Savaşlar, kavgalar...
Sizin hayatta anlam veremediğiniz neler var?

İnsan içinde bulunduğu sistemin parçasıdır. Onu kendisi günlük yaşam pratikleri ile oluşturur. Modern zamanlarda yaşanılan hayatlar bu anlamda ‘doğal’ değildir. Siz bir insan olarak yakacağınızı kendiniz toplar ve ısınırsanız; gıdanızı kendiniz üretir ve beslenirseniz; su ihtiyacınızı doğan doğrudan kendiniz temin ederseniz, kuyudan su çekip kovalarla taşırsanız sistem dışına çıkarsınız. Ancak para kullanmaya başladığınızda, sisteme bu şekilde dahil olduğunuzda, eve girince tek düğmeye basarak ısındığınız, evinizi aydınlattığınız ve gıdanızı hazır bulduğunuzda sistemin parçası olursunuz. Bu rahatlıkların hiç birisi arkasında bir sömürü olmadan size ulaşmaz. Sadece insan bunun doğal bir işleyiş olduğunu düşünür. Modern insan konforu için, doğal yaşamın zorluklarıyla başa çıkamayacağı için bu bahsettiğiniz kötülükleri geliştirdiği başka araçlarla yapar. Bu maalesef gerçeğin kendisidir. Başka bir yorumda da yazdım. Romantizm güzeldir; yaşamı, dünyayı daha güzel gösterir ama gerçek değildir. Gerçek çok daha çirkindir. Benim anlam veremediğim bir şey olsa o da insanın bunu anlamaması olurdu.
Bu dünyadaki kötülüklerin tamamını anlamıyorum. Neden yani? Bir insan neden kötülük yapmak ister? Bir insan neden diğer insanları üzmek ister? Yaşanabilecek o kadar güzel duygu varken neden kötülük? Düzgünce, kardeş kardeş yaşamak varken neden kötülük? Tecavüzler, şiddetler, katliamlar, savaşlar...
İnsanların birbirine saygısı bile yok ya. En basiti hastanede bile başkasının sırasını almaya çalışan insanlar oluyor. Benim işim görülsün de diğerlerinin canı cehenneme bakış açısını hiçbir zaman anlayamayacağım...
Hayatta anlam veremediğim o kadar çok şey var ki hangi birini saysam bilemedim şu an. İnsanların bazı konulardaki değişik bakış açısına anlam veremiyorum, herkes aynı düşünecek değil elbet ama belli bir mantık ölçüsünde düşününce bazı fikirlerin çok aykırı olduğunu görüyorum ve bu bana çok garip geliyor. Hayatın çoğu alanında yapılan yanlışlarda ısrar edilmesini anlamıyorum, yanlışı düzeltmek varken işleri daha da karmaşık hale getirmekten bazı insanlar adeta zevk alıyor ve buna çok saçma geliyor.
Genel olarak bazı insanlara anlam veremiyorum onları o şekilde kabul etmek ya da varlıklarına saygı duymak bana güç geliyor. Bazılarını gerçekten çözmek çok zor o insanların özellikle bazı hal ve tavırları saçma sapan manasız "neden" yani "neden" diye sormadan edemiyorum. Düşünüyorum düşünüyorum cevabını bulamıyorum ve en sonunda boşveriyorum. Daha fazla üstüne düşmüyorum anlamlandıramadığım konulara. Aksi takdir de işin içinden çıkmaz çok güç kafayı bozabilir insan iyice o yüzden allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın✨🧸
Cevap
39Cevap
İnsanların ölümün olduğunu bildiği halde vahşice toprak kavgası içine girip masumları öldürmesi 🤷 Öleceğimize rağmen bunu boş vererek yaşamamız.
Yeryüzündeki kötülüklerin hiçbirine anlam veremiyorum. İki günlük dünyada hatırlanmaya değer biriktirebileceğimiz onca güzel duygu varken, bir çukurun içerisine itilip orada öylece cebelleşip duruyoruz bir umut çıkabiliriz diye. Hayat bu mu yani? Bunun için mi yaşıyoruz. Ben anlamıyorum, hiçbir zaman da anlamayacağım.
