdır.
İlk defa deneyimlediği korku ve sonra deneyimleyeceği korkuyu kıyaslar mı insan istemeden?- 1 yıl
Kıyaslar ve bu nedenle uzak durur
Soran1 yılAnladım.
1 yılKendinden korkar bence herkes bu yüzden gizli karakterlerle yaşıyoruz maskeler altında veya potansiyeline ulaşmamak için her türlü oyunu oynar beynimiz
22 Yorumla
Soran1 yılÇok güzel bir yorum elinize sağlık.
- 1 yıl
Teşekkür ediyorum
Sahip olduğunu düşündüğü şeyleri kaybetmekten korkar..
Sırf bu korku yüzünden de kaybetmeye mahkumdur..
310 Yorumla
Soran1 yılBence güzel noktaya değinmişsin kuzen : )
Soran1 yıl: ) eledir.
Soran1 yılÖyle elbette kesinlikle temelde hiçbir şeye sahip değiliz maalesef.
Soran1 yıl: ) bu gün müzeyi gezdim keyfim yerinde. Yanisi istediğini diyebilirsin kuzen kızmam karşı çıkmam.
Ben çoğu şeye sahip değilim bu yanılgıya düşmedim. Şimdiye kadar büyük konuşmak olmasın.
Evet arafta kaldığım doğrudur ama yorgunluktan oluyor hepsi geçecek bir gün. Takılıp kalmaya benzer elbette.
Soran1 yılDaima gelişmek : )
Soran1 yılTeşekkür ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 468 cevap paylaştı.
1 yılZeki insan bildiği şeyden, zekasını kullanamayan insan bilmediği şeyden korkar.
Her ikisi de olmayan ben ise; çaresizlik, belirsizlik ve rezil olmaktan korkarım.
15 Yorumla
Soran1 yılBiraz iddalı bir cevap olmuş elinize sağlık.
- 1 yıl
İlk cümlem psikoloji ve sosyoloji ile ilgili, tam bir sonuç değil genelleme içeriyor. Toplumlar, tabular, eğitim, yaşanmışlık, mevcut hayat şartları ve kişilik özelliklerine göre farklılık gösterse de genelleme doğru.
İkinci cümle benim kişisel cevabım.
Teşekkür ederim sizin de elinize, gönlünüze, beyninize sağlık.
Soran1 yılYalnız anlamak için bayağı düşündüm.
Rica ederim- 1 yıl
Düşünen ve anlayan insana hasretiz, eyvallah.
Soran1 yıl🙏.
1 yılİnsan en çok kendi içindeki kötüyü tanımaktan korkar bence... Bu yüzdendir ki hep başkalarında eksik, hata, kusur bulmaya çalışır 🙃
25 Yorumla
Soran1 yılBu çok olası arkadaş düşündümde : )
- 1 yıl
Eski bir dönemde yine istediğim gibi davransam, istediğimi söylesem de bunları hep bir sebebe dayandırır ya da bal ile harmanlayıp dile getirirdim ya da bir hata yapmam durumunda bunu kimse bilmesin, kötü biri gibi görünmeyim isterdim çünkü kötü olmak kısmını kendim kabullenemiyordum. Bunun yerine sürekli hareketlerimi bir gerekçeye dayandırıyor aslında kendimle birlikte herkesi manipüle ediyordum...
Sonra farkına vardım ki herkes benim gibi... Hatta benden beter olup da melek geçinen insanlar kaynıyor ortalıkta... Sonra kendimi birilerine açıklamayı bıraktım önce, kendim bilsem yeter diye düşündüm hep...
En son benim içimde de kötünün var olduğunu kabullendim. Hatta bazı zamanlarda bu kötü yanımdan çok keyif aldığımı da fark ettim...
O günden beri şeytan olarak anılsam bile sahte bir melek rolüne bürünmediğim için mutlu oluyorum. İnsana büyük bir özgürlük katıyor...
Bu noktaya gelene kadar kendimle alakalı o kadar acı çektim ki korkunun sebebini çok net gördüm kendimi tanıyarak. Korkmak doğal ama kendini kabullenmeli bence insan
Soran1 yılAh ah işin garip kısmı bilmesemde daha doğrusu kelimelere dökemesemde benzer şeyleri bende yaşadım ama benimki tam tamamlanmamış gibi. .
Sendeki durum kendiyle tam anlamıyla barışık olma durumu lulu. Bu kolay erişilemez.
