"İster mutlu ol ister mutsuz, sen, dünyaya kattığın şeysin"
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bu sözü kim söylemiş bilmiyorum. belki ilk izlenim olarak ilk akla gelen bu dünyada insanlık için iyilik babımda bir şeyler yapmanın önemini anlatmak istediysede, bana biraz manidar geldi. bu şahış şayet bu dünyanın fani olduğunu biliyorsa bu dünya için değil de ahiret ağırlıklı çalışmayı farklı bir şekilde aks ettirirdi diye düşünüyorum. bence diyorki bizim mutlu mutsuz olmamız değil önemli olan fani dünyanın fani sahiplerinin işini yapmamız gibi.
182 Yorumla- +1 yıl
Yani olaya sadece maddesel mi bakılmış?
- +1 yıl
Evet burası önemsenmemiş. Şu vurgulanmak isterken
ifade eksik olmuş: yaşadıklarımız bizleri birşeyler üretmekten geri koymamalı, ruh halimize rağmen devam etmeliyiz - +1 yıl
çin de otelin birinde kapıda duran bayan bir görevli varmış çok yorgun ve hastaymış ama ısrarla işinin başındaymış bizim vatandaşlarımızdan birisi demişki sorumlu kişiye nekadar vefakar çalışanlarınız var işinin başından ayrılmıyor görevli demişki ayrılırsa yerine geçicek binlerce kişi var bunu göze alabilseydi giderdi hastaneye
- +1 yıl
Nedir? Cevap değişmez mi herkes için
- +1 yıl
Para diyorsunuz, haksızda değilsiniz. Hayaller hayatlar durumu bizi olması gerekenden uzaklaştırıyor yani
- +1 yıl
Anlaşıldığı kadardır insanoğlu öyle demişti büyükler. Anlama kısmında ne demişler eskiler aklıma birşey gelmedi siz ne dersiniz
- +1 yıl
Bülbül gibi şakıyan bir aheste olmuşsunuz ama bu sayede. Para önceliğiniz olsa bundan beri olacaktınız belkide kim bilir. Yoldan çıkarmayan paralara talipte olmak lazım. Bu devirde nefes almak bile parayla malumunuz
- +1 yıl
Mutsuzluğunu kişi kendi kendine yaşar mı? Ne kadar yaşar? Çevresinden acısını çıkarır mı? Mutsuzluk nedir en başta? Buna rağmen üretilen "şeyler" birşeylere hizmetse uğruna hizmet edilesi şey ne olmalıdır?
- +1 yıl
mutsuzluk kişiden kişiye değişir tıpkı mutluluk gibi misal kimi vardırki dünya yansa kılı kıpırdamaz gece yatmadan son dal sigarasını içer sabah kalkınca ne içicem diye mutsuz olur. mutsuz olan kişi bunu içinde yaşar bilirki kimsenin faydası yoktur bıkana sıkılana kadar yaşayabilir. uğruna hizmet edilen değerler kişilerin etik düşüncelerine göre değişir esas hizmetler bedelsiz olarak karşılıksız olarak yapılabilen gönlü büyük insanların yaptıklarıdır kimin ne amaçla hizmet ettiğini bilemeyiz.
- +1 yıl
Gönül büyükse davada büyük olur o halde, uğruna himzet ettiği şeyde. İnsanların sinelerini biz bilemiyoruz maalesef, gözüne bakınca gönlü okunmuyor malumunuz, kim kimin hizmetçisi bilmekte mümkün olmuyor
- +1 yıl
Benim için önemi var açıkçası. Ya çıkarcı davaları olanlarla karşılaşırda duygularım istismara uğrarsa, emeğim zamanım heba olursa?
- +1 yıl
iyi bir usta iyi bir gözlemcidir çevresine hakimdir kimin ne yaptığını ne maksatla geldiğini otururken kalktıktan sonra kaç adım atacağını bilir davasında beraber olduğu uğrasta yanındakilerin dost görünenlerin kuyruğuna basmaz işine çomak sokmaz kendini 3 kademe saf gösterir niyetlerini anlamak için basit gösterir bilirki karşıdaki hasım onu küçümserse ve her neye karar verirse karar verdiği an en zayıf anıdır ozaman yakalar hasmını
- +1 yıl
Saf görünme taktiği çok güzel bir taktik. Artık benimde zaman zaman başvurduğum bir taktik ki karşımdaki kişi tüm hünerlerini göstersin çekinmeden, maskelerle gizlemesin kendini. Lakin herkese her şarttada yapamıyorum. Bunun içinde sarraf olmak lazım ki taktiksiz bile hüküm verebilmeli insan. Usta/sarraf olmak için ne yapmalı insan?
- +1 yıl
usta sarraflar ilk yol ayrımına nerde girer bilirmisin? usta hasımlarını yenmiş sırtı yere gelmeyen baş pehlihan edasıyla er meydanında gezer bilirki eski hasımları artık yoktur gök kubbe aynıdır ama altındaki herşey değişmiştir bilirki yeni hasımlar vardır nitelik bakımından ondan üstün olsada nicelik bakımından hep o üstündür orda yanılır ve künde olur usta sarraf ise gücünün farkında olan bunu göstermeden hissettirebilendir çevresinde düşmanı dahi ona hayrandır kimse onunla aşık atmaz ama gönlünde hep eski savaşları heyecanları vardır ne demiş eskiler asıl ustalık her zaman acemi olmayı bilmektir.
- +1 yıl
Eskiler/büyükler birşey demişse orada birşey demek artık haddime olmuyor. Sarraf olmak için çetin harplerden çıkmış olmak lazım anladım ki. Bu harplere razı mısın ey ceviz ağacı derler
- +1 yıl
Şevk kırmak değilde gerçek usta bir sarraf olması için şevke getirmek diyebiliriz
- +1 yıl
bazen kazanamazsın ceviz ağacı istediğin kadar profosyonel ol büyük bir hasmın olur onunla çarpışmak için çok hazırlanırsın yinede yakalar seni bilirsinki başkası gelse önünde duramaz ama biri vardırki taaa toyken bile efsanedir o defalarca seni yenmiştir elini öpmekte istemezsin kaçarsın bazen oyun devam etsin diye kaçarsın.
- +1 yıl
Kazanmak sadece görünürde olan birşey midir? Cenk sadece somut ortamda mı gerçekleşir? Düşman sadece kanlı canlı birşey midir? Kaçarken düşman denen zattan belkide manevi zaferlere koşuluyordur kim bilir
- +1 yıl
Güzel cevaplar 👌🏻👌🏻
- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
Soruda karşılaştık aheste hatırlarsa hatırlar hatırlamazsa kendimi hatırlatmam dedim
- +1 yıl
Evet 😊
- +1 yıl
İlk etapta mı 😊
- +1 yıl
Sarraf olmuşsunuz o halde siz, bayağı bayağı 👌🏻
- +1 yıl
Ne güzel ne mutlu size
- +1 yıl
Sorudaki anahtar kelimelere geldik. Mutluluk ve mutsuzluğa rağmen bırakılacaklar derken neler döndü neler 😊
- +1 yıl
Tuzu kuru olan damdan düşenleri anlamaz dümdüz konuşur, dediğiniz gibi şair cennet misali meşakkatsiz bir hayat yaşıyorsa kolayca kalemini oynatıp insanlara birşeyler fısıldamış olabilir
- +1 yıl
Bahanelerin ardına sığınma, her konuda elinden gelenin en iyisini yap diyorum kendime. Mutlulukta geçici mutsuzlukta, o yüzden süreç seni yönetmesin sen süreci yönet diyorum kendime
- +1 yıl
Uygulandığında tadından yenmez, sıra onda
- +1 yıl
Teorisi böyle güzelse diyor insan, pratiğinin güzelliğin sınırları nasıl tarif edilebilir ki? Huzur der biri, vicdan rahatlığı der başka biri, masum gözlerden kalbe akseden hisler der bir diğeri ama hep kifayetsiz kalabilir kelimeler
- +1 yıl
Amin, talip olduk bakalım nasip olsun diye ummaktayız
- +1 yıl
Gençler hızlı evet, hızlı yanıp hızlı sönüyorlar, sebat yok sabır yok
- +1 yıl
Neden iyidir ki
- +1 yıl
Neyle mücadele ettiğini bilmeden mücadele etmekle bilerek mücadele etmek arasında bir devir var diyorsunuz. Haklısınız. Bu devir yıpratır da evet. Ama kişiyi birşeyler sürekli uyandırıyorsa kişi uyuyor gibi yapamaz, düşüncelerini farkettiklerini susturamaz
- +1 yıl
Sığınacak yeni limanlar arar
- +1 yıl
Severken kaybolmak, sevdiğinde kaybolmak
- +1 yıl
Mayının delikanlısı mı olurmuş önce onu merak ettim. Çoğumuz evlilikten mucize bekleriz, büyüğünüz sizi çoğunlukla karıştırmış olmalı
- +1 yıl
Kavramlara dair düşüncelerim ordan oraya savruldu 😊 mayının delikanlı olabileceği aklıma ölsem gelmezdi. Evlilik iki hayatın iki gönülün birleşmesinden başka birşey olmasa gerek
- +1 yıl
evli olanlar evliliğin farklı bir şey olduğunu anlatırlar bazen bekarlara özendiklerini anlatırlar derim buyrun gelin yanıma sesleri kesilir bazen de evliliğin iyi olduğundan dem vururlar övünürler ama genelde bekarlara överler evlilere değil bu ya bir teşvik ya da üstünlük taslamak gibi bir şey olmalı derim.
- +1 yıl
Hem pastam dursun hem karnım doysun mantığında bu insanlar. Güzel yanlarıda vardır zor yanlarıda evliliğin herhalde birçok şey gibi. Yaşamayan bilmez bilen yaşamaz 🤔
- +1 yıl
Yaşınız kaç ki tam olarak geç kaldığınızı düşünüyorsunuz? Bazen bazı durumlara istesekte istemesekte geç kalırız, olması gerektiğini geç idrak edebiliriz mesela. Ölmeden önce ayrıca neye geç denilebilir ki
- +1 yıl
O zaman çaresine bakarsınız yaşında yaşamak için
- +1 yıl
Bizden önceki nesille aramızda yaş yakınlığını bizden sonraki ile yakalayamacağız maalesef, geçti kaçtı o trenler 😏
- +1 yıl
Allah nasip etsin tez zamanda 🖐🏻başka sorularda görüşmek üzere
- +1 yıl
Şimdi hala aynı vagonda mısınız? Araf bitti mi?
- +1 yıl
Sizinde geceniz güzel ola 🖐🏻
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılacı ama aslında hepimiz çok kısa ömürlü birer hiçiz ban abunu hatırlatıyor
117 Yorumla- +1 yıl
Ve o hiçliğe rağmen ne katabildik bu önemli sanırım
- +1 yıl
belki bir parça iyilik dürütlük ateşi büyütemesemde sönmeisni engelledim diyelim.
- +1 yıl
Sonuçta çabalamışsanız bu iyi birşey değil midir hiçbir yapmamaya göre
- +1 yıl
ben halimden memnunum yalış anlaşılmasın ama dünyada bıraktığımız iz ile aslınd abaşka bir üked ebaşka bir coğrafyada yapabileceklerimin kapasitesini düşününce zayıf geliyor kendime.
- +1 yıl
Böyle düşünmektede haklısınız ama. Birşeyler için çabalamak boş durmaktan yeğken, daha iyi işler yapamamak ise sadece birşeyler yapmış olmaya göre üzücü.
- +1 yıl
boş durmak bana göre değil hayatımın hiç bir döneminde tüketici toplum kısmında bulunmadım doğama aykırı
- +1 yıl
Ne mutlu size. Oksijen israfı değilsiniz. Neler üretiyorsunuz mesela merak ettim
- +1 yıl
küçük yaşımdan beri çalışıyorum. şuanki mesleğim tasarımcılık. yurt dışından yüksek miktarlara alınan yüksek teknoloji ürünlerin yerli üretimini ve tsarımını yapıyorum
- +1 yıl
Güzel bir mesleğiniz var. Savunma sektöründe misiniz peki
- +1 yıl
savunma sektörünede iş yapıyorum medikal sektörüne de. üretim sektörüne de.
- +1 yıl
Başarılar dilerim size, yolunuz açık olsun
- +1 yıl
teşekkür ederim bu soruyu sorduğunuza göre sizinde ya bir amacınız ya bir yolunuz yad abir yaranız var hangisi?
- +1 yıl
Hepsi var diyebilirim herkes kadar. Sadece yemek yemiş uyumuş gezmiş tozmuş çeşitli ihtiyaçlarını ve zevklerini tatmin etmiş biri olarak yaşayıp ölmek istemiyorum. Ve bunları yaparken hayatta zaman zaman herşey yolunda olmayacak, ve ben bunlara rağmen amacıma yürümek zorundayım
- +1 yıl
ee zaten o yolu güzel yapan zorlukları. herşey kolay olsa keyfi ve tatminide ona göre az olur. var mı üzerinde çalıştığın birşey?
- +1 yıl
Zorluklar kıymet katıyor aslında yola, evet. Var benimde birtakım uğraşılarım ve birkaç adım daha var tamamlanan gereken öyle diyeyim
- +1 yıl
umarım bian önce hedefine ulaşırsın :)
- +1 yıl
Teşekkürler 😊
+1 yılyani ölmeden önce ardında ne bırakıyorsan ondan ibaretsin diyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Banada bunu hissettirdi bu cümle
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Nasıl hissettiğin değil neler yaptığın ile var olacaksın.
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel özetlediniz. Hislerimizin arkasına sığınmadan yapılacakları yapmamız lazım
Ales sorusumu?
Şiklar neler13 Yorumla- +1 yıl
Şıklarla sınırlı değil
- +1 yıl
Bilmiyorum o akım nedir ne değildir. Okuduğum kitapta denk geldim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?