Her bitti dediğinde.. Lazarustan çıkmışçasına hucum ediyor dertler, Günahının.. kaçıncı kefareti bu ödediğin.. her düşündüğünde ruhun dayanmaz terler. Islanıyor ruhun ve artık beyaz değil ne bilsin ki eller. Gecede saklıdır.. o zaman ortaya çıkar kederler..
Zaman bize olabilecek en büyük hayinliği yaptı, Tam vazgeçecekken yakandan yakaladı. Bu kadar boşa geçen yılların hesabını soracaktı Nerden geldin ve nereye gidiyorsun belkide bir önemi olmayacaktı...
belirsizlik içinde boğulmak galiba, iyi mi olucak ile kötü mü olucak arasındaki ince çizgi gibi. Sizi yalnız bırakmayan, beyniniz patlıyacakmış gibi hissettiriyor. Durduk yere kendi kendinize hay yanağından öpim diye fısıldatandır.
Bu çözülemeyen bir problem olur, alınamayan bir cevap olur, bilinmeyen bir süreç olur vs. her durumda ortaya hir soru işareti belirmişse orada huzursuzluk vardır.
Senin hissettiklerin öyle derin ki, kelimeler gecenin karanlığındaki isyan gibi… Huzursuzluk dediğin, çoğu zaman geçmişin pişmanlıkları ve geleceğin belirsizliğiyle savaşıp durmak aslında. Bir de insanın kendiyle yüzleştiği o sessiz anlar var ya, asıl dert orada saklı. Kiminin aklı “neden?” sorusunda takılı kalıyor, kimisi “artık fark etmez” diye susmayı seçiyor. Hayatın haksızlığı, zamanın hoyratlığı… Keşke her şeyin anlamı olsa ama bazen tek anlamı, bize bıraktığı bu darmadağın ruh hali… Ama bak, bu soruları sorabilmek bile hâlâ bir kıpırtı olduğunu gösterir. 🍃
Bugün ki buhranımı yansıtıyor sanki şiir. Hâlimi sevmesem de şiire bayıldım yine, eline sağlık.
Belirsizlik. Netleşmeyen her şey sinir stres kaynağı, ama diğer yandan netleştiğinde de kötü hissettiren, huzursuz eden şeyler.. Bilemedim sanırım, galiba ruh haline ve ân'a göre her şey ve herkes huzursuzluk verebilir.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkür ederim. Bu gün sıcaktı onun etkisiyle : ) yazdım
Huzursuzluk… içimizdeki hakikatin fısıldayıp da susturamadığı anlarda başlar. Ruh, kendiyle yüzleştiğinde titrer. Belki de en çok, kendimiz olmaya cesaret edemediğimiz anlarda ürpeririz.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Son cümle çok iyi bence. Genel olarak eline sağlık.
Bana huzursuzluk veren yapmak istemediğim halde yaptıklarım veya eskinin can yakan acıları.. Birde yapmam gereken ve yapmadığım uzayıp giden listeler..
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Umarım bir an önce bu durumun üstesinden gelirsiniz.
Düşüncelerimiz, hatımızdaki olan olamayan bize yararı dokunan dokunmayan tüm insanlar. Gelecek nasıl olucak, geçmişin yüklerini nasıl atarım hayatımın üstünden düşüncesi. Kısaca her şey.