Ben kendimi kötü ve karamsar olarak tanıyorum. Buda ne kadar doğru bilmiyorum. Belkide bende bazı şeylerden korkuyorumdur.: )- 1 yıl
Kötü ve karamsar olarak tanımlayıp yaşadığın sıkıntıları buna bağlamak, kendini suçlamak kolay olan çünkü... Hala bir sebep arıyor gibisin ama sebepsizliği kabullenmek bir şeyleri kafada toparlamak için etkili oluyor arkadaşım
Soran1 yılBilmiyorum arkadaşım. Belkide dediğin gibidir. Gerçekten bazı şeyleri bırakmalıyım ama neleri...
1 yılAnlayamadıklarından ya da bilmediklerinden. Belirsizlik her zaman korkuyu tetikler.
21 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle bilinmezliğinde korkusu vardı.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılBazıları yalnızlıktan, bazıları başarısızlıktan, bazıları sevgisizlikten. Bu kişiye göre değişir.
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız kisiye göre değişir..
1 yılHakikati bilmekten korkarlar, o yüzden herkes görmezden gelir. Bizde tıpkı böcek gibi bir canlıyız, ve ölüp yok olucaz kimsenin umrunda değiliz. Ama yine de aşka inanıyor, cennete gideceğimiz avuntusu ile yaşıyoruz.
11 Yorumla
Soran1 yılHımm elbette bu mümkün.
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
1 yılSevdiklerini kaybetmekten
11 Yorumla
Soran1 yılElbette haklısınız
Her şeyden olmakla birlikte belirsizlikten de korkar. Cevabı her yere çekebiliriz aslında. Bazı eşyalardan korkanlar bile var
11 Yorumla
Soran1 yılEvet haklısınız. Korku değişkendir..
Bu zamanda geleceğinden benim için öyle en azından 🥺
25 Yorumla
Soran1 yılAnlıyorum evet haklısınız. Gerekli adımlar atılırsa bu azalır. Endişe korku bence azalır yani.
Soran1 yılÖyle ne yazıkki bende aynı durumda olmasamda sayılırım
Soran1 yılÖyle elbette haklısınız.
Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Karanliktan korkuyorum
10 YorumlaBana göre, sevdiğim kişileri kaybetmek
11 Yorumla
Soran1 yılÖyle elbette , haklısın.. : /
1 yılİhanet ve kötülükten.
11 Yorumla
Soran1 yılElbette : /
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılGözünde büyüttüğü şeylerden korkar
11 Yorumla
Soran1 yılElbette bu konuda haklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılHastalanamktan ve örümceklernden korkarım ben
11 Yorumla
Soran1 yılYani temelde zarar görme korkusu anlıyorum.
1 yılÖlümden ve ayrılıktan
10 YorumlaNikimi değiştirme şansım var mı
21 Yorumla
Soran1 yılGaliba yok. :/
Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı. Kendinden bence
11 Yorumla
Soran1 yılMümkün elbette.
yakınlarımı kaybetmekten çok korkuyorum
11 Yorumla
Soran1 yılBizde korkuyoruz : l
1 yılBilinmezlikten
15 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle
- 1 yıl
Peki kaygılarımizin nedeni bilinmezlik mi bir fikrin var mı
Soran1 yılAslında bence insan bilinmeyenle karşılaştığında ve çözemediğinde kaygılanır ve bu kaygılar giderilmediği vakit korkulara dönüşür bende yeni öğrendim yani : )
- 1 yıl
Teşekkür ederim anladım
Soran1 yılRica ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBilinmeyenden
11 Yorumla
Soran1 yılElbette
1 yılGerçek yüzünün ortaya çıkmasından
13 Yorumla
Soran1 yılBu önemli bir durum. Özellikle maske varsa insanın yüzünde. Haklısın8z
- 1 yıl
Neysem oyumcular bile kendinden korkar çünkü insanın en büyük savaşı kendiyledir..
Soran1 yılÖyle elbette..
1 yılÇocuklarının önünde çaresiz kalmaktan.
11 Yorumla
Soran1 yılBu zor bir durum... Gerçekten..
Gizli Üye(25-29)1 yılYalnız kalmaktan
11 Yorumla
Soran1 yılElbette mümkün
Kaybetmekten
10 YorumlaMike Tyson?
10 YorumlaBilmediklerinden
10 Yorumla
1 yılKaybetmekten
10 Yorumla
1 yılKaybetmekten.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 893 cevap paylaştı.
1 yılKaranlık :)
10 Yorumla
1 yılAkrepten
10 Yorumla
1 yılMuhtaç olmak
11 Yorumla
Soran1 yılHakikaten zor bir durum.. allah kimseyi kimseye muhtac etmesin
1 yılYanlizliktan mi?
11 Yorumla
Soran1 yılYani o da olabilir elbette ama korku her insana göre değişir.
11 ayBenden
10 YorumlaALLAHTAN
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler