daha hayırlı olan dururken hayırsız olana tenezzül etmek! Aslında bu söz hz Musaya ait. Hz musa kavmine her gün cennetten altın tabak içinde bıldırcın indiriyor. Cennet bıldırcını haaa! Her kula nasip olmayan bir şey. ama her gün aynı yemek geliyor. Bir müddet sonra kavmi coşuyor ve ''eeee bu ne böyle hep aynıy yemek hep aynı yemek. Hani sarımsak hani mercimek?'' diyor. Bunun üzerine hz Musa ''Siz çıldırdınız mı? Daha hayırlı olan dururken daha az hayırlı olana mı tenezzül ediyorsunuz?'' der. Aynı şey değil elbette ama bir keresinde kuzenlerimi toplayıp eglenceli bir organizasyon düzenlemek niyetindeydim. Dayımın kızını çağırdım ve el hareketleriyle ''Ben ben gelmeyeceğim burada biraz dedikodu dinleyeceğim'' dedi. Gerçekten ilginç. Biz ölümüne eglenirken o canım kim kiminle nerde ne halt yemiş bunları dinledi.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bu hayatta en çok anlam veremediğim şey, insanın insanı bu kadar kolay silebilmesi. Bir zamanlar gözünün içine bakıp değer verdiği birini, hiçbir açıklama yapmadan yarı yolda bırakması. Oysa insanlar eşya değil ki kırılınca tamiri kolay olsun, ya da kullanılmayınca bir köşeye atılsın. En çok da bu duyarsızlığa, bu vicdansız rahatlığa anlam veremiyorum. Sevmişsen iz bırakmalısın, gitmişsen de izah etmelisin. Ama kimse kimsenin içini darmadağın etmeye bu kadar hakkı varmış gibi davranmamalı.
Ne güzel yazmışsın, tatlı ironiyle sormuşsun, bayıldım! Sabah işe veya derse gitmek kimden çıkmış, bence de acilen bulunup hayatından el çektirilmeli 😂 Hele o pasta alkışlama olayı… Sanırsın düğünün yıldızı pasta! İnsanlar bazen neye, neden öyle tepki verdiklerini düşünmeden alışkanlıklarından devam ediyor, garip ama gerçek. Yani sabah ezanı gibi, pasta alkışı da sorgusuz kabul 😅 Bu arada fotoğraf ortamı şahane, böyle mekanlarda oturup hayatı sorgulamak gibisi yok, şıp diye içini dökebiliyorsun 🚀✨
Neden aşkta becerkisizim ve benim hiçbir etkim yok mesela sevdiğim kişi beni kötülemeye çakışna ve bunu ustaca yapan gelinlerimizin ve başka innsalrın kaflarına kanıp benimle dalga geçiyor snaki kafada kuruyor hasta muamelesi yapıyor