Kendisinden ayrı tuttuğu bu savaşları ve kötülükleri günlük yaşam pratikleriyle insan yaratır. Siz doğada kendi yakacağınızı toplar, kendi gıdanızı üretirseniz yani sistem dışına çıkarsanız bundan soyutlanabilirsiniz. Ancak modern yaşamda evinize girdiğinizde bir düğmeye basarak evinizi doğalgazla ısıtıp; elektrikle aydınlattığınızda; suyunuzu kuyudan kendiniz çekmek yerine bir el hareketiyle bunu başardığınızda, para kullanmaya başladığınızda sistemin parçası olarak onu edinme yöntemlerini meşrulaştırır, bu amaçla yapılan savaşları destekler ve onun parçası olursunuz. İşte insanın asıl anlamadığı budur. Hayat romantizmle daha güzel görünebilir ama yaşanılanlar gerçeklerin kendisidir.
İnsanların yapmak istediklerine anlam veremiyorum..
Ya benim mantığımda sorun var ya da gerçekten tuhaf insanlar fazla..
Dünyayı insan yönetiyor sonuçta.. Her olay ve durumun sebebi insan..
İyi bir şey elde etmişken neden daha fazlasını arar insan.
Evleri, yatları, katları, yurtiçinde ve yurtdışında lüks konutları, araçları, arsaları, şirketleri ve binaları, bankalarda yığınla parası ve altını olduğu halde birilerini daha fazla sömüren ve doymayan insanları anlamıyorum!
Torununun torununa bile yetecek kadar serveti olduğu halde, hep daha fazlasını istemek cidden çok saçma geliyor.
- Umursamazlık
- Ego
- Kibir
- Aşağılık kompleksi
Henüz anlamlandıramadığım şeyler "ueka"dan ibaret. İnsanlar neden çevresindeki olaylara tepki göstermez, neden sürekli kendinden bahşeder ve diğerlerini aşağılar bunu anlamıyorum ๑
Ben kadınlarla kibarca konuşunca sıkıcıyım, kötü çocuklarla lanlı lunlu küfürlü konuşunca sempatik. Tamam o zaman ben kadınlarla konuşmayayım deyince ben asosyal ezik, kötü çocuklar kadınlarla konuşmayınca gizemli ve havalı... Buna anlam verebilmek imkansız...
Benim için anlam veremediğim tek şey galaksi. Diğer alanlarda da benzer yaşamların olup olmadığı. Daha büyük gizem yok benim için.
Yalnızlık ve seks kadar güzel bir nimetten mahrum kalmak
Bu hayatta hersey Anlamsiz
Tek gercek ölümüm olmasi.
Yaşının insanı olmayıp ergen ergen takılanları bir türlü anlamıyorum
İnsanların sahip oldukları şeylerle övünmeleri. okuduğu üniversite, oturduğu ev, bindiği araba, gittiği mekan. neden yani, ne kattı bunlar senin karakterine?
O kadar çok şey var ki enlerimi söylemek gerekirse; ihanet, saygısızlık, ırkçılık, çıkarcılık, yalan söylemek ve iki yüzlülük.
Dünyadaki bireysel ve kitlesel bütün kötülükleri bitirebilecek o tek bir şeyin olmamasına anlam veremiyorum;
Utanç
üç günlük yalan dünyada insanların tutarsızca, düşüncesizce bir birlerini üzmeleri katletmelerini anlayamıyorum.
Hersey diyebilirim guzel olan tek sey aşk ve cocuklarım
Ben hiçbir şeye anlam veremiyorum anlam aramakta istemiyorum
İnsanlar birgün akıllanırsa tüm bunlar biter. Tüm bu olumsuzluklardan dev kazanç elde edenler var.
İnsanların koymuş olduğu saçma sapan statüler, sınıflandırmalar
Masada herşeyin çözümü varken savaşlarla masumların da canına kıymaya anlam veremiyorum.
Dünya malı için bir birlerini öldürenlere ve itişenlere yazıklar olsun onlar bilmiyörlarmı dünyada ıçindekilerde hepsi allahındır
Savaşlar
İnsanların dümdüz bir hayatın hayalini kurması
insanların birbiri hakkında fesat düsünmesi
Tek kelimeyle; kadınlar..
Hırs, elde etme güdüsü, sebatkarsızlık
Sevginin karşılıksız olması
savaşlar kesinlikle..
Yerçekimini anlamak çok zor
Bizzat kendime anlam veremiyirummm
Ailem, fiziksel ve kişisel özelliklerim.
Dar düşünceli ve cahil insanlar
Kavgalar, geçimsizlikler uzar gider...
Hayat basli başına anlamsiz
Neye anlam verebildim ki
Anlamsız bir şey yok
Her şey…
Hicbirseye
Aşkım neden cevap vermiyorsun
Neye anlam verebildikki
İnsanoğlu
hayat
anlamsız hiç bir şey yok anlayacak kafa lazım