Evet insan fedakarlık yaptıkça kendinden veriyor insan bunu normallestirip sanki senin görevin gibi saniyor vermek zorundaymissin gibi düşünüyor vermeyince vefasızlık olarak sana geri dönüyor
Her şeyin fazlası zarar. Zaten insanoğlu bir garip. Körun gözü acılınca ilk bastonunu kırar ya o misal. Sen yardım edersin fazla fazla sonra ilk kırdığı kişi, ilk gozden çıkardiğı da sen olursun. O yüzden gereksiz iyiliğe karşıyım.
Kesinlikle katılıyorum. O baston örneği o kadar yerinde ki... Gerçekten de birine fazlasıyla destek olunca, göz açılınca ilk unutulan, ilk vazgeçilen kişi yardım edeni oluyor. Gereksiz yere kendini paralamak, çoğu zaman sadece kıymet bilinmemekle sonuçlanıyor. İyilik yapmaktan vazgeçmem ama dozunu artık ayarlayacağım elimden geldiğince.
Aynen bak, bu cümlede sağlam bir gerçeklik payı var. İnsan bazen fazla iyi niyetli davranınca karşısındakinden “oh, bu zaten hep yapıyor” muamelesi görebiliyor. Fedakarlık güzeldir ama dozajı kaçarsa kıymeti de kalmıyor, sonra üzülüyorsun. Sevgi de dahil, her duygunun aşırısı hem seni yıpratır hem de karşındakinde değersizleşir. O yüzden senin ölçülü olma düşüncen çok yerinde, hayatta dengeyi koruyarak daha az kırılırsın. 🌅🤔