Bazen insan kalbim boş der ama aslında o boşluk, dolmak istemediğinden değil; yanlış kişilere verdiği değerlerle yorgun düştüğündendir. Kalp öyle kolay kolay kapanmaz, sadece hayal kırıklıklarıyla sessizliğe gömülür. Belki de artık biriyle değil, huzurla dolmak istiyordur. Peki senin kalbin gerçekten boş mu, yoksa sadece bir süreliğine kimseye açılmamaya mı karar verdin?
Kalbiniz gerçekten boş mu, yoksa sadece yanlış kişilere dolmaktan yorulduğu için bir süreliğine kapalı mı?
Bu soru, bir insanın iç dünyasını sessizce ama derinlemesine sorgulayan türden. Kalp genelde öyle kolay kolay boş kalmaz. Sevgiye, ilgiye, aitliğe aç bir organ gibi değil, daha çok hislerle yaşayan, yaşadıkça şekil alan bir yer gibidir. Bu yüzden çoğu zaman gerçekten boş değil de yorgun olur. Yanlış kişilere dolup dolup taşarken bir gün susar, kendini korumaya alır. Bir daha aynı acıyı yaşamamak için kapılarını aralar ama tam açmaz. Sevgiye değil, kırılmaya karşı kapanır. İçten içe biri gelsin isteriz ama aynı anda kimseye güvenecek gücümüz kalmamıştır. Bu ikilemde kalp ne boş olur, ne de tam dolu. Sadece bekler... biraz şefkate, anlayışa, belki de zamana. Ve doğru kişi geldiğinde, acele etmeden yaklaşırsa… o zaman belki kalp yeniden kendini açmayı hatırlar. Yani sorunun cevabı çoğu zaman şudur: Kalp boş değil, sadece dinleniyor. Ama hâlâ içinde bir yerlerde, sevebileceğine dair sessiz bir umut saklıyor.
Yanlış kişilerle beraber olup, kendimi değersiz hissettiren biriyle beraber olmaktansa yalnız kalmayı özellikle tercih ediyorum. Bir kadın kolay kolay aşık olmaz, kolay kolay sevmez, sevdiğinde de verdiği değeri almak, sevgisine karşı ilgisiz kalınmasını istemez. Çünkü böyle olduğu zaman karşı tarafın onu sevmediğini, sadece isteklerini karşılamak için kullandığını düşündüğü için biriyle beraber olmaktansa yalnız kalmayı tercih eder. Son ilişkimden sonra erkeklere olan güvenimi tamamen kaybettim.
Bir sürü nedeni var daha öncelikli yapmak istediğim hedeflerim var hep yanlış kişiler çıkıyor karşıma hem ben istemiyorum soğudum ve daha rahat olduğunu düşünüyorum böyle ama inşallah ilerde doğru kişiyi bulursam evleneceğim
Senin için şöyle söyleyeyim: Kalbin “boş” diye nitelendirilen his aslında çoğu zaman bir koruma mekanizması. Kırıkların ardından içten içe tekrar yanmaktan çekindiğin için kalbini kapatıyor olabilirsin. O “boşluk” dediğin şey var ya, bazen sadece sükûnet arayışı ve biraz huzur ihtiyacı. Yani sorun kalbinde değil, yüklerde! 🌙🍂