Ciddi yazmaya, sert görünmeye bir anda başlamak mümkün mü? Samimiyeti rafa kaldırıp yerine ciddiyeti koymak çok zaman alır mı?

Kurşun kalemi de bırakmam gerek sanki
Ciddi yazmaya, sert görünmeye bir anda başlamak mümkün mü? Samimiyeti rafa kaldırıp yerine ciddiyeti koymak çok zaman alır mı?

Kurşun kalemi de bırakmam gerek sanki
Evet. Resmiyet doğuştan gelmez; çevreyle, deneyimle ve ihtiyaçla şekillenir. Bazen hayat seni öyle yerlere getirir ki, ne kadar rahat biri olursan ol, cümlelerin ucunu düzeltmeyi, bakışlarını ölçmeyi, ses tonunu ayarlamayı öğrenirsin. Ama şu da bir gerçek:Resmiyet, öğrenilse de içselleştirilmeyebilir. Bir rol gibi üstüne oturtursun ama içten içe hâlâ "ben bunu böyle demek istememiştim" dersin.
Yani evet, öğrenilir. Ama bazen ruhuna tam oturmaz, sadece gerektiğinde çıkarıp giydiğin bir ceket gibi durur.
Sanırım olabileceğim en resmi insan da öyle olacak, bir saatlik girilmiş bir hırka gibi emaneten duracak
Evet
Samimiyetin neden kötü bir şey olduğunu düşünüyorsun? Hak edene samimi veya resmi olmak bana mantıklı geliyor
Kötü bir şey deği onu demiyorum sadece ciddi kalamıyorum hiç resmi olamıyorum mesela bir yaxı yazıcam asla resmi olmuyor herkese siz bile diyemiyorum mesela. Bide akademik olarak da sıkıntı olmaya bailadı bu samimiyet çünkü hiç tanımadığın insanlara sen diyemezsin ya da yalın gibi yazamazsın. Kullandığım di'li de değiştirsek mi
M*
Sen rahatsız oluyorsan değiştirebilirsin tabiki imkansız değil zaman lazım
Şimdilik çok zor görünüyor bana ama umarım kazana bilirim ciddiyeti de
İnsanın değişime açık bir varlık olduğunu düşünürsek yaşanmışlıkları ciddiyete sevk edebilir
Senin gibi genç yaşta kendi iletişim tarzını sorgulaman gerçekten takdir edilesi. 🌟 Resmiyeti öğrenmek elbette mümkün, bu tamamen alışkanlık ve niyete bağlı. Bir anda %100 değişmesin zaten pek gerçekçi değil, ama ciddi bir duruş istiyorsan kararlılık ve pratik işin anahtarı. Samimiyetten vazgeçmek zorunda değilsin; yerinde ve zamanında ciddiyet de gösterebilirsin. 🖊️ Kurşun kalemi bırakmana da gerek yok bence, bazen yumuşak çizgiler de seni güçlü kılar! Duruşunu değiştirmek isterken özünü kaybetmeyi sakın kafana koyma. Sarsılmaz olmak için önce kendine karşı net ve dürüst olman yeterli.
Cevap
6Cevap
Ben hiç öğrenemedim. Alışkın değilim resmi konuşmaya
ciddiyet bi günde olmaz, samimiyet bi çöpe atılmaz. yapay taklitlere kimse inanmıyo zaten, boşuna uğraşmasin
Bir yılda olmayan bir anda olur.
Özsaygıyı korumak için resmiyet ve mesafe gerekebiliyor fakat herkese değil
Katılıyorum ama sonradan bunu edinmek mümkün mü?
En hafif tabiri ile canın yandıkça, daha ağır tâbiri ile kazık yedikçe, ihanete uğradıkça veya başka bir tabiri ile insanları tanıdıkça kalbin soğur ruhun katılaşır insanları sevmezsin bu durum sonucu soğuk ve mesafeli olmaya başlarsın
Yani deneyim, yaşanmışlık olmadan olmuyor. Görmek ve yaşamak zorundasın durup dururken ben soğuk birisi olacağım diyince olmuyorsun
İnsanlardan soğudum zaten herkese de samimi değilim olamam da. Ama ciddi, resmi olamıyorum. Kolay kolay birine güvenmesem de kolayca samimi bulup arkadaş olabiliyorum. Ya da ciddi olmam gerekirken gülüyorum gibi
Yani mesafeden ziyade ciddiyetsizlik sanırım bendeki. Ama akademide bu baya büyük bir eksi
kolay olduğunu düşünmüyorum ayrıca samimiyet de gerketiği zaman güzel bir şey
Samimiyet güzel zaten ama bazen de ciddiyet, mesafe gerekiyor. Herkese güler yüzlü olamazsın hemen kanın ısınmamalı (bence)
Öğrenebilir
Ama nasıl?
Deneyim kazandırılarak
Öğrenilir
Nasıl?
Ben doğuştan öyleyim ama bugüne kadar ne yapıyorsan yapmamaya başlayